ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => CF Moto => Ämnet startat av: Stefanini skrivet 24 februari 2018 kl. 22:07:18

Titel: Kinaskit?
Skrivet av: Stefanini skrivet 24 februari 2018 kl. 22:07:18
Hej
Innan mitt köp av en 520s så läste nästan alla synpunkter jag kunde hitta ang CF-Moto och det var mest varningar och idiotförklaringar av alla som köpte "Kinaskiten". Dom som klagade körde ju självklart inte något annat än HondaYammaCanam osv, och detta var ju lite lustigt. ???
Eftersom jag är gammal crossåkare av ganska ok klass, och alltid skruvat själv så tänkte jag att det nog är som vanligt, dvs mycke snack å lite vett.  ()p
Nu har våran CF rullat många timmar med snöplog, tunga timmerlass och mycket buskörning på ängarna, och jag kan bara säga att en bättre maskin i den prisklassen knappast går att hitta. (kanska ett annat Kinamärke isf)
""Kollega på jobbet köpte en Grissly 700 samtidigt och där försvann drivningen fram efter c:a 20 timmar!!""
 
Enda tråkiga är sirapen i dämparna som gör att man får ta det lugnt vid minusgrader. >:(

Så nu hoppas vi att det fortsätter, och gör det inte det så är ju detta ett bra ställe att få ev hjälp.

Mvh Stefan :sunny:
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Hydro skrivet 24 februari 2018 kl. 22:11:01
 ()p
Det är stor skillnad på dem som såldes för ett decennium sedan och de som säljs nu.
De som åker "HondaYammaCanam osv" och klagar har ofta själva haft just dessa så de varnar inte för att jävlas utan av erfarenhet.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: sjuntorparn skrivet 24 februari 2018 kl. 22:48:47
Jag tänkte precis skapa en cfmoto-tråd för att fråga hur kvalitén är IGENTLIGEN. inte vad folk hört.
Ska nog kolla lite seriösare på dessa inför mitt första atvköp. Passar märkesgrejjer på cfmoto om man vill uppgradera tex dämparna?

Jag är sjukt kräsen när det kommer till kvalité och funktion.

CFmotos fälgar är tyvärr riktigt tråkiga och ger ett intryck av att dom vill se dyra ut men sänker hela hjulingen för alla vet att dom fått snåla in på nått annat istället.

varför sätter dom inte bara på svarta plåtfälgar, och lägger nåra kronor extra på bättre komponenter i övrigt?

3 års garanti e ju alltid 3 års garanti.

Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Pv544 skrivet 25 februari 2018 kl. 00:07:22

Jag är sjukt kräsen när det kommer till kvalité och funktion.

Även om kanske cf höjt sig några snäpp dom sista 10 åren så tror jag ändå du ska sikta på annat märke om du är kräsen.

Ett val av maskin är ju en kompromiss, budget eller krav och önskemål tex.
Vill du ha bäst kvalitet så tror jag Honda ligger bra till, vill du vara snabbast och ha värst maskin så är det nog en can-am du ska ha.
Amerikanska maskinerna brukar ju också ha rätt bra utbud på eftermarknadsdelar. Kan ju vara värre att hitta sånt till kineserna.

Titta, kläm och provkör lite olika så tror jag du känner rätt snart vad som passar dig.
Och är det nyköp så kolla hur handlaren/verkstaden känns också.

Personligen är jag väldigt nöjd att jag valde begagnad can-am framför en ny cf.
Rätt nöjd också att man kan skruva själv och inte behöver fundera över garantibiten.

Jag har en granne och en släkting som nyss köpt sig en cf 525 eps,tror dom heter så.
Både bytte in sina cf x5, ingen av dom hade passerat 100 mil skulle jag tro trots att dom haft dom en del år.
Smidigare växling och servo är väl dom bra saker jag hört, hoppas dom håller dom nöjda.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: sjuntorparn skrivet 25 februari 2018 kl. 10:21:40
Jag har ej provkört än men tittat på de flesta märken senaste veckorna.

Hade jag inte vetat att cfmoto var "kinaskit" innan jag gick dit så hade jag nog sagt att dom kändes bland de mest välbyggda och var minst "plastaskit" av alla. helt klart bland dom bättre iallafall.

