Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Författare Ämne: Regler för ATVForum.se  (läst 80774 gånger)

Utloggad Rickard Marklund

Regler för ATVForum.se
« skrivet: 26 oktober 2011 kl. 20:10:41 »
1 När du blir medlem

1.1 Följ reglerna
I och med att du registrerar dig som medlem så accepterar du också de regler som finns för ATVForum.se.
Reglerna gäller alla aktiviteter knutna till ditt användarkonto och oavsett om det är du eller någon annan som använder det.


1.2 Ditt användarnamn
Välj ditt användarnamn med omsorg; det blir snabbt en del av din identitet och något som de flesta håller fast vid länge. Medlemsnamnet får inte upplevas som stötande och måste följa övriga regler.
Det får inte heller vara utformat som en länk till någon webbplats, som en e-postadress eller som någon form av reklam.

1.3 Bara en registrering
Det är inte tillåtet att registrera sig med fler än ett användarnamn oavsett vilken status det ursprungliga användarnamnet har.
Vill du byta användarnamn eller göra någon annan ändring i ditt medlemskap så skicka ett meddelande till oss på ATVForum.se så hjälper vi dig.

1.4 Glömt ditt lösenord?
Kommer du ihåg ditt användarnamn så klickar du bara på "glömt lösenord" vid inloggningsrutan, sen löser det sig som regel.
Skulle du däremot ha glömt ditt användarnamn kan det vara svårare att lösa på egen hand, du är då välkommen att ta kontakt med mig, rickard@webiq.se , så skall jag försöka hjälpa dig utan att du mister din identitet i forumet eller de inlägg du tidigare gjort.

1.5 Personuppgifter
I samband med registreringen så lämnar medlemmen uppgift om användarnamn och e-postadress. Beroende på utformning så kan dessa utgöra en personuppgift enligt Personuppgiftslag (1998:204).
Användarnamnet är personligt och behövs för att medlemmen ska kunna nyttja alla funktioner i ATVForum.se. Användarnamnet är synligt för alla, även för de som inte är medlemmar. E-postadressen som lämnas är endast synlig för personer som administrerar webplatsen om du själv inte valt att låta den vara publik i dina profilinställningar.
Utöver detta så sker även automatiskt registrering av ip-adresser vid vissa aktiviteter på webbplatsen som t.ex. när man registrerar sig och skriver foruminlägg.


1.6 Personuppgiftsansvarig
Ansvarig för samtliga personuppgifter är Rickard Marklund, ägare av ATVForum.se

2 Redan medlem?

2.1 Kom ihåg att reglerna kan förändras.
Ibland kan det dyka upp nya funktioner eller företeelser som kräver att reglerna förändras och det är därför viktigt att du då och då besöker denna regeltråd.

2.2 Respektera moderatorerna
Moderatorerna finns här för att göra din och alla andra medlemmars tillvaro så trevlig som möjlig. Får du en uppmaning eller tillsägelse av en moderator så rätta dig efter denna. Har du synpunkter på hur moderatorer agerar eller sköter sig så skriv inte detta i forumet utan ta det med berörd moderator eller direkt med ägaren av forumet.

2.3 Om du inte håller med
Om du inte håller med, inte förstår varför eller anser att du eller någon annan blivit orättvist behandlad av en moderator så är det inte tillåtet att påpeka eller börja diskutera detta var som helst i forumet, helst ser vi att ni framför era klagomål via PM eller e-post, eller i avdelningen "Om forumet".

2.4 Om någon bryter mot reglerna
Om du anser eller misstänker att en specifik medlem bryter eller har brutit mot någon regel så diskutera inte detta öppet i forumet. Vill du anmäla ett inlägg så kan man göra det via länken "Anmäl till moderator" (under varje inlägg) eller genom att skicka ett PM till någon moderator med uppgifter om vilket inlägg det gäller och vilken regel det bryter mot.

2.5 Om du själv bryter mot reglerna
Bryter du mot någon regel eller trotsar en moderators uppmaning så kan följden bli en tillsägelse, eller avstängning/bannlysning. Bannlysningar kan vara tidsbestämda eller för alltid beroende på vad du gjort och om moderatorerna tror att det går att släppa in dig i forumet igen, eller ej.

