Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Författare Ämne: Vill köpa rätt för mitt användningsområde, CanAm CFmoto Polaris osv........  (läst 5060 gånger)

Utloggad Putte1978

Med stor risk att bli ytterligare en tråd om samma sak som andra gör jag ändå ett försök att bena ut mitt behov och vilken maskin som är att rekommendera.

Användningsområdet är egentligen bara lek och med det så menar jag körning på offroad träffar, kör 4x4 bil i vanliga fall men vill testa atv också. Körstilen är mer att klättra och försöka forcera terräng och mindre av djupa lerbad osv.
Kommer så klart då och då att ta hojen till badstranden och kanske följa med ungarna ut på grusvägar osv.
Vägreggat vill jag ha.
Vill köpa maskin för helst max 50k men för rätt maskin kan jag sträcka mig till 60k, snöplog är ett plus, då kan jag för mig själv försvara inköpet lättare med att jag ialf kan ploga vändplanen  utanför huset:).
Jag planerar att behålla maskinen i 5-6år.

Har fastnat för CFmoto 450 -16 eller en demo körd CFmoto -16 520 med servo och hasplåt för 55900:-
Säljaren verkar mkt seriös och ligger på bra avstånd från mig samt att 3års garanti lockar.
Men och nu kommer det, hade jag inte läst på detta forumet hade förmodligen köpet redan varit gjort men nu tvekar jag för att det verkar på 85% som en kina maskin kommer explodera om jag kör ut på gräsmattan......
Vad för något specifikt är det som är så dåligt? Är det motorerna eller hjulupphängning eller nått annat, skulle verkligen uppskatta om folk med egen erfarenhet svarade så inte tråden blir den vanliga med att grannens kusin hade en kina runt -02 och den tror jag pajade jämt.....

Tittar jag på CanAm och likande så känns dom rätt slitna för samma pengar tycker jag men uppenbarligen så är andrahandsvärdet högt ändå.

För mitt användningsområde, behöver jag mer än ca 35hk? Kommer köra orginal däck för att spara drivlina osv.
Räcker vinchen som sitter orginal på maskinerna eller mste den uppdateras?

Om det nu är så att ett känt märke typ CanAm eller Polaris är rätt för mig, kvittar det då vilken av modellerna eller är det en specifik modell av varje tillverkare som är något att ha typ Outlander eller Sportsman?
Oavsett vilken maskin det blir så måste det gå att få tag i tillbehör och reservdelar även om några år.

Mvh.Utloggad Putte1978

Hoppsan, glömde nämna att jag provkörde CFmoto 520 EPS och tyckte den var fin. Såg inget fel på svetsningar i ramen eller annat som folk har gnällt på. Detaljkvaliten var också relativt hög förutom plasten på styret typ knappar osv samt att dämparna såg ut att vara av den billigaste sorten men överlag var den välbyggd.

Utloggad Christian Trollhättan

Hej, jag kan inte uttala mig om andra märken än det jag själv kör, har en Cf 450-15 som nu har gått ca 115 mil varav 85% av dom i skog o mark. Allt har fungerat bra hela tiden förutom att min återförsäljare fick bygga om vevhusventilationen för den tryckte ut rejält med olja i luftfilterboxen men detta gick ju såklart på garantin (3år) Tror nog denna barnsjukdom är fixad på årsmodell -16. Vinchen och allt annat har oxå fungerat fint.

Jag har dock satt på 27" däck på min samt breddat den 11 cm både fram och bak. Markfrigången är ingen höjdare orginal så större däck gör gott. Repor och sprucken plast får du oavsett märke  :D

Utloggad Fenrisulven

Största skillnaden mellan kineser och "märkesmaskiner" är chassie, effekt och andrahandsvärde.
Min kines var stel och klumpig i skogen, lätt att välta med.
Diff-lock var ständigt irriterande, på can-amen jag har nu siktar man med styret och bara gasar, det diffar av sig själv.
Plasten sprack vid minsta beröring...
Man fick ångest om man skulle skruva på något för allt var felgängat, snett och antagligen monterat med våld så det satt i spänn och flaxade iväg när man lossat på bultarna.

