ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Loncin => Ämnet startat av: Heaton skrivet 17 februari 2022 kl. 12:58:34

Titel: 2 snabba frågor, någon som kan hjälpa? tomgång/varvstopp
Skrivet av: Heaton skrivet 17 februari 2022 kl. 12:58:34
Jag har ett problem med min 250cc quad.
När motorn är varm så är det inga problem med själva tomgången mer än att den kan gå upp i varv lite och ner i varv lite ibland, den är ojämn.
Har justerat den men det blir aldrig helt bra.
Jag vet inte om det kan ha att göra med att det är mycket kallt ute nu?
Vanligtvis kör på choke på och då går den igång direkt, när motorn stängs av (automatiskt då motorn är tillräckligt varm) så tar jag bort choken, och när jag startar den så går den igång direkt men dör nästan direkt.
Kör jag 5 minuter så är den helt varm och håller då sig igång, fast om än ojämnt, den smäller också med jämna mellanrum, små explosioner från avgasröret.
Någon som vet vad detta kan var? Och hur tycker ni man ska ställa in tomgången? Mycket högt eller medium? Mycket högt skadar väl motorn?

Min nästa fråga.
Motorn går fint och bra men såfort jag drar på över 50% gas så börjar den hacka och puttra. Jag vet inte ifall det kan ha att göra med att tomgången är som den är?
Uppskattar verkligen hjälp då det är frustrerande att ha alla denna kraft men man inte får ut den när man gasar på fullt.

Tack