ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Lifan => Ämnet startat av: henrik_s_johansson skrivet 25 april 2016 kl. 11:28:26

Titel: LIFAN 110CC - Justera slirkopplingen
Skrivet av: henrik_s_johansson skrivet 25 april 2016 kl. 11:28:26
Tja. Jag har en 110CC ATV till en av mina söner (som har autism) och älskar verkligen den. Den är strypt så långt det går via skruv på gaswiren vilket gör att den knappt går framåt. Den går mao på tomgång och dör lite då och då. Kan man justera slirkopplingen så att motorn varvar mer, men att kopplingen "tar" vid högre varv. Hur gör man då?
Titel: SV: LIFAN 110CC - Justera slirkopplingen
Skrivet av: JussiN skrivet 25 april 2016 kl. 14:36:42
Nu vet jag inte hurudan fyrhjuling det är frågan om, så då gissar jag att den har centrifugalkoppling och kedjedrift. Kopplingen går väl ganska lätt att ändra ikopplingsvarv på, det är bara att ändra styvlek på fjädrarna eller ändra vikten på "kopplingsskorna". Men det är inte någon bra lösning att ha kopplingen att slira. Det kommer att nöta upp den ganska fort. Så då är det bättre att ändra utväxling genom att byta drev. Större bakdrev och mindre framdrev så får du upp varven lite orken blir bättre och kopplingen håller längre.
Titel: SV: LIFAN 110CC - Justera slirkopplingen
Skrivet av: henrik_s_johansson skrivet 25 april 2016 kl. 15:04:11
Det är en centrifugalkoppling och kedja (CC motor heter modellen). Tänkte inte på drevningen. Tack. Det blir nog den lösningen.