ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Yamaha => Ämnet startat av: SOLEN skrivet 20 oktober 2012 kl. 22:41:25

Titel: Grabbens första ATV
Skrivet av: SOLEN skrivet 20 oktober 2012 kl. 22:41:25
 :djump: Hej det är så här att min son och jag har tänkt att köpa en atv :) men det svåra är att vi vill ha något som håller, Han har kört lite "Fiddy" för med ungefär 15hks och en del av hans kompisar har skogsmaskiner på högre CC men tror ni att han skulle klara en Yamaha raptor 250 då den är en ganska liten storlek inklusive att jag skulle kunna ta en liten tur. Vi vill ha kvalitet direkt då jag inte har någon stor lust att lägga mer pengar efteråt vi har köpt den på nya delar osv, Egentligen så är min fråga om ni tror han klara av en sån är storlek på atv, Han är 15 år och vi har lite skog samt grus att köra på så ingen allmän väg med bilar. Vad kan vara ett rimligt pris på en Yamaha raptor 250 finns en på blocket för 25000 och jag kommer ihåg rätt. Är det värt att köpa en sån här tror ni? Måste man serva den speciellt mycket eller vad tror ni?
Titel: SV: Grabbens första ATV
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 20 oktober 2012 kl. 22:44:04
Då hade hellre satsat på en 4X4 maskin för lite mera pengar
Titel: SV: Grabbens första ATV
Skrivet av: Tictic skrivet 20 oktober 2012 kl. 22:51:13
håller med Nizze!!
dels en större maskin som du kan ha andvändning för annars är det ju bara skruva in tumgasen så kan han inte gasa fult..
Titel: SV: Grabbens första ATV
Skrivet av: Hydro skrivet 20 oktober 2012 kl. 22:53:48
Vill han köra på bana, sladda osv... eller skall han köra i skogen?

Det är mer avgörande än både kubik och märke, eftersom man bör veta om man skall ha en ATV eller en quad.

Raptor 250 är väl inte så vanliga, en 350 är vanligare och något lite mer att växa i, dock inte det bästa för skogsåka.
 
Titel: SV: Grabbens första ATV
Skrivet av: SOLEN skrivet 20 oktober 2012 kl. 23:04:29
Det som jag har tänkt är väll en drift säker maskin som startar i alla väder, 250 ser lite cool ut då och han gillar att gli runt på grus samt att jag vill kunna puttra genom skogen också:) Föresten glömde fråga... Låter den skit mycket eller lite? 250n har sett ganska bra ut och vi har inte för mycket utrymme heller så vi får in den på landet. Vill kunna åka på stigar i skogen men inte i dom farterna klipp på youtube... Bara kunna komma fram.
Titel: SV: Grabbens första ATV
Skrivet av: Hydro skrivet 20 oktober 2012 kl. 23:18:54
Jag tycker ni skall prova.
Då ser ni om ni passar bäst på en ATV eller en quad.

...