Can-am outlander tyckte jag höll lägre kvalité än vad jag hade förväntat mej. kändes plastigt och billigt. Verkar finnas många fanboys till detta märke. Även om jag är sugen på en sån jag med.

Yamaha grizzly kände jag till sen innan då min bror ägt en, och är väl det säkraste köpet. rejäla men svindyra som traktor.

Priset mellan en ny traktor can-am och en traktor cf moto skiljer väl typ 10-20K på de mindre modellerna som är intressanta. Har väldigt svårt att tro att kvalitén då kan vara avsevärt högre på can-am. Lägg till i ekvationen att kineserna har superbillig arbetskraft som ej måste läggas till på försäljningspriset.

Hade gärna hört lite fler recensioner om dom nya cfmoto.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Jupiter skrivet 25 februari 2018 kl. 10:47:47
CFmoto tillverkar idag en 650 motorcykel som alla ”experter” dömde ut på förhand. Finns till dags dato inga kända fel. De släpper en 1000cc v-twin motorcykel där motorn är egen konstruktion och hojen designad ihop med KTM. Det talas även seriöst om motortillverkning åt BMW. Vad gäller deras atv vet jag inte. Men jag är övertygad om att hatarna kommer att få väldigt fel och att jämföra en 10 år gammal maskin med en ny är enligt min mening enbart korkat. Det är liksom lag att CF får inte ha några fel, då är det skit. Rasar något av de mer premium är ”det sånt som händer”. Alla utvecklas, även kineser. Men det enda säkra sättet att veta, är att med tiden se.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Pv544 skrivet 25 februari 2018 kl. 20:51:30
Jag har inte varit nära någon ny can-am och kikat, vill inte göra min gamla klenoder avundsjuka.  ;)
Men visst ska det sparas pengar på alla möjliga håll i produktionsleden, så oavsett märke man köper så kan det ju komma fram svagheter eller dåliga konstruktioner.

En sak som jag då tycker verkar vara en svaghet hos just cf är väl mängden småfel en del verkar råka ut för. Och ska man använda maskinen till tex plogning eller vedkörning så har man ju inte tid att ha skrället på verkstad till och från, och dessutom kanske vänta ibland för att det ska redas ut om det är garanti, goodwill eller kundens ansvar för felet.
Har man en bra handlare/verkstad så tror jag säkert det kan fungera minst lika smidigt (eller osmidigt) som hos en åf av vanligare märke.

Har man använding av maskinen så tycker jag en lånemaskin vid större problem vore bra, vet inte i vilken utstäckning handlarna kan tillhandahålla sånt. Kan ju vara värt att fråga?


Just can-ams organisation har jag bara köpt delar ifrån, och det med blandad framgång.
Om det beror på klantiga beställare eller en krånglig organisation vet jag inte, verkar dock inte vara lätt att nå någon hos brp för frågor om deras grejer.
Och delarna jag köpt har varit svaga punkter som ibland uppdaterats flera gånger vilket gett lite bryderier vid beställningar.
Kan tänka mig att alla märken har såna bekymmer.

Mina maskiner har alla varit mc reggade, vilket jag valt. Har ingen vidare koll på dom olika alternativen just nu. Men man bör ju fundera några varv vad som passar en bäst.

Är du lite osäker på hur du vill använda och kanske vad du ska ha så kanske en begagnad maskin vore nått? Då har ju någon annan tagit den första stora smällen i värdeminskning och förhoppningsvis så är den lite inkörd så inte dom ev första svagheterna finns kvar.
Köper du "rätt" maskin kan du ju sälja och köpa annan längre fram utan allt för stor förlust.

För är det någon trend man ser ofta så är det ju att många snabbt börjar snegla mot lite större maskiner.

Prova sök på youtube efter tester på aktuella maskiner, kan ju ge något.

Det finns ju någon cf sida på facebook, så vill du höra vad deras fanboys tycker så besök den.
Är det någon specifik modell du funderar över kan du ju starta en tråd här på forumet också, smyger säkert runt en del som skulle kunna fylla i lite info om en viss modell.

Men håll gärna liv i detta forum med nya trådar och sånt, det är ju väldigt värdefullt med sånt som sparas och kan sökas efter på nätet.
facebook har ju sina fördelar men jag tycker detta forumet blivit oförtjänt dött.

