Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Författare Ämne: 07-Brute Force går på en cylinder  (läst 2354 gånger)

Utloggad kajmattsson

07-Brute Force går på en cylinder
« skrivet: 2 januari 2010 kl. 13:33:42 »
Startade min Brutte imorse i 20 graders kyla då jag var tvungen att fara till byaffären innan dom stängde och den går nu endast på en cylinder (den bakre) >:(. Den står normalt "ute" året om, dock under tak (vedbod), och innan jag börjar med nån större felsökning så kanske nån har ett gott tips om vad som kan fara fel. Har försökt "tina" upp den med värmefläkt men utan resultat.

Gott nytt år!

Utloggad Joacim

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #1 skrivet: 2 januari 2010 kl. 14:44:38 »
Startade min Brutte imorse i 20 graders kyla då jag var tvungen att fara till byaffären innan dom stängde och den går nu endast på en cylinder (den bakre) >:(. Den står normalt "ute" året om, dock under tak (vedbod), och innan jag börjar med nån större felsökning så kanske nån har ett gott tips om vad som kan fara fel. Har försökt "tina" upp den med värmefläkt men utan resultat.

Gott nytt år!

Gissar på fukt eller brott på tändkabeln fram till tändstiftet på den ena cyllen!
Prova och spreja lite 5-56 eller annan fuktdrivande spray på/i tändkabel och hatten till tändstiftet
Raptor 700 -06
Pc5 + auto tune
2" avgas + Monster Quad dämpare
Hotcam stage 2
16/31 drevning
wiseco 11:1
+5mm spjällhus
Procom Cdi
Preppad topp
Turbo
550cc spridare

Utloggad wasteland

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #2 skrivet: 2 januari 2010 kl. 16:12:26 »
Du kan "gänga" av start kabeln i båda ändar också, om du vill spruta in 5-56 där! kolla så du har ström fram till spolen, är den breda som är plus sidan på spolen..

Tändstift??
Dont like my driving? E-mail me at: EatShit@GoFuckyourself.nu

Utloggad kajmattsson

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #3 skrivet: 2 januari 2010 kl. 19:52:37 »
Tack ska ni ha för hjälpen, kollegor. ()p

Körde in den i garaget (kallt garage dock) nu på kvällen och började med att skruva ut stiftet på den burken som är död. Ingen gnista vid start. Ska testa stiftet lite mer imorgon så det inte ar spräckt/av. Spraya lite 5-56, "bäddade" in hela ATV:n och värmer nu med varmluft över natten. Nytt försök imorron. Hjälper inte det så får jag mäta mig bakåt. Hoppas det inte ar så j-a kallt bara. Ska fan till att skruva med stelfrusna och värkande fingrar. Skulle sitta fint med ett varmgarage.. :sunny:

Jag hör av mig!

Utloggad kajmattsson

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #4 skrivet: 3 januari 2010 kl. 16:37:59 »
Fortsatte felsökning idag med varm/torr maskin (plus fulladdat batteri) och nu funkar främre stiftet. Plocka ihop grejorna och provstartade men fortfarande samma symptom :(veryangry):. Konstatera att nu ar bakre burken död. Funderar allvarligt på om CDI:n inte klarade av kylan och har blivit knäpp :D. Ska plocka in den ikväll och värma den på öppna spisen. Kanske den fixar sig själv...Vet ni någon sajt på nätet som säljer en ny, eller har ni ett bättre förslag på vad det kan vara för fel?
Alla förslag mottages med tacksamhet. ()p

Utloggad Umbert

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #5 skrivet: 3 januari 2010 kl. 19:13:26 »
Skicka ett PM till Lowest här på forumet få se om han har något att tillföra, han är slängd på maskinen.  ()p
Can-am Outlander 800
Dinli 700 Såld

Utloggad pattho0

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #6 skrivet: 4 januari 2010 kl. 00:39:48 »
Om bakre stiftet inte funkar så är det bara att felsöka bakåt. Byt grejor med främre cylindern som du vet funkar. Börja med att byta tändkabel. Därefter tändspole. Om det funkar så är felet antingen CDI:n eller kablarna från CDI:n till tändspolen. Byt kablar och kolla, först därefter är det läge att byta CDI.
KFX700,DMC Dual ProComp4,Dynajet,DialaJet,TPI+UNIvents,K&N,UPP X-Over,Dalton Clutch Kit+OD Clutch Cover,Spacers 3"/5",4"Swing Ext,Öhlins fram, Custom Axis bak,J-N-J-Industries skid+A-armskids,PRM-Products swingskid,Xtreme Parts X-Big Bumper,Backrack,Autometer Smokeline,Xenon,Värmare,12"fälgar+25"/27",winch,värmare

Utloggad kajmattsson

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #7 skrivet: 4 januari 2010 kl. 16:26:24 »
Att byta med den cylindern som funkar var min tanke från början men felet hoppar mellan cylindrarna. Det började med den främre för att nasta dag vara den bakre. Dock har jag blivit tveksam till att det skulle vara CDI:n som spökar. Anledningen är att jag inte hittar någon med samma problem på vare sig svenska eller utländska Kawa forum. Tvärtom tycks CDI:n vara extremtt hållbar och den enda anledning att byta tycks vara för att vässa maskin lite.