2.6 Inlägg, omdömen, bilder, signaturer, avatarer & annonser kan plockas bort
En moderator kan utan förvarning och utan att meddela medlemmen redigera eller ta bort inlägg, omdömen, bilder, signaturer, avatarer och annonser som bryter mot någon regel eller mot svensk lag. För att en tråd inte ska upplevas som konstig eller osammanhängande så kan detta även komma att gälla inlägg som besvarar eller kommenterar inlägg som plockats bort. Vi meddelar dock normalt eventuella åtgärder som tas, och anledningen därtill till den det berör innan eller i samband med åtgärden ifråga. I vissa fall lämnas också/istället en kort kommentar i det inlägg där moderator/admin har gjort förändringar.

2.7 Om regler saknas
Det är naturligtvis omöjligt att skapa en regel för varje tänkbar situation och en moderator måste ibland ta ställning till något som inte är klart reglerat. I dessa fall räknas moderators beslut som regel.


3 Vett & etikett

3.1 Uppträd vårdat & trevligt
Ett vårdat språk och trevligt uppträdande ökar dina chanser att få svar och bli vänligt bemött. På grund av detta så ser vi helst inga inlägg som innehåller svordomar, könsord och liknande eller som är allmänt otrevliga, spydiga eller sarkastiska i sin utformning.

3.2 Insinuationer eller påhopp accepteras inte
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, kränkningar, hets mot folkgrupp, kritiserande av hela samhälls-/yrkesgrupper och andra typer av påhopp är naturligtvis inte tillåtet, varken i form av kommentarer eller bilder. Detta gäller särskilt (men inte enbart) anspelningar på kön, ras, religion, religiösa åsikter, nationellt eller etniskt ursprung, bildningsgrad, sexuell läggning, funktionshinder eller utvecklingsstörning. Regeln gäller oavsett vilken benämning eller omskrivning som används och oavsett om det levereras direkt eller som en kränkande antydan, förtäckt beskyllning, undermening, pik, lustighet eller citat.

3.3 Respektera varandra
Uttalanden som är eller som bär tydliga tecken av att vara avsedda att genera, förolämpa, håna, göra sig lustig över eller förlöjliga andra personer eller grupper (vilket naturligtvis inkluderar deras åsikter, uttalanden, produktval, problem mm.) är inte tillåtna. Regeln gäller oavsett vilken benämning eller omskrivning som används och oavsett om det levereras direkt eller som en kränkande antydan, förtäckt beskyllning, undermening, pik, lustighet eller citat.

3.4 Agera inte språkpolis
Kommentera inte andras sätt att skriva som till exempel felstavningar, särskrivningar eller grammatiska felaktigheter.

3.5 Anmäl regelbrott
Blir du själv utsatt för ett påhopp eller annat regelbrott så svara inte med samma mynt utan anmäl detta.

3.6 Skrik inte åt andra
"SKRIK INTE" TÄNK PÅ ATT STORA BOKSTÄVER i inlägg oftast upplevs av läsarna som att du skriker, använd stora bokstäver med eftertanke och där de hör hemma.

3.7 Att utmana, argumentera & ge motiverad kritik är okej, men inte att älta eller pracka på
Kritik mot de åsikter som presenteras i en tråd eller mot de produkter som diskuteras får självklart framföras så länge inläggen följer trådens ämne. Kritiken ska dock vara konstruktiv och välmotiverad för att därigenom inspirera till diskussioner i stället för pajkastning. Att kort förklara ett visst ställningstagande eller en åsikt som ifrågasätts är normalt tillåtet men att ge sig in i en, för tråden, meningslös diskussion där man ensam eller i sällskap av andra medlemmar ältar något i inlägg efter inlägg är inte tillåtet. Inte heller är det tillåtet att försöka pracka på någon annan sina åsikter för sakens egen skull. Att genom väl motiverad argumentation försöka övertyga om sådant som är av intresse för övriga medlemmar och inom trådens ämne är naturligtvis tillåtet.

3.8 Dessa ämnen tillåter vi inte
Vi tillåter inte inlägg om (eller länkar till webbsidor som marknadsför eller på annat sätt propagerar för) politik, politiska organisationer, religion, religiösa organisationer, aktivism, aktivistorganisationer, pornografi, våld (vilket inkluderar direkta eller indirekta hot och uppmaningar), droger eller ämnen som ligger utanför ATVForum.se:s område och som sannolikt kommer att uppfattas som stötande eller som riskerar att uppröra. Vi tillåter inte heller länkar till webbsidor eller annan information om företeelser som går ut på att man ska satsa eller investera pengar.