Vill du skapa en egen tråd ang köpråd och funderingar finns ju en avdelning för det.
Hoppas du hittar rätt maskin och att du hänger lite på forumet och delar med dig hur det går.  ()p
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: sjuntorparn skrivet 25 februari 2018 kl. 21:19:38
Helt klart snålas det i all tillverkning idag. Även Yamaha har säkert fått smaka på indragningar och besparningar.

Jag hade mer än gärna köpt begagnat, tog tyvärr körkort 2002 och är för bekväm för att ta "terrängkort", så en traktor A eller B är väl enda alternativet, och såna finns ju inga begagnade då det är rätt nytt med traktorreg. Vägreg har jag sett nåra enstaka tråkiga hjulingar som beg.

Mailade polisen och frågade vad som händer om jag ändå kör terrängreggat.
svar:

"Då du inte har behörighet så blir det olovlig körning. Påföljden är dagsböter och körkortet kan bli återkallat, det är Transportstyrelsen som är körkortsmyndighet och beslutar om
körkortsfrågan."

Vanliga böteslapp hade vart lungt med nåra tusingar. men dagsböter, då ska de väl till domstol med finkostym med vattenkammat hår, och det orkar jag inte med. Rätta mej om jag har fel angående dagsböter. Att körkortet skulle ryka låter långsökt om man inte har tänkt att busköra på vägen, vilket jag inte har.
Men bäst att följa lagen, iallafall på vägen.

Förlåt, nu vad det inte detta tråden handlade om.


Vill läsa fler åsikter om CForce-modellerna.

Angående facebook så håller jag mej borta. Jag är mer forumtypen.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Stefanini skrivet 25 februari 2018 kl. 21:37:25
Det enda som jag egentligen saknar är en generator med högre effekt. Arbetsbelysning, handtagsvärmare på max och otaliga ploglyft/timme tar hårt på batteriet. Sedan blir det ev lite tyngre variatorvikter i ett försök att minska varvtalet runt 20 km/h. I övrigt så såg jag över alla elanslutningar och fuktskyddade alla kontaktstycken med vaselin. Någon sa att vissa CF ägare har många småfel och att om man är pedant kanske borde köpa t,ex Honda vilket kanske kan stämma(inte för mig)men om atv:n ska kosta typ 130000kr köper jag hellre ved och betalar frugan för att skotta🤣 Hej på er✌
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: raptor350 skrivet 25 februari 2018 kl. 22:52:23
Har sett att CF Motos billiga modeller blir fort dyra med några grundläggande tillvall.

Reservdelarna verkar inte heller vara så mycket billigare än dyrare märken.

Jämför man en ny billigare CF Moto med tex en Can am Outlander 450 så är det en billigare maskin men det är ändå en hel del pengar som ska betalas.

Finns hur mycket delar som helst till Yamaha, Can an, Honda mm på tex Ebay. Söker man på CF Moto så är det svårare att hitta reservdelar.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Stefanini skrivet 27 februari 2018 kl. 19:32:01
Tänk om det är så att dom krånglar så lite att det inte är någon ide att försöka sälja delar på Ebay :sunny: :lol: :sunny:. I wish :headbang:
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: sjuntorparn skrivet 18 maj 2018 kl. 09:52:07
Tänk om det är så att dom krånglar så lite att det inte är någon ide att försöka sälja delar på Ebay :sunny: :lol: :sunny:. I wish :headbang:

fortfarande nöjd med cfmoton Stefanini?
Provkörde en 520 igår och måste säga att jag är imponerad över byggkvalitén.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Tocel skrivet 20 maj 2018 kl. 19:05:24
Lite gnälligt eller?? Vilka maskiner tror du inte är kineser eller i vart fall tillverkade i Kina? Rätt, Yamaha är tillverkad i Japan och USA. Alla andra märken tillverkar mer eller mindre sina maskiner i Kina. Vem tror du gör världens bästa golfklubbor? jo Kineserna. Alla de Amerikanska klubbmärken som blev piratkopierade för 20-25 år sedan tillverkar idag klubborna till alla de Amerikanska märken.
Men för all del det är fritt fram att gnälla men det är bra om man vet vad man gnäller om.  ???
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 20 maj 2018 kl. 20:31:32
Yamaha gör sina maskiner i usa, precis som polaris, de polaris som säljs här görs i tjeckien har jag för mig, can-am görs i mexiko.

