ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: Qk250 skrivet 26 juli 2022 kl. 21:10:13

Titel: Quadrunner 4wd 1990 startar ej på elstart
Skrivet av: Qk250 skrivet 26 juli 2022 kl. 21:10:13
Hej, ny på forumet i hopp om att få hjälp från någon kunnig   :)

Har nyss köpt en Suzuki quadrunner 250 4wd från 1990 som inte vill starta med elstarten. Inga problem att dra igång den och då går den fint.

Han jag köpte den av sa att det funkat utan problem men att batteriet var dåligt men så verkar inte vara fallet.

Det jag gjort är att sätta i nytt batteri(18ah) borde väl räcka? Har rengjort alla anslutningar till batteriet, kopplat bort vinsch om det skulle vara en bov.

När batteriet var helt fulladdat så försökte startmotorn snurra igång lite men sedan klickar det bara från startrelät samtidigt lampan för "fan" lyser (denna modell har standard elfläkt). Lyckats starta den en gång och då med en hjälpstartare kopplad på batteriet. Testade med hjälpstartare igen nu ikväll men klickar bara från det jag tror är startrelät. All övrig el funkar. Inget glapp i neutrallägeslampan.

Något som varit med om något liknande? Känns extremt jobbigt att riva all plast och felsöka kablar. Kan det vara startrelät som behöver bytas? Startmotorn lyckades ju få igång motorn en gång så den borde vara ok.

Tacksam för all hjälp.


Mvh
Titel: SV: Quadrunner 4wd 1990 startar ej på elstart
Skrivet av: Micke_c skrivet 28 juli 2022 kl. 16:08:41
Fel i startreläet är troligast.
Jag komner nu inte ihåg exakt vart det reläet sitter, men det är att följa kabel från batteriet.

Kortsluter du över dom två anslutningarna på reläet skall startmotorn snurra och dra med motorn. Amnars är det fel i startmotorn. Alternativt ingen jord i motorn.

Lampan "Fan" ska lysa när du trycker på startknappen.
Lampan är egentligen en temperaturvarning, men, för att man ska ha koll på om glödlampan fungerar har man kopplat så att den lyser med startknappen.
Ganska listigt och så är det på fler luftkylda fyrhjulingar av andra märken.

18Ah batteri är fullt tillräckligt för att starta och även wincha sig loss.  Man har alltid dragstarten om man winchar för mycket....