3.9 Locka inte besökare till andra liknande sajter
Vi tillåter inte inlägg vars syfte är att locka besökare från denna sajt till andra liknande, som t.ex. konkurrerande forum, facebooksidor eller liknande. Orsaken är att vi inte tror på att det blir bättre av att man sprider ut information och "medlemmar" på flera sajter, det gynnar oftast bara den som driver den konkurrerande sajten eller facebookgruppen. Ett forums styrka är dessa medlemmar, och vi ser därför inga fördelar med att tillåta denna typ av länkning.

4 Din signatur

4.2 Vanliga medlemmar
I din signatur är det bra om du skriver lite om vilken maskin du har, har haft och eller du funderar på att köpa.
Eventuella bilder får vara högst 250 px breda och 90 px höga.

4.3 Representerar du ett företag? Upplys andra om detta
Medlemmar som driver, representerar eller på annat sätt har ett egenintresse i företag som säljer eller tillverkar produkter inom de områden som ATVForum.se behandlar får gärna i sin signatur informera om detta genom att ange det registrerade företagsnamnet samt den personliga kopplingen till företaget. Om företaget är känt under ett annat namn än det registrerade så får man givetvis även ange detta. Vi tillåter däremot inte länkar till företagets webbplats eller någon form av reklam, varken i form av text eller på annat sätt.

4.4 Medlemmar som representerar företag som annonserar i forumet får också länka till sin hemsida i signaturen.

4.5 Medlemmar som själva driver, eller är involverade i, diskussionsforum om ATV, Quad och därtill relaterat innehåll får inte länka till den egna sajten i sin signatur.

5 Din avatar & personliga foto

5.1 Får inte vara stötande
En avatar eller personlig bild är ett bra sätt att ge ditt användarnamn ett "ansikte" och en karaktär men de får inte riskera att uppfattas som stötande och måste följa övriga regler. Som alltid sätts gränsen för vad som är stötande av dem som känner sig stötta.

5.2 Får inte vara för stora
Om din avatar är för stor kan moderatorer komma att förminska dem, eller uppmana dig att byta avatar.

5.3 Får inte innehålla länkar eller kommersiella budskap
Avatarer och personliga bilder får inte innhålla länkar eller kommersiella budskap, varken i form av text eller på annat sätt.

5.4 Företag, använd gärna er logotyp
Medlemmar som representerar företag som säljer eller tillverkar produkter inom de områden som ATVForum.se behandlar uppmuntras, i de fall det är möjligt och tillåtet, att använda företagslogotypen som avatar, även här gäller dock att den inte får vara för stor. Avatarer som är för stora, eller har för framträdande länkar/kontaktinformation kan komma att redigeras av administratörerna.


6 PM-funktionen

6.1 Privata meddelanden
Forumtrådar är inte en plats för utbyte av privata meddelanden mellan medlemmar; använd PM-funktionen för detta. Eftersom ett PM är "privat" och avsett för en eller ett fåtal medlemmar så får man naturligtvis inte utan tillstånd publicera andra medlemmars PM i forumet.

6.2 Våra regler gäller
Våra regler gäller även vid användandet av PM-funktionen.7 Att skriva inlägg & skapa trådar

7.1 Sök först!
Använd alltid sökfunktionen innan du postar ett nytt inlägg eller startar en ny tråd. Chansen är stor att ämnet har diskuterats och att din frågeställning redan finns besvarad. Hittar du inget exakt svar så ska du i första hand ställa din fråga i en existerande tråd som behandlar produkten eller ämnet som sådant. Existerar ingen lämplig tråd så är det förstås tillfälle att starta en ny.

7.2 Ställ inte för många eller för allmänna frågor
Formulera och presentera din frågeställning eller det ämne du vill diskutera på ett konkret och strukturerat sätt. Gäller det specifika produkter så ska både tillverkare och fullständiga modellbeteckningar anges. Om frågorna är alltför allmänna är det svårt att ge annat än allmänna svar. Samla inte heller för många frågor i samma inlägg eftersom risken är stor att du bara får några av dem besvarade.

7.3 Posta i rätt forum & inga dubbelpostningar
Nya trådar och inlägg ska postas i rätt forum. Det är inte tillåtet att posta identiska eller alltför lika trådar/inlägg i samma eller flera forum, så kallade dubbelpostningar. Detta ökar inte dina chanser att få svar utan ses bara som irriterande och kan medföra att vissa eller samtliga trådar/inlägg tas bort.