Den cf moton byttes efter 16 mil till en Outlander som för mig var den ultimata maskinen.
Cf är väl aldeles lagom att puttra runt på, men kommer du ifrån någon form av tidigare aktiv körning så är deras maskiner otympliga och tråkiga.


Provkör iallafall några andra märken och bilda dig en egen uppfattning?
1000R

Utloggad Christian Trollhättan

Kan till viss del hålla med Ulven om att Cf'en är lite stel o stötig vid snabbare körning i skogen men tycker nog allt att plast kvaliten har blivit bättre iaf om man jämför med kompisarnas lite äldre Cf maskiner som är spruckna lite varstans. Men det är ju självklart att en märkesmaskin typ Can Am,Polaris eller Arctic cat är bättre på det mesta förutom priset.

Men åk o provkör lite olika som tidigare nämdes  ()p

Utloggad Putte1978

Tack för svaren, jag värdesätter det. Idiot googlar alkt som rör CF och så vidare. I Ryssland verkar dom mycket stora!
Säger väl inte så mkt iofs om hur maskinen passar mig.....

Utloggad kallander

Har haft Allroad, CF & Goes, i 500 klassen! stort sett samma maskin i botten!
Har för mej aldrig vare några som hälst problem med någon!
laddat både gas & turbo på en del av dem & det håller ...
Är det något så förvisso skruvar jag själv & lämnar aldrig in för servis & reparationer, eller gnäller bara för en skruv lossnar!

visst kan dämparna vara si & så men det har komme bättre med åren ...

Kör mästadels i skog & lera......

har vänner som kör can am men inte skruvar själv,,,
de går sönder dom med  ()p

frågan är varför jag aldrig har blive impad av bättre märkeshojar  ;D
utan köpte mej en C Force 800 & ladda den med Noz,
det enda jag har problem med nu det är drivaxlar som slits sönder vid Noz ladd :-\
men det är ju bara byta om man nu gillar det  :lol:

Allt har nog med att sköta servisar & ha koll på maskin  ()p
C Force 550 EFI EPS
C Force 1000 EFI EPS
U Force 800 EFI EPS
Z Force 1000 EFI EPS

Utloggad Putte1978

Det låter ju bra! Är mekaniker till yrkes så skruvandet är inga problem men det är ju trist att behöva avbryta en dag i skogen pga att det lossnar prylar hela tiden, men så illa verkar det ju inte vara då. Just dämpningen tyckte jag absolut var en del som kunde förbättras, men för priset jag får den för finns ju utrymme att köpa bättre grejer. Var hittar man bäst grejer till ATV och då kanske framförallt CFmoto förresten??

Utloggad Fenrisulven

Det låter ju bra! Är mekaniker till yrkes så skruvandet är inga problem men det är ju trist att behöva avbryta en dag i skogen pga att det lossnar prylar hela tiden, men så illa verkar det ju inte vara då. Just dämpningen tyckte jag absolut var en del som kunde förbättras, men för priset jag får den för finns ju utrymme att köpa bättre grejer. Var hittar man bäst grejer till ATV och då kanske framförallt CFmoto förresten??

Eftermarknad till cfmoto är ytterst liten och begränsad.
1000R

Utloggad Putte1978

Okej, lite märkligt eller med tanke på hur många det rullar både i Sverige och typ Ryssland som nog får sägas är ett hyfsat stort land.

Utloggad Christian Trollhättan

Hittar du nån bra sida med Cf tillbehör o reservdelar så hojta gärna till. Dom flesta Atv godis firmorna verkar ju inrikta sig på dom japanska & Amerikanska märkena.

Utloggad Pelle_jkpg

Dacia säljer många bilar också.

