ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: DanielLkpg87 skrivet 19 maj 2021 kl. 18:16:53

Titel: Bashan 200 speedmoto. Blandade funderingar.
Skrivet av: DanielLkpg87 skrivet 19 maj 2021 kl. 18:16:53
Tjena. Köpte min första bashan häromdagen och vill gå över den lite innan besiktning och jag börjar köra med den ordentligt. (Jag vet att det inte är nån supemaskin, men vill kunna ta den till affären och så bara) Iaf.
1/ satt och granskade lite. Och ser att den genomskinliga slangen som går från en vacuumpump(?) (Den har en slang som går in i toppen precis bredvid avgasröret, och en slang som ser ut att leda till förgasaren) Leder till en svart grej som påminner om ett bränslefilter som bara ligger uppe på kylaren vad är den bra till? Ska den kopplas in npnstans?
2/ expansionskärlet är det väldigt lite i. Än bra bit under "Low" ska jag fylla på? Ska kylaren vara full? Kör jag försiktigt ner en ren pinne så får jag lite vätska på toppen av pinnen ca 5-7 cm ner från övre kanten av termostat locket.
3/ hastighetsmätaren funkar inte. Men varvmätare och växelindikator och allt fungerar. Tidigare ägare hade haft samma problem men inte löst det. Han hade fått givaren som sitter vid bromsskiva uppmätt och den fungerar enligt honom. Men han trodde att nån bytt bromsskiva på den och att den därför inte fungerar. Kan det vara så? Kan det vara nån säkring?
4/ vad använder ni för olja och vart köper ni delar till era bashan?
Tacksam för all hjälp jag kan få.
Titel: SV: Bashan 200 speedmoto. Blandade funderingar.
Skrivet av: DanielLkpg87 skrivet 29 maj 2021 kl. 12:29:05
Ingen som kan hjälpa mig med svar på nån av mina funderingar?