7.4 Tydlig rubrik
Trådrubriken är viktig och det ska i den klart framgå vad tråden handlar om. Detta för att man dels inte ska behöva klicka sig in i varje tråd för att få reda på det, dels för att öka chanserna att man med sökfunktionens hjälp ska hitta tråden.
När du skriver din rubrik, tänk så här: Vad skulle jag googla på om jag sökte ett ämne som detta?
Ex. Du vill fråga om Can Am 800, istället för rubriken Hjälp? - bör din rubrik se ut typ: Söker info om Can Am 800.

7.5 Var tydlig med trådens ämne
Det är viktigt att trådens första inlägg innehåller tillräcklig med information för att tydligt visa andra medlemmar vad syftet med tråden är, det vill säga vad fortsatt diskussion ska handla om eller vilka frågor som ska besvaras. Minst lika viktigt är det att vara tydlig med eventuella avgränsningar, det vill säga vad man inte vill att tråden ska handla om. Kort och gott så är det i första inlägget som en tråds ämne klargörs.

7.6 Håll dig till ämnet
Respektera och håll dig till trådens ämne när du skriver ett inlägg. Att ställa frågor om eller diskutera något som tråden inte handlar om leder bara till irritation och dålig stämning.
Till skillnad från många andra forum anser dock vi på ATVForum.se att det är rätt ok om tråden spårar ur när frågeställaren väl fått ett vettigt svar och man kan anse att denna bör vara nöjd.

7.7 Om du inte gillar ämnet
En tråd är till för de som faktiskt vill diskutera just det ämne som tråden handlar om, oavsett hur betydelselöst, felaktigt eller ointressant andra anser att detta ämne är. Vi tillåter inte att man i tråden ifrågasätter eller gör sig lustig över själva ämnet. Vi tillåter inte heller trådar eller inlägg som är, eller som bär tydliga tecken av att vara, avsedda att genera, förolämpa, göra sig lustig över eller avkräva kommentarer, bevis etc. från medlemmar som deltar i en viss tråd eller de åsikter de där framför.

7.8 Kontrollera dina inlägg
Medlemmar uppmanas att göra sitt yttersta för att inläggen lätt ska kunna läsas och förstås av alla medlemmar. Vet man att man har problem med stavning så finns det utomordentliga ordbehandlingsfunktioner som kan hjälpa dig med detta innan inlägget postas. Prova också använda rättstavningsfunktionen som finns tillgänglig när du skriver ditt inlägg.
Undvik chattspråk då detta inte förstås av alla; vi har gott om utrymme så var inte rädd att skriva ut hela ord. Punkter, kommatecken och ny rad då och då är andra sätt att göra din text mer lättläst.

7.9 Citera inte mer än nödvändigt
Citera gärna andra men gör det med förnuft. När du kommenterar ett inlägg från en annan medlem så citera bara så mycket som krävs för att förstå ditt eget inlägg. Citera inte medlemmens hela inlägg inklusive den medlemmens alla tidigare citat osv. Är det inlägget omedelbart före ditt eget som kommenteras så behöver man oftast inte alls citera det.

7.10 Bilder får helst inte vara bredare än 670 pixlar
Publicera gärna bilder för att visa eller tydliggöra något i ditt inlägg. För att inte påverka hur trådar visas på bildskärmen så tillåter vi dock inte bilder bredare än 670 pixlar vilket gäller oavsett om bilden laddas upp eller länkas in via

7.11 Konton och inlägg
Kom ihåg att inlägg som införs i forumet bara kan redigeras av dig själv i 1 dag, därefter finns det ingen möjlighet för dig som skriver att på egen hand radera eller redigera ditt inlägg, inlägg och ämnen som du skapat plockas inte bort om du av någon anledning vill radera ditt konto eller blir bannlyst p.g.a. regelbrott. Om du vill att ditt konto raderas så gör vi kontot oanvändbart för dig och andra, men alla inlägg finns kvar. Om du vill kan vi anonymisera ditt användarnamn. Finns det särskilda skäl till att du vill radera specifika inlägg eller uppgifter i ett specifikt inlägg, ta kontakt med en moderator och framför dina ösnkemål, om redigeringen/raderingen inte påverkar innehållet i forumet negativt så ställer vi som regel upp på önskemål där det finns särskilda skäl till en redigering eller radering, särskilda skäl kan vara nämnande av namn, telefonnummer eller adresser.