Det är skillnad.
Provkör så kommer du förstå.
Renegade 1000R xxc -17 Triple Black - BKT Tires
Renegade 1000 xxc
Grizzly 700
Polaris 800
Grizzly 700
Renegade 800x
Renegade 800R xxc
Outlander 650
Outlander 800
Outlander 800R xxc
Renegade 800
Dinli 800
Rincon 680
Sportsman 850 EPS
Foreman 500FA
Outlander 500
Foreman 450
Kodiak 400
Trx350
GasGas 450
DS 450xmx
AC 500
Grizzly 700
Grizzly 600
Renegade 800X
Big Bear 350
LTR 450
Raptor 350
Suzuki 500F
Big Bear 350
455 Diesel
YFZ 450
Raptor 700
Grizzly 700
Big Boss 400
Renegade 800R
TRX 350
LTZ 400

Utloggad Putte1978


Jag kör lada Niva till o från jobbet samt i skogen, en bil dom flesta tycker pajar direkt man närmar sig skogen om den inte går sönder innan. Jag köpte min ny o har avverkat 4000mil sedan dess. Bla längre Norge resor på vägar/stigar  som inte finns på kartan. Rejält många Offroadträffar osv, det är den absolut bästa bil jag haft.
Visst är det skillnad på komfort i jämförelse med våran två år gamla Toyota och visst lastar en Defender 110 mer och en annan tar sig fram bättre men som en kompromiss och för mig passar Nivan perfekt.
Menar inte med detta inlägget att på nått sätt väcka anstöt eller att irretera, bara klargöra att jag är fullt medveten om att någonting som kostar 1/3 självklart måste kompromissa med något. Det gäller ju bara att lista ut vilket det är och ta reda på om man kan leva med det.
« Senast ändrad: 13 december 2016 kl. 23:20:06 av Putte1978 »

Utloggad Jupiter

Lada är utmärkta bruksbilar, Skoda sågs tex. som rena skiten för 20-25 år sedan och är fina bilar idag. Så man får anta att någon form av utveckling sker även hos de man minst anar. Provkörning är alltid att rekommendera.
Hisun 500 EFI -15 -SÅLD
Harley 1200
Plus lite annat

Utloggad Putte1978

Då har jag hunnit med att provköra några maskiner, hade komptid att plocka på jobbet i överflöd så la en dag på att rulla runt till olika. Först ut var en Polaris 570, 44hk stark. Första intrycket var mkt bra och en prislapp på 67 om jag inte minns fel på granngården. Men ingen servo och finns bara tydligen som terräng reggade samt ev traktor. Dom extra 7tusen över min gräns hade ev kunnat gå men då är det inget extra alls och faktiskt tyckte jag inte den var så mkt bättre än en CFmoto, förrutom fjädringen då som var en smula mer följsam. Plasten tyckte jag till o med verkade spröd! Växellådan hade en förmåga att typ låsa sig på en växel så man fick gunga/gasa till för att få den att släppa. Är det en sak som är vanligt eller var det bristande service som orsakade det?
Nr 2 var en 2år gammal CanAm 650något, rejält med mos i motorn upplevde jag det som. Dock helt utslitna däck och ingen servo där heller, inga andra tillbehör heller för den delen. Även den var följsam men upplever reglagen som glappiga och plastiga likt amerikanska bilar.
Nr3 var ännu en CanAm, 7år gammal tror jag och med en prislapp som passade. Dessvärre hade den haft ett hårt liv i skogen så dom brister jag hittade var nog inte pga av modellen utan snarare brist på underhåll.
Inget av avanstående kan såklart avslöja hur maskinen funkar i min ägo efter 100mil och mer.
Men CFmoton känns mer o mer lockande, till o med så lockande att jag ringde och la en handpenning på den nu:-).

Utloggad Christian Trollhättan

Grattis, du blir säkert nöjd med den. Det du skrev angående växellägena finns mer eller mindre på alla atv's. Min har blivit bättre med tiden men kan ibland låsa sig lite när det ligger i spänn, typ står i kraftigt uppför/nerförslut och ska skifta framåt/bakåt. Är bara att göra ett litet gasande och snabbt full broms så släpper det. Fanns det erbjudande om plog för endast 1500kr extra nu med?  :rtfm:

Utloggad Putte1978

Ja plogkampnjen gäller fortfarande och en rejäl hasplåt blev det också.
Hoppas jag blir nöjd!

