ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Terränghjulingar => Ämnet startat av: Fridolf skrivet 26 december 2016 kl. 21:56:58

Titel: Viktig info för dig med en registrerad ATV/MC
Skrivet av: Fridolf skrivet 26 december 2016 kl. 21:56:58
Nedanstående är saxat från Skogsforum och kan vara bra att veta för alla oss som har en hjuling som alldrig varit påställ i trafik.

EURO 4 - Nya regler för ATV och MC
Nuvarande EURO-regler uppdateras vid årsskiftet till nya EURO4-regler. Det innebär att motorcyklar och fyrhjulingar (ej mopeder) som inte är tagna i trafik innan årsskiftet EJ kommer att kunna tas i trafik efter 2016-12-31.

Detta betyder att om du äger en ATV eller MC som aldrig varit satt i trafik kommer denna aldrig att kunna sättas i trafik efter 2016-12-31. Det räcker med att fordonet varit i trafik 1 gång/dag - missas detta kan alltså fordonet aldrig tas i trafik framöver!
Äger du t.e.x en Vägregistrerad ATV som aldrig varit satt i trafik och du inte sätter denna i trafik innan årsskiftet kommer den aldrig kunna användas för vägkörning och du riskerar ett avsevärt mindre andrahandsvärde!

Vad behöver du göra? Har du ett registrerat fordon (ATV eller MC) - Kontrollera att fordonet är påställt, om inte, ställ på det. Det räcker med att fordonet har varit påställt 1 dag, därefter kan du ställa av det igen.


Så nu börjar det vara bråttom att ställa på hjulingen om man vill behålla möjligheten att ha den påställd och i bruk.
Länk till Trafikverket: https://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/skarpta-krav-pa-avgasutslapp-for-motorcyklar/ (https://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/skarpta-krav-pa-avgasutslapp-for-motorcyklar/)