8 Upphovsrättslagen

8.1 Bryt inte & locka inte till brott mot upphovsrättslagen
Alla diskussioner, uttalanden, frågor och länkar som tar upp, berättar om eller på annat sätt refererar till aktiviteten att begå brott mot upphovsrättslagen eller som leder till information om var olagliga kopior av upphovsrättsligt skyddat material kan påträffas är förbjudna. Givetvis är det inte heller tillåtet att själv bryta mot upphovsrättslagen genom att utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren lägga upp skyddat material på ATVForum.se.

8.2 Fildelning
Vi tillåter inte diskussioner, uttalanden, frågor och länkar som rör följande företeelser om syftet verkar vara att bryta mot regel 8.1:

8.3 Kopiering av datorprogram & datorspel
Då det är omöjligt för oss att i varje enskilt fall avgöra om en diskussion gäller en laglig eller olaglig kopiering så tillåter vi inga diskussioner alls kring aktiviteten kopiering av datorprogram eller datorspel.9 Personuppgiftslagen (PUL)

9.1 Var försiktig med personuppgifter
Personuppgiftslagen (PUL) gäller på en webbplats som denna där grundlagsskydd saknas vilket innebär att det är förbjudet att utan samtycke behandla personuppgifter, speciellt i samband med yttranden eller annan framställning som kan upplevas som kränkande eller nedvärderande. Tänk på att alla inte har samma uppfattning som dig om vad som är kränkande.
Som personuppgift räknas all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Några exempel är namn, personnummer, adress, telefonnummer, anställningsnummer, bilnummer, bilder mm. men det kan även vara helt andra uppgifter som av någon på något sätt kan användas för att identifiera en viss person.
Tänk på att även uppgifter rörande enskilda firmor är personuppgifter som regleras av PUL, detta eftersom en enskild firma alltid ägs av en enda fysisk person.

9.2 Uppgifter rörande företag (fysiska personer) och deras anställda
Uppgifter rörande företag (juridiska personer) är tillåtna så länge de inte bryter mot någon lag eller våra övriga regler.
När det gäller företags anställda så är det inte tillåtet att publicera information som avslöjar deras identitet. Anställdas agerande är företagets ansvar och vill man kommentera detta så får man göra det i allmänna ordalag utan att peka ut enskilda personer, till exempel genom att skriva företaget, säljaren, supporten eller vad som nu passar in. Vill man till företaget framföra åsikter rörande enskilda personer så får man göra detta via e-post, telefonsamtal etc.10 Annonsering

Privatpersoner

10.1 Privatpersoner annonserar i Köp/Sälj
"Köp/Sälj" erbjuder privatpersoner en möjlighet att under köpes och säljes, gratis, utannonsera varor tillhörande de områden som ATVForum.se behandlar och som i övrigt följer våra regler. I och med detta så tillåter vi inte annonsering eller länkar till annonser i övriga forumet, signaturen, avataren eller galleriet. En annons bör också helst ha ett pris, vi ser helst inte "bud" eller liknande.

10.2 Smutskasta inte andras annonser
Vi tillåter inte att man någonstans smutskastar eller på annat sätt misskrediterar andra medlemmars annonser.

10.3 Reklam eller värvning
Vi tillåter inte inlägg (eller ett forumbeteende i övrigt) vars huvudsakliga syfte verkar vara att göra reklam för ett visst företag, produkt eller tjänst, eller där man försöker locka besökare till en viss webbplats. Detta gäller både forumet, länkar, signaturen eller avataren.


Företag/Reklam

10.4 Reklam är endast tillåten på platser avsedda för detta
Vill du som företag informera om ett erbjudande gällande dina produkter/tjänster så hänvisar vi till de annonsplatser som ATVForum.se erbjuder. Kontakta ATVForum.se, helst via e-post, för att få uppgifter om reklamplatser och priser.
Utöver detta är det inte tillåtet att själv publicera reklam i ATVForum.se.
Med reklam avses alla aktiviteter eller beteenden i syfte att främja försäljningen eller nyttjandet av produkter eller tjänster, t.ex. att lämna positiva recensioner eller omdömen om det egna företagets produkter/tjänster eller att locka besökare till egna webbplatser. Självklart tillåter vi inte heller det omvända, dvs. att i syfte att missgynna andra företag tala illa om deras produkter eller tjänster, t.ex. genom negativa recensioner eller omdömen.
Denna regel gäller i första hand för företagets ägare och anställda i ledande ställning men även för andra som agerar i egenskap av företagsrepresentant, på uppdrag av företaget eller är starkt knuten till en viss produkt/tjänst/webbplats eller vara.
Företag, personer i ledande ställning och anställda eller personer med stark knytning till en viss produkt, tjänst, webbplats eller vara är dock mycket välkomna att delata i forumets diskussioner, vårt enda krav är att de inlägg som gör är sakliga och i största möjliga mån objektiva.
Vi ser det som en tillgång för forumet att branschfolk deltar i diskussionerna.