Går inte ens jämnföra kvaliteten eller andrahandsvärdet.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Zcrewball skrivet 21 maj 2018 kl. 17:33:45
Köp Cf eller annat märke ni😉 Dom motsvarar iaf det man betalar för dom till skillnad från Can-am som i mina ögon iaf nu med dom "billigare" maskinerna har sjukt dålig byggkvalitet!
På en maskin för mellan 60 å 80 kan jag acceptera lite småbrister , men när en liten maskin går över 100-strecket då ska den faktiskt vara perfekt.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: zimba27 skrivet 22 maj 2018 kl. 20:54:31
Köp Cf eller annat märke ni😉 Dom motsvarar iaf det man betalar för dom till skillnad från Can-am som i mina ögon iaf nu med dom "billigare" maskinerna har sjukt dålig byggkvalitet!
På en maskin för mellan 60 å 80 kan jag acceptera lite småbrister , men när en liten maskin går över 100-strecket då ska den faktiskt vara perfekt.

Jag har ju en 820LE som gått 20 mil och den har ju mest varit på verkstan, först elfel med bränsle armaturen som till sist utbyttes, sen efter några mil så rasar centrifigalkopplinen..de så kallade envägslagret som havererat..blev utbytt mot ett nytt som havererade innan man han leverera tillbaks den till mej och nu kvar på verkstan.
Jag tycker nog att verkstan gör vad dom kan men återförsäljarn har jag inte mycket övers för. Dom får inte fram reservdelar ...de tar veckor att få hem nya grejer som beställts för reparationen ...naturligtvis Garantirep. Sen verkar man inte från tillverkaren veta vad man ska göra ..annat än "byt ut delen en gång till" eller kör utan "envägslagret"...då försvinner motorbromsen helt..då uppfyller inte maskinen fabrikens specifikationer.
Jag är enormt nöjd med 820 LE NÄR DEN GÅR! grymt bra vrid i motorn och härlig vägmaskin stabil och trevlig.
Men vad gör man?? Efter köp så svalnar ju intresset för kunden, verkar de som
och de e bara att vänta på att denna "måndagsmaskin" ska börja fungera igen. Detta e ju en 90-100 tusenmaskin så nog hade man förväntat sig bättre! Man påstår att jag e den enda som har problem med 820LE...och jag som kör den mest som "Rullator" ..puttrar på fina grusvägar och aldrig busar i skogen eller hoppar och kör den hårt.
Jag har fått låna en 550 ..ny..som lånemaskin men jag gillar 820 mycket bättre!
Vad gör man?   
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Zcrewball skrivet 22 maj 2018 kl. 21:09:41
Angående dina problem med din 820: Läs konsumentköplagen och sätt lite press på åf😉 Hur det än är så vill man ju ha sin egen maskin....inte så jäkla kul å repa lånemaskinen lixom....
Men dom har 3 försök för å fixa samma fel, sen kan du häva köpet. Du har rätt att kräva ersättning för alla extrautlägg..resor m.m som du fått göra med maskinen också.

Och eftersom du verkar ha fått ett riktigt måndagsex med flera ganska allvarliga fel så kan även det vara skäl till hävning av köp.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: zimba27 skrivet 22 maj 2018 kl. 21:27:27
Angående dina problem med din 820: Läs konsumentköplagen och sätt lite press på åf😉 Hur det än är så vill man ju ha sin egen maskin....inte så jäkla kul å repa lånemaskinen lixom....
Men dom har 3 försök för å fixa samma fel, sen kan du häva köpet. Du har rätt att kräva ersättning för alla extrautlägg..resor m.m som du fått göra med maskinen också.

Och eftersom du verkar ha fått ett riktigt måndagsex med flera ganska allvarliga fel så kan även det vara skäl till hävning av köp.
Sorry jag skrev lite fel där ..återförsäljaren som också e verkstan ..gör ett bra jobb ..vad jag vet ..jag menade Genralimportören..som inte får fram grejer.
Titel: SV: Kinaskit?
Skrivet av: Zcrewball skrivet 22 maj 2018 kl. 21:32:38
Du har ju samma rättighet ändå, och det är upp till åf å lösa det gentemot generalagenten vilket dom borde försöka lite hårdare.
När jag hör dina problem så är jag sjukt lycklig att den åf jag beställde min cf hos strulade till hela affären så jag hoppade av istället.