Utloggad Jupiter

Du kommer säkert att bli nöjd, när blir det leverans av nya maskinen? :)
Hisun 500 EFI -15 -SÅLD
Harley 1200
Plus lite annat

Utloggad Putte1978

Redan imorgon Fredag faktiskt! Ska bli skitkul!
Marcus på Gränna ATV erbjöd sig att köra maskinen till mitt jobb lagom till frukost, riktigt hyggligt av honom. Finns ju en viss chans att det inte blir så mkt mer jobbat den dagen.....:-).
Ligger en ledramp här hemma och väntar så i morgon kväll när ungarna lagt sig smyger jag ut och monterar hasplåt, ledramp och plogfäste.
Ungarna har förresten fått en 110cc ATV som tomten ska komma med, ska byta olja på den och serva till den också.
Fan vad skoj det ska bli:-).
Ni som kört ATV på träffar, är det något mer ma bör ända eller modda innan man ger sig ut? Däck kommer jag köra slut på originalen innan det blir annat, plånboken måste få läka innan.

Utloggad Hydro

Hjälm och ryggskydd, sen är det bara att åka iväg.
Om det är Nivan du är van vid i skogen så lär du nu komma in i en helt annan division i framkomlighet.
 ()p
Klicka för inspiration till en egen resa: Öland / Gotland / Skåne / Östeuropa / Baltikum

Utloggad Christian Trollhättan

Härligt med snabb leverans  :D Ska du ut i skogen och bröta direkt så skruva av speglarna då dom tar i varenda grenjävel som finns  ;D Rekomenderar även att du skruvar av draget då det sticker ut en bra bit, tar bara 2 min  ()p Har dom tagit bort strypningen eller blir det vid första servicen?

Ha så sköj, själv håller man på o snickrar hemma så det blir alldeles för lite körtid nu men ska få dit mitt backljus imorrn tänkte jag.

Utloggad Jupiter

Hjälm och ryggskydd, sen är det bara att åka iväg.
Om det är Nivan du är van vid i skogen så lär du nu komma in i en helt annan division i framkomlighet.
 ()p

Niva har väl bra framkomlighet för att vara bil? Kan ju diffa båda axlarna.  :rtfm:
Hisun 500 EFI -15 -SÅLD
Harley 1200
Plus lite annat

Utloggad Putte1978

Nivan har till o med en mkt bra framkomlighet, men inga diffspärrar orginal i bakre o främre axeln. Däremot i fördelnings går det att spärra helt. Min har jag eftermonterat Torsenspärrar i båda axlarna så nog tar den sig fram mkt bra. Men nog snackat om Nivan.
Hojen kördes hem till mig idag och jag är supermöjd efter den kanske blygsamma körningen jag hann med innan jag stoppade om den i garaget. Nu väntas det till familjen satt sig tillrätta och jag kan obemärkt smita ut och torrgasa. Ska montera grejer idag också, blir nog en ledramp också, bara för att det ser så tufft ut:-).
Hur är det med krängningshämmnarna, kör ni med dom monterade?? Dom påverkar ju flexet i högsta grad och på Nivan gör det mkt att demontera dom.

Utloggad Hydro

Terrängkörning med bil är inte alltid samma som med ATV.
Klart krängningshämmarna påverkar, men oftast i mindre utsträckning än på en bil.
Det skiljer från maskin till maskin dessutom, vissa blir nästan omöjliga att köra med utmed väg så mitt tips är att låta den vara kvar tills dess du känner att det kan finnas en begränsning just där.
Med en ATV kör man även med kroppen, man kan påverkar tyngdpunkt tex vilket man inte kan i samma utsträckning på en bil.
Samtidigt som man oftast kan krypköra klart bättre med en bil jämfört med en ATV... osv.
Så innan du moddar för mycket... kör.
Kör och testa.
 ()p


Niva är för övrigt en bra terrängbil, träffar drar dock gärna till dig diverse fulldiffade bilar med portalaxlar och 40" och uppåt... och då blir det tyvärr lätt en annan sak.
Spärrar man mellandiffen så blir bilen "stum", dvs precis som en vanlig pickis och andra bilar utan permanent fyrhjulsdrift, tex Wrangler mm.
Klicka för inspiration till en egen resa: Öland / Gotland / Skåne / Östeuropa / Baltikum

