ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: T3 skrivet 8 januari 2007 kl. 00:18:47

Titel: Motera vinsch
Skrivet av: T3 skrivet 8 januari 2007 kl. 00:18:47
Hej på er,

Monterade en vinsch på min 300 i helgen men drog matningen direkt till batteriet vilket gör att man kan starta vinschen utan att tändningen är på vilket kanske inte är så bra.

Någon som vet något bra ställe där det finns tillgång till en tillräckligt stark 12V som är styrd av nyckelläget? Såg att det fanns eventuellt en ledig 15A säkring i säkringboxen (enl el-schemat) men var sitter den rackarns boxen?
Titel: relä.
Skrivet av: krille skrivet 8 januari 2007 kl. 06:32:41
du bör koppla ett relä som klarar den matningen eller sätt en huvudströmbrytare på kabeln så nära batteriet som möjligt, sen du slå bara på strömmen manuellt då du ska vincha.
ÅF av warn och andra märken har annars små smidiga relän som klarar biffen...... mvh Krille
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: STENE skrivet 8 januari 2007 kl. 10:39:24
Jag har kopplat min vinch precis som du, direkt på batteriet. Men jag kopplade styrningen av den till nyckeln. Så även fast det är kräm till den så går det inte att köra med innan man slår på tändningen. Nu vet jag inte om det går att göra på på din. (det gick inte på min heller innan jag byggde om den..)
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: atvpatrik skrivet 8 januari 2007 kl. 13:18:00
Clas ohlsson har ett relä med styrning som inte är så dyrt.
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: T3 skrivet 8 januari 2007 kl. 13:24:44
Tackar, min styrning satt på en färdig kabel och jag fick med en liten radiofjärrkontroll till den också vilket medför att det kanske är bäst att relästyra den.

Såg att det sitter något reläliknande alldeles brevid batteriet någon som vet vad det är? Visste någon var säkringsboxen satt förresten?

Detta är vinschen jag monterat http://extremebike.jetshop.se/ShowProduct.aspx?ProdID=181&cat=172

Mvh/Tommy
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: STENE skrivet 8 januari 2007 kl. 14:17:24
Citat från: "T3"
Såg att det sitter något reläliknande alldeles brevid batteriet någon som vet vad det är? Visste någon var säkringsboxen satt förresten?


Relät brevid batteriet är start relät. säkringen som sitter där är huvudsäkringen.

de enda säkringarna jag hittat i övrigt sitter under "huven" (plast locket framför styret. sitter med 2 skruvar i fram kant).
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: Mekken skrivet 8 januari 2007 kl. 21:17:18
Rätta mig om jag har fel men har inte du en lite härva med till knappen som är eller rättare sagt brukar vara grön, svart och en röd kabel? Dessa är ganska tunna. Isf så antar jag att du har dragit den tunna röda till batteriet. Om du istället drar den till "ACC-out" på tändningslåset så är problemet löst. På dom tidiga Linhai var Acc-out en svart/röd kabel från tändningslåset och på dom nyare är den helt svart. Om du lossar på framkåpan så ser du den i kabelhärvans kontakt till tändningslåset.

Mvh C.S
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: T3 skrivet 9 januari 2007 kl. 01:15:33
Tack Stene o Mekken för infon! :)

Mekken, på min vinsch var samtliga ledningar till styrknappen och styrdosan som monteras på vinschmotorn snyggt kapslade i ett plasthölje. Troligen finns dock styrningen inne i kapslingen så det hade kanske vart ett alternativ men är det inte så att denna enbart ser till att styrningen inte funkar via knappen på styret? Risken är väl stor att radiofjärren likväl kan styra motorn så länge som motorn är direktansluten till 12 V eller kan det vara så väl att denna aktiverar styrning av motorn oavsett?

ACC-out skulle ju i vilket fall kunna styra ett relä som drar 12 volten...fram med voltmetern igen.  :roll:
Titel: Warn relä
Skrivet av: Arnryd skrivet 9 januari 2007 kl. 08:56:26
Fick ett Warn relä till min noname-winch till min atv,
kopplade, som Stene, direkt till batteriet och styrning från
nyckeln. Fungerade perfekt och problemfritt. (förutom att winchen gick
åt fel håll när jag följde anvisningarna, fick kasta om polariteten..)

Lycka till med monteringen!!

// Arnryd
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: Mekken skrivet 9 januari 2007 kl. 23:51:09
Fjärrkontrollen ska gå att använda ändå har jag för mig. Inte riktigt säker... Den tunna röda kabeln som finns i kablaget till knappen du monterar på styret (Är inte 100% att det är likadant på din men denna vinschen ser exakt likadan ut som dom du kan köpa hos t ex clas i sjön eller hos atv-sweden, kosmetiskt, så låt oss utgå från det) är en "on/off" styrning av relät (den stora plastboxen som sitter på huvudkablarna).. Om du kopplar den på acc-out på tändningslåset så kan du endast använda knappen till att vinscha när tändningen är påslagen.. Posta en bild på ditt kablage annars :) Är lite klurigt att sitta och prata om något man inte sett i verkligheten..

Mvh C.S
Titel: Bild på kablage
Skrivet av: Magnuso skrivet 10 januari 2007 kl. 21:52:34
[Om du kopplar den på acc-out på tändningslåset så kan du endast använda knappen till att vinscha när tändningen är påslagen.. Posta en bild på ditt kablage annars :) Är lite klurigt att sitta och prata om något man inte sett i verkligheten..

Vore tacksam om du skickade bilden (fotot)  till mig eftersom även jag har vinschen direktkopplad till batteriet. Den vinschen sitter fram, har även köpt en på Ö & B som jag skall sätta bak.  (Har Linhai 06 4x4)

Hälsningar Magnus
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: Torparn skrivet 11 januari 2007 kl. 18:58:59
Är det någon av er som har säkrat av matningen till vinschen?

Jag köpte min cykel med vinschen färdigmonterad och har nu i efterhand monterat dit en säkring själv, jag tyckte det såg otäckt ut att ha en så lång kabel stripad direkt mot ramen utan att vara säkrad. Cykeln är ju inte helt vibrationsfri, och efter nått eller några år blir det garanterat en kortis någonstans.

Jag köpte en hållare + anläggningssäkring på 100 ampere för ca 170 kr på MICRO
Titel: Motera vinsch
Skrivet av: mats_o skrivet 7 augusti 2007 kl. 18:40:27
Enormt trådlyft men.....

Ja jag har säkrat av winchen på min 260. Gillade inte heller det där med långa kablar och konstant ström så jag satte en 60A säkring vid batteriet och när jag ändå var igång så bytte jag allt kablage till 6mm2 också.