ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: Abbelito skrivet 26 november 2020 kl. 16:21:20

Titel: Tankar om Quad
Skrivet av: Abbelito skrivet 26 november 2020 kl. 16:21:20
Hejsan,

Har blivit rejält sugen på att skaffa mig en quad på senare tid att använda som transportfordon mellan hemmet och jobbet samt även nöjeskörning på grusvägar där man eventuellt skjutsar tjejen lite grann ibland också.

Ett problem för mig är att jag bor på söder i Stockholm med allt vad det innebär parkeringsmässigt, dvs att jag inte har någon parkeringsplats utan i så fall antagligen skulle behöva ha den stående på gatan. Förstår att det absolut inte är en optimal lösning men är det en något som är görbart undrar jag mer gällande försäkring, stöldrisk osv.
Jag har funderat på att skaffa mig en skåpbil att förvara den i men det är något som får komma i framtiden i så fall.

Gällande vad jag är sugen på för quad så lutar jag åt Yamaha Raptor 700 hållet då jag läst en del om de här på forumet och de verkar var stabila maskiner som är vägregisterade och går att skjutsa en passagerare på.

Mina frågor:
Är jag bara en idiot som tror att det kommer gå att ha en quad för sig själv när man har den i stan och hur skulle det gå med försäkringar på den?
Finns det några andra modeller/ märken att hålla ögonen på som uppfyller mina användningsområden?
Är det något mer jag borde tänka på om jag ska köpa en quad?

//Abbe
Titel: SV: Tankar om Quad
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 27 november 2020 kl. 07:12:03
Kolla med svedea vad de tar för en försäkring, är premien OK så kanske det är fullt möjligt.
Du skulle även kunna prata med hyresvärden om det finns någon undanskymd plats på "ägorna" där du kunde sätta upp eller bygga ett miniskjul för din maskin, typ detta. (Kanske finns att köpa för vettiga pengar nåt liknande?)
Kanske i förlängningen till ett en cykelparkering, soprum eller liknande.
Annars är det nog inte så ovanligt att de som bor i stan har sina maskiner hos någon vänlig bekant, men då fungerar det ju inte med pendlingen till jobbet förstås....
(https://cms.esi.info/Media/origImage/13003_1387359528074_PF.jpg)