Utloggad Christian Trollhättan

Då vart ledrampen bak monterad, nu ska den bara kopplas in oxå... :sunny:

Utloggad ra

Redan imorgon Fredag faktiskt! Ska bli skitkul!
Marcus på Gränna ATV erbjöd sig att köra maskinen till mitt jobb lagom till frukost, riktigt hyggligt av honom. Finns ju en viss chans att det inte blir så mkt mer jobbat den dagen.....:-).
Ligger en ledramp här hemma och väntar så i morgon kväll när ungarna lagt sig smyger jag ut och monterar hasplåt, ledramp och plogfäste.
Ungarna har förresten fått en 110cc ATV som tomten ska komma med, ska byta olja på den och serva till den också.
Fan vad skoj det ska bli:-).
Ni som kört ATV på träffar, är det något mer ma bör ända eller modda innan man ger sig ut? Däck kommer jag köra slut på originalen innan det blir annat, plånboken måste få läka innan.


Är det original däck på bilden där du monterar ljusramp bak  ???

Utloggad Christian Trollhättan

Hej, det är min maskin på bilden och inte trådskaparens nya. Nej det 27" Landgrip swamp bugs däck med 5,5cm spacers runtom på den. Orginal däcken är 25"

Utloggad Hawk

Tjena, har haft min Cf moto cforce 550 efi eps i snart 1 år, den har rullat 80mil och mestadels i lerhål och i skogen.
Aldrig haft problem med min än så länge.
Cf moto c force 550 efi eps - 16

Suzuki K-Q 300cc -00 (såld)

Utloggad Putte1978

Tänkte att jag nu skulle återkoppla till den tråd jag startade när jag köpte maskinen för drygt ett år sedan.
Min 520 har nu gått ca 100mil men mer räknat i timmar då jag framförallt har använt den för skogskörning.
Har hunnit med två servicar där inget onormalt hittats, servicarna kostar ca 1950kr.

Mitt användnings område har varit lek framförallt, både på många offroad träffar men mkt själv i skogen och bus på grusvägar. Har plogat med den samt hjälpt till att dra ut några älgtorn osv.
På den tid jag haft den har inget gått sönder eller behövts lagas, inget har heller strejkat i form av driftstopp eller att det inte har startat när jag vill.
Jag har flyttat bromshandtaget till vänster sida och demonterat krängningshämmaren bak för att tillåta mer flex samt monterat 27" swampwitch däck.
Jag är mao mkt nöjd med mitt köp och om min återförsäljare Atv Gränna har jag bara gott att säga.

 


Online just nu.

161 gäster, 0 användare (0 dolda)
Users active in past minutes:

Flest online idag: 230. Flest online någonsin: 526 ( 4 november 2012 kl. 20:37:31)

* CHATT

Refresh History
 • Inlägg här försvinner efter några dar.
 • Zakaria: Jag beh. Hastighet sensor till adly 500
  17 augusti 2019 kl. 04:57:31
 • Zakaria: Hjälp
  17 augusti 2019 kl. 04:56:43
 • Högdahl: Nja ebay är inte värt att handla på längre då kronan är låg samt frakten dyr.....
  11 augusti 2019 kl. 10:29:40
 • rally nizze..: ebay
  5 augusti 2019 kl. 23:10:25
 • prinsen1386: Var köper man den billigaste styrboxen till en CF moto 520 årsmodell 2019? (Ostrypt)
  4 augusti 2019 kl. 11:39:50
 • robineng: gjort ett inlägg angående broms hjälp på en atv. ni som kan gå in och kommentera! :)
  27 juli 2019 kl. 20:28:33
 • Jocke83b: Arbetsbelysning
  6 juli 2019 kl. 15:32:17
 • SunnySideUp: Här var det aktivt! :P Någon som har erfarenheter av polaris spotsman 570 x2 eps?
  1 juli 2019 kl. 21:16:22
 • Thomas ahola: Glykol
  24 juni 2019 kl. 20:50:34
 • Emil Eriksson: Nej det gör det inte men jag har tästat att bytt relä men funkar inte heller
  6 juni 2019 kl. 23:03:06
 • Cummins: Klickar det i startrelät.
  27 maj 2019 kl. 00:06:32
 • Emil Eriksson: Hej skulle vela ha lite hjälp med en ATV 110cc loncin motor det är att när jag klickar på startknappen så snurrar inte motorn runt har testat att hålla inne bromsen choke och har ett nytt batteri som är laddat. Jag har kollat igenom kablar det ser fint ut men vet inte vad felet är SNÄLLA KAN NÅN GE TIPS VAD DET KAN VAR FÖR FEL
  24 maj 2019 kl. 20:11:22
 • gunnell: Hej Pontus! Jag har det! Kom hem till mig så fixar vi det. Bor i Uppsala, Flogsta.
  15 maj 2019 kl. 14:51:00
 • PontusN: Vem har CDI box till min Linhai 520 vtwin förgasare???? Finns ju inte att få tag i!
  22 april 2019 kl. 20:41:22
 • Quad450sp: Access 450 sp
  10 mars 2019 kl. 16:37:58
 • Nicke86: Ingen som har nån aning om det??!!
  21 februari 2019 kl. 19:34:59
 • goranP: Testar
  20 februari 2019 kl. 22:38:09
 • Nicke86: Någon körning i uppland i vår?
  18 februari 2019 kl. 17:31:20
 • Cummins: Skitiga variatorer som behöver rengörning.
  3 februari 2019 kl. 11:31:08
 • Högdahl: Böjd växelspak?
  2 februari 2019 kl. 20:25:25
 • Matte2019: Någon som har erfarenhet av det?
  2 februari 2019 kl. 15:15:09
 • Matte2019: Polaris Sportsman 800 som blivit mer trögväxlad
  2 februari 2019 kl. 15:14:57
 • Cobra78: Fartbegränsningen på en cfmoto 450 2017, har testat koppla ut de kablar som skall göra så den inte spärrar farten, men utan resultat??
  28 januari 2019 kl. 16:17:56
 • Hydro: Dakar på söndag!
  3 januari 2019 kl. 22:00:12
 • Ljungan: Hej alla
  31 oktober 2018 kl. 20:07:34
 • Cummins: 365 dollar.
  26 oktober 2018 kl. 00:28:18
 • tatto9709: Letar efter kabel mattan hela till outlawn 500 ny kostar fem tusen
  25 oktober 2018 kl. 18:36:11
 • Tictic: Fredag idag ;)
  19 oktober 2018 kl. 15:06:45
 • rally nizze..: tss du saknar alla Plupiter
  3 oktober 2018 kl. 20:50:45
 • Högdahl: (●)(●)
  28 september 2018 kl. 22:05:42
 • Högdahl: Ja hallå i stugan(Y)
  28 september 2018 kl. 22:05:23
 • Pioneer82: Hallå
  25 september 2018 kl. 17:35:06
 • sjuntorparn: blocket. Står det fel eller går det få den nya med traktorreg?
  18 september 2018 kl. 20:48:51
 • sjuntorparn: Ligger en 2019 Brute force TRAKTOR på
  18 september 2018 kl. 20:48:20
 • skogsbonne: Så mycket lättvindigare med facebook
  18 september 2018 kl. 16:15:21
 • Jupiter: Håller med, men de som startade några grupperna är föga saknade.
  18 september 2018 kl. 08:35:52
 • Beangan: FB kan dra, våga vägra säger jag bara! :D
  17 september 2018 kl. 19:53:54
 • Jupiter: Inte konstigt då folk tycks föredra FB grupper där de kan prata om gemensama tillverkare.
  17 september 2018 kl. 17:03:59
 • Högdahl: Dåligt drag härinne
  16 september 2018 kl. 16:35:32
 • Jupiter: Wohhoooo!  O0
  14 september 2018 kl. 21:19:27
Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Use CS Theme