För att utesluta alla möjligheter till is/fukt en gång för alla så har jag ställt den i en polares varmgarage för att torka upp några dagar, plus kopplat en 3 kW värmefläkt som cirkulerar luften runt den. Har den fortfarande samma problem efter några dagar så blir det att börja strippa den och mäta/kolla all kablar, boxar och kopplingar. Bara att hoppas på det bästa.
Det jävligaste är polarnas gliringar och kommentarer om Kawas tillförlitlighet och kvalite´ :knupple: Polaris och Honda freaks :D Fan, bättre maskin än Kawan finns ju inte. Hoppas bara dom skulle komma med en 1100 cc maskin snart. Sen är det slutsnackat ;D
Tack för hjälpen, alla! Jag varskor när jag har hittat felet. Har ni fler förslag under tiden så dela gärna med er.

Utloggad wasteland

SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #8 skrivet: 4 januari 2010 kl. 16:38:03 »
Börjar undra om dessa mystiska fel har nått att göra med samlings kontakten i el härvan?? :dntknow:

Har skrivit en hur att göra tråd på kawa delen om vad det handlar om! Den kan ställa till många mystiska el fenomen.

Håller med att CDI`n brukar va ganska tålig på dessa maskiner, o det är ju bra, för dom är ganska dyra vill ja minnas! Är säker på att det faktisk är nått annat, förhoppningvis enklare med kanske!

Sitter en vält brytare längs bak mot bak racket fast där alla el grejer sitt då, är en svart lite kub i mitten, du kan skruva loss denna med dens två skruvar o ruska lite lätt på den också, ligger en kula i den som "kan" ha fastnat el nått skumt. Ganska
långsökt men är ett litet tips med!

Håll oss uppdaterade... o lycka till  ()p
Dont like my driving? E-mail me at: EatShit@GoFuckyourself.nu

kawafel

  • Gäst
kawafel
SV: 07-Brute Force går på en cylinder
« Svar #9 skrivet: 14 februari 2012 kl. 08:24:46 »
Hej
såg att fler haft samma problem med att den går på "varannan" cyl.
Hur gick det med din, vad hitta du för fel?
Tacksam för svar...


 


Online just nu.

170 gäster, 0 användare (0 dolda)
Users active in past minutes:

Flest online idag: 179. Flest online någonsin: 1238 (15 januari 2020 kl. 09:22:12)

* CHATT

Refresh History
  • Inlägg här försvinner efter några dar.
  • Högdahl: Ja?
    19 januari 2020 kl. 14:43:50
  • förvirradfemtonåring: hallå
    18 januari 2020 kl. 00:49:25
  • Asterix: Laddning
    12 januari 2020 kl. 19:32:10
  • Smilewarp: Kan lägga till att bensin pumpen surrar vid tändning som normalt.
    9 januari 2020 kl. 13:29:37
  • Smilewarp: Min Sportsman 500 X2 startar inte.......Batteri ok....går runt på startmotor och om jag pumpar gasen så bläddrar den men vill inte gå igång. Nån som vet varför?
    9 januari 2020 kl. 13:11:27
  • Dkej: Hej har en fråga på polaris Sportsman. Plocka av den svarta plasten på lyset på styret men får inget lys varken där eller där nere. Endast perkerings ljuset som lyser. Har satt i kabeln i den övre lampan. Något annat man också måste göra.? Tack på förhand
    3 januari 2020 kl. 18:08:25
  • Högdahl: Jaha då verkar det bli 180kr i skatt på fyrhjuling/snöskoter om man kollar nya terränglagen....
    21 december 2019 kl. 13:11:24
  • Sami97: Hej!  Har en atv på över 20kw och vill strypa den så jag slipper snuten.  undrar om man kan köpa en tumgas med ett gasreglage som har en reglage skruv under där man tex kan skruva ner den till 70km/h och inte bryta mot lagen?  dvs räknas ett gasreglage som en laglig strypning?
    13 december 2019 kl. 15:37:54
  • Espen: Citera
    någon som vet var man kan få tag på centrumkåpor diam. 60mm? Har ett par fälgar med 60mm hål men saknar kåpor.

