ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: CAD-Ludde skrivet 8 februari 2007 kl. 00:47:19

Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet 8 februari 2007 kl. 00:47:19
Ny i branschen väntar på beställd Can-Am. Nån som har några tips på bra extrautrustning, kläder, hjälm, böcker, siter, gps, åkställen norr om Stockholm, mm..?
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: ingemar skrivet 8 februari 2007 kl. 01:48:29
Hej och välkommen in till gänget..om du tänker på åkställen så blir det en stor träff i sep...titta in på

WWW.NORRLANDSATV.DINSTUDIO.SE

Men det finns ett antal maskiner i huvudstaden som bruka hålla sej till Arlanda och köra terräng m.m

Ingemar
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet 8 februari 2007 kl. 21:54:58
Tack för tipset! Har anmält mig till en Denada träff i Örebro som ska gå i mars: http://www.blocket.se/vi/10800901.htm?ca=11_s
Hur är det med utrustning, synpunkter på hjälm å kläder?
/P
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: ingemar skrivet 8 februari 2007 kl. 22:40:31
När du sitter på en maskin så är du väligt oskyddad i från trafiken..Hjälm är ju en självklarhet sen finns det kläder med armbågskydd ryggplatta byxor med knäskydd m.m så skulle olycka vara frame så är du bra skyddad om du inte skulle ha dessa kläder som kan kännas obekväma så är det inte säkert att du kliver upp igen..alltid bra att tänka före innan det är för sent..skyddet är ju din livförsäkring....

Ingemar på Norrlands ATV & QUAD Med säte i Sundsvall
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet 9 februari 2007 kl. 11:34:20
Bra synpunkter.. Kör man telecom i hjälmarna? Finns det hjälmar med inbyggd mic o headset? Helt eller delat ställ? (har alltså inte haft hoj tidigare..) Hur är det med vinsch, nåt att tänka på där? Finns det smarta GPS:er som kan kopplas till datorn så man kan få ut/mata in färddata?
/P
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: Finnen skrivet 9 februari 2007 kl. 12:47:05
Vet inte om det finns hjälmar färdiga med headset å så men om du kontaktar någon mc firma så kan dom hjälpa dig troligtvis!!!
Hel eller delat ställ? Jag själv föredrar delat, smidigare, själv kan välja vad för jacka du ska ha på dig beroende på väder m.m.!!! Är det sommar så kan du liksom köra med tunnare jacka å sen skyddet under, risk med helställ att det kanske blir för varmt då, beroende på märke å allt, finns ju alltid bra ställ som andas å så!

www.lellesmc.se
www.denadaoffroad.se
www.funride.se
www.fyrhjuling.se
www.atvhuset.se
www.minhoj.se
www.mmbatv.se
Titel: Nybörjartips..?
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet 9 februari 2007 kl. 12:57:31
Kanon, tack för alla tips! Börjar bli rätt sugen på å börja köra... Är väl den enda som hoppas att snön ska ligga kvar länge i vår..
/P