Exempel på vad vi godkänner i inlägg skrivna av företag, dess representanter eller personer i nära ställning till företag kommer nedan:

Svar på frågor som rör produkter som personen säljer eller på annat sätt har kunskap om, svar från företagare är ofta väl formulerade och grundar sig på åratal av erfarenhet.
Länkar till manualer, bilder eller liknande som efterfrågas i en viss tråd, dock skall länken peka direkt på den sida som avses och inte bara till det egna företagets startsida.
Inlägg som informerar om arrangemang av ideell natur, t.ex. om en förening arrangerar någon tävling eller liknande.
Fler exempel kommer.
Exempel på sånt som vi inte godkänner:

Företag/dess representanter får inte starta egna ämnen vars enda syfte är att dra uppmärksamhet till den egna produkten eller hemsidan.
Företag får inte (mer än i undantagsfall och om det är relevant) länka till det egna företagets hemsida, annat än i de fall det rör frågor liknande de i exemplet ovan. (t.ex. länkar till manuler, bilder, datatabeller eller likande)
Företag får inte länka till sin hemsida i signaturen, att i vanlig text (ej länkad) skriva vad det egna företaget heter är dock ok, eller t.o.m önskvärt.
Fler exempel kommer när vi har mer erfarenhet av regelverkets påverkan på innehållet.

10.5 Annonser och andra erbjudanden
Att ATVForum.se säljer/tillhandahåller annonsplatser och "egna tavlor" till företag betyder inte att vi rekommenderar de produkter som marknadsförs i forumet.

10.9 Annonser/Marknadsföring
Administratörerna förbehåller sig rätten att avlägsna annonser eller marknadsföring som bryter mot våra regler.

11 Bilder

11.0 I varje inlägg kan max 4 bilder bifogas, och de får vara max 400 kB stora. För att undvika sidoscrollning har vi satt en gräns för bredden som är 670 px, är bilderna större än så förminskas de och en länk till den fullstora bilden adderas under själva bilden som visas i inlägget. Om/när ni storleksförändrar bilder för att kunna bifoga dem, gör dem därför gärna (max) 670 px breda, och spara dem i jpg/jpeg-format med "medelkomprimering" - då blir bilden som regel bara ca 30 kB.

11.1 Inga kränkande eller stötande bilder
Vi tillåter inga bilder som riskerar att upplevas som kränkande eller stötande. Återigen så är det de som känner sig kränkta eller stötta som avgör detta.
Bilder på barn, bilder i festmiljö, bikinibilder med flera räknas som särskilt integritetskänsliga personuppgifter.
Upplever du dig kränkt av en bild på ATVForum.se, kontakta oss så plockar vi omedelbart bort den. (Om skäl finns)

11.2 Bilder med personer på
Vi tillåter endast bilder med personer på om det tydligt framgår att personen befinner sig i den miljö som diskussionen i övrigt handlar om.

11.3 Du ansvarar själv för dina bilder.
Du ansvarar för de bilder du lägger in. Har du inte själv tagit bilden så tänk till en extra gång innan du använder den. Att kopiera bilder publicerade till exempel i tidningar eller på andra webbsidor är inte tillåtet utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Se även regel 8.1 som tar upp upphovsrättslagen.
Naturligtvis är det inte tillåtet att ta åt sig äran för andras ansträngningar och presentera dessa som sina egna.

11.4 Bilder på barn
Innan ni lägger in en bild på era barn så fundera först på följande. Skulle ni sätta upp samma bild på hundratals anslagstavlor ute på stan? Skulle ni tycka att det vore okej om främmande människor plockade med sig dessa bilder hem för privata ändamål? Lägg aldrig upp bilder på andras barn utan föräldrarnas tillstånd. Se även regel 9.1 som tar upp PUL.