    3 december 2019 kl. 19:57:00
  • Viktorlangh: Hej, har en ny cf moto 450. Vill sätta dit en ledramp på den som jag kopplar till heljuset. Kan någon snälla hjälpa mig? Aldrig gjort detta innan nämligen. Tacksam för svar. :). Mvh
    2 december 2019 kl. 19:50:58
  • GeFeldz: Svar till Ridern: Polaris brukar ha en "Override"-knapp, för att få fyrhjulsdrift när du backar har jag för mig att du måste hålla inne override.
    28 november 2019 kl. 13:19:57
  • Ridern: Hej jag har en  Polaris Sportsman forest 800 -12 fyrhjulsdriften fungerar inte vid backning  någon som har tips=
    27 november 2019 kl. 20:32:54
  • Jupiter: Nizze din luring!
    26 november 2019 kl. 20:54:04
  • Brädan: Provade att ladda batteriet över natt en och nu startar den utan problem - konstigt då startmotorn låtit pigg under mina startförsök.
    24 november 2019 kl. 09:38:09
  • Högdahl: Nu har det kommit 15cm snö här sen igår! En trevligt inslag nu när själva hösten led mot sitt slut
    9 november 2019 kl. 10:23:06
  • Högdahl: Var visst endel om att det kan bli mer ledåka och mer förbudsområde osv.....
    7 november 2019 kl. 16:49:16
  • rally nizze..: West-skoter ska ta upp den på årsmötet vid rackmock stöga
    6 november 2019 kl. 23:53:54
  • Högdahl: Någon som hört nåt nytt angående terränglagen? Den skulle vara färdigutredd 1a Oktober läste jag nyss
    5 november 2019 kl. 15:29:51
  • Raco90: Tjena, åkte på min smc wildcat 503 till jobbet ikväll. Låg på E20 i 100 och skulle köra om en lastbil och då ser jag att tempvarnaren blinkar med väldigt svag belysning. Då var jag uppe i 130. Men den blinkar bara till lite lätt vid gaspådrag. Någon som varit med om detta? PS köpte min smc nyodlingen så har bara haft den någon månad.
    21 oktober 2019 kl. 23:38:27
  • [navy]: Nån inne? Ska serva min can am outlander 570 -16. Men har blivit osäker på vad jag ska ha för motorolja i den.  Vad kör ni på för oljor? Vanlig bilolja? Eller måst man ha en jaso klassad olja?
    4 oktober 2019 kl. 09:06:22
  • Högdahl: Provat ladda batteriet?
    3 oktober 2019 kl. 10:48:08
  • Snorphills: Grizzly 700. års 2011 startmotorn pajade som jag böt till en ny, bör även startreält. Felkod 12 försvann och allt funkade. Va sen ute och åkte en sväng och kom tillbaka hem. Provade att starta och relät bara klickade igen.. gick inte att bygla heller.. va fan är det som händer, maskinen har bara 54 timmars gångsida, måndagsexemplar?, hjälp vad kan ha hänt???
    29 september 2019 kl. 23:17:33
  • jasprojektet: tacksam för svar,,
    22 september 2019 kl. 15:35:46
  • jasprojektet: Hej, har en Yamaha Kodiak som inte orkar dra riktigt. Man måste ha höga varv innan den börjar röra på sig, att dra en liten släpvagn i uppförsbacke är bara att glömma. Är det kopplingen det är fel på? Lamellerna?
    22 september 2019 kl. 15:35:36
  • tatto9709: Vet någon om en kabel matta från en polaris predator 500 passar på en polaris outlawn 500
    17 september 2019 kl. 02:57:04
  • Atheos: Skål!
    13 september 2019 kl. 17:24:37
  • jonas78: Vad ska jag köpa för vinsh?
    27 augusti 2019 kl. 16:34:06
  • Zakaria: Jag beh. Hastighet sensor till adly 500
    17 augusti 2019 kl. 04:57:31
  • Zakaria: Hjälp
    17 augusti 2019 kl. 04:56:43
  • Högdahl: Nja ebay är inte värt att handla på längre då kronan är låg samt frakten dyr.....
    11 augusti 2019 kl. 10:29:40
  • rally nizze..: ebay
    5 augusti 2019 kl. 23:10:25
  • prinsen1386: Var köper man den billigaste styrboxen till en CF moto 520 årsmodell 2019? (Ostrypt)
    4 augusti 2019 kl. 11:39:50
  • robineng: gjort ett inlägg angående broms hjälp på en atv. ni som kan gå in och kommentera! :)
    27 juli 2019 kl. 20:28:33
  • Jocke83b: Arbetsbelysning
    6 juli 2019 kl. 15:32:17
  • SunnySideUp: Här var det aktivt! :P Någon som har erfarenheter av polaris spotsman 570 x2 eps?
    1 juli 2019 kl. 21:16:22
  • Thomas ahola: Glykol
    24 juni 2019 kl. 20:50:34
  • Emil Eriksson: Nej det gör det inte men jag har tästat att bytt relä men funkar inte heller
    6 juni 2019 kl. 23:03:06
  • Cummins: Klickar det i startrelät.
    27 maj 2019 kl. 00:06:32
  • Emil Eriksson: Hej skulle vela ha lite hjälp med en ATV 110cc loncin motor det är att när jag klickar på startknappen så snurrar inte motorn runt har testat att hålla inne bromsen choke och har ett nytt batteri som är laddat. Jag har kollat igenom kablar det ser fint ut men vet inte vad felet är SNÄLLA KAN NÅN GE TIPS VAD DET KAN VAR FÖR FEL
    24 maj 2019 kl. 20:11:22
  • gunnell: Hej Pontus! Jag har det! Kom hem till mig så fixar vi det. Bor i Uppsala, Flogsta.
    15 maj 2019 kl. 14:51:00
Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Use CS Theme