11.5 Inga kommersiella budskap
Vi tillåter inte bilder/texter som innehåller kommersiella budskap eller budskap som bryter mot någon annan regel.

11.6 Bilderna
De bilder som presenteras i forumet skall ha anknytning till de ämnen som diskuteras i ATVForum.se.

/Rickard
« Senast ändrad: 31 mars 2016 kl. 06:29:32 av Rickard Marklund »
ATV-fantast som köpte första landsvägsreg. ATV:n direkt de blev lagliga. Företagare som driver "forumen" www.varmepumpsforum.com www.atvforum.se och www.poolforum.se
Driver webshop för "energijägare" www.energibutiken.se
Driver offerttjänst för värmepumpsköpare: www.energioffert.se
Kör: Can-Am MAX 800R XT-P -10
Bor i by utanför Piteå.

Utloggad Bwanamdogo

 • Friherre (Pensionär)
 • ATV Entusiast
 • ****
 • Antal inlägg: 178
 • Total likes: 1
 • Kön: Man
 • UTV CfMoto Z6
  • Visa profil
SV: Regler för ATVForum.se
« Svar #1 skrivet: 31 juli 2013 kl. 15:44:35 »
Enligt min bedömning är allt som kan förutses täckt med råge!
Bra jobbat! ()p
Äldsta gubben i forumet som åker på en Z6 med soltak och ruta!( Har tagit bort rutan för att  slippa baksuget och damm)

 


Online just nu.

92 gäster, 0 användare (0 dolda)
Users active in past minutes:

Flest online idag: 126. Flest online någonsin: 1238 (15 januari 2020 kl. 09:22:12)

* CHATT

Refresh History
 • Inlägg här försvinner efter några dar.
 • Sotarn: Någon som vet bra skogsvägar att köra i Bålsta?
  19 juli 2020 kl. 19:53:04
 • jea40: hur justerar man halvljus på en MXU500?
  14 juli 2020 kl. 19:20:05
 • Rickard Marklund: Test
  10 juli 2020 kl. 09:36:15
 • Lindbang: Mvh Carl
  15 juni 2020 kl. 23:08:13
 • Lindbang: Hej, jag har införskaffat mig en Access sp-450 och hastighetsmätaren är riktigt sliten så jag har beställt en annan, då är min fråga. Har någon koll på elschema eller vilka färger som går till vad?
  15 juni 2020 kl. 23:08:08
 • Hassetheking: Provat nytt tändstift Ville?
  15 juni 2020 kl. 06:23:46
 • Villetheking: Hej har en desert storm 250 . Va ute och körde och plötsligt bara dog den .och ingen gnista. Jag har prövat ny spole ,tändkabel,tändhatt,cdibox men ingen gnista ändå ...någon som är kunnig...???
  7 juni 2020 kl. 22:58:14
 • Andreas Lindqvist: Hej har en polaris sportsman 570 och undrar hur stora däck jag kan sätta på utan spacers? Sitter nu på 25-11-12 och 25-8-12
  5 juni 2020 kl. 16:08:49
 • Nisse45: Har delat växellådan och bytt packning v-sida nu saknar jag kontakt när jag ska starta?
  30 maj 2020 kl. 09:09:34
 • daviddavid2014: Isak19 vill du sälja ltz?
  17 maj 2020 kl. 10:13:54
 • Isak19: Start problem ltz 400
  15 maj 2020 kl. 22:58:53
 • OscarSJ: Tänkte starta igång den gamla fyrhjulingen men den behöver ny bromsolja och det står att man ska ha Dot 3 olja men jag undrar ifall man kan ta Dot 4 istället? Eftersom att jag inte kan hitta någon Dot 3.
  8 maj 2020 kl. 10:39:34
 • ScramblerXP: @19micke79 Kanske en Lingsha 50cc?
  23 april 2020 kl. 19:13:05
 • Bred_Last: @19micke79 jag skulle nog vänta något/några år innan du köper en, kolla då på en 49cc. Dom brukar kosta runt 3k nya
  22 april 2020 kl. 13:43:05
 • 19micke79: Bra tips på barn quad, ej el och relativt tyst till en snart 3åring
  20 april 2020 kl. 12:41:56
 • rally nizze..: Verkar så tyvärr men det kanske ändras
  17 april 2020 kl. 22:47:32
 • Svyndola: Vart får jag tag i spop fas 1 till cforce 850? Någon som vet? Variator kit?
  12 april 2020 kl. 01:39:40
 • Högdahl: Denna chatten är verkligen stendöd nuförtiden
  11 april 2020 kl. 18:26:43
 • P.: 500 atp hjullager byte
  6 april 2020 kl. 01:29:13
 • Isak19: Ltz400
  4 april 2020 kl. 14:20:48
 • gurran4949: Ja har en loncin quadsnake som ja har bytt batteri på 3 gånger nu för att dom laddar ur direkt och kan EJ laddas upp till 12v igen? Någon som vet någon lösning på det problemet?  Innan när batterierna var helt nya så startade den men efter andra till tredje gången man startar fyrhjulingen så startade den inte och då kollade ja säkringarna och dom hade brunnit av, då köpte ja säkringar som klarade av mer volt men nu startar den inte och batterierna förstörs? Tacksam för svar.
  25 mars 2020 kl. 20:17:06
 • Adnanmujoo: Är det någon som har komplett motor till smc wildcat 503?
  21 mars 2020 kl. 17:01:55
 • LasseMarsö: Vad är det för fel när 4 hjulsdriften inte fungerar, lampan lyser men det driver inte fram?
  8 mars 2020 kl. 13:33:51
 • Ola Svee: CF Moto C Force 550 låst seg i P Gear
  7 mars 2020 kl. 18:12:25
 • Högdahl: Kolla Ebay
  2 mars 2020 kl. 18:55:52
 • Hecktor304: Hej har en polaris sportsman 500 06a och behöver en strålkastare men hittar ingen stans att beställa ifrån ,någon som vet nått bra ställe ?
  1 mars 2020 kl. 18:24:35
 • Högdahl: Ja?
  19 januari 2020 kl. 14:43:50
 • förvirradfemtonåring: hallå
  18 januari 2020 kl. 00:49:25
 • Asterix: Laddning
  12 januari 2020 kl. 19:32:10
 • Smilewarp: Kan lägga till att bensin pumpen surrar vid tändning som normalt.
  9 januari 2020 kl. 13:29:37
 • Smilewarp: Min Sportsman 500 X2 startar inte.......Batteri ok....går runt på startmotor och om jag pumpar gasen så bläddrar den men vill inte gå igång. Nån som vet varför?
  9 januari 2020 kl. 13:11:27
 • Dkej: Hej har en fråga på polaris Sportsman. Plocka av den svarta plasten på lyset på styret men får inget lys varken där eller där nere. Endast perkerings ljuset som lyser. Har satt i kabeln i den övre lampan. Något annat man också måste göra.? Tack på förhand
  3 januari 2020 kl. 18:08:25
 • Högdahl: Jaha då verkar det bli 180kr i skatt på fyrhjuling/snöskoter om man kollar nya terränglagen....
  21 december 2019 kl. 13:11:24
 • Sami97: Hej!  Har en atv på över 20kw och vill strypa den så jag slipper snuten.  undrar om man kan köpa en tumgas med ett gasreglage som har en reglage skruv under där man tex kan skruva ner den till 70km/h och inte bryta mot lagen?  dvs räknas ett gasreglage som en laglig strypning?
  13 december 2019 kl. 15:37:54
 • Espen: Citera
  någon som vet var man kan få tag på centrumkåpor diam. 60mm? Har ett par fälgar med 60mm hål men saknar kåpor.

  3 december 2019 kl. 19:57:00
 • Viktorlangh: Hej, har en ny cf moto 450. Vill sätta dit en ledramp på den som jag kopplar till heljuset. Kan någon snälla hjälpa mig? Aldrig gjort detta innan nämligen. Tacksam för svar. :). Mvh
  2 december 2019 kl. 19:50:58
 • GeFeldz: Svar till Ridern: Polaris brukar ha en "Override"-knapp, för att få fyrhjulsdrift när du backar har jag för mig att du måste hålla inne override.
  28 november 2019 kl. 13:19:57
 • Ridern: Hej jag har en  Polaris Sportsman forest 800 -12 fyrhjulsdriften fungerar inte vid backning  någon som har tips=
  27 november 2019 kl. 20:32:54
 • Jupiter: Nizze din luring!
  26 november 2019 kl. 20:54:04
 • Brädan: Provade att ladda batteriet över natt en och nu startar den utan problem - konstigt då startmotorn låtit pigg under mina startförsök.
  24 november 2019 kl. 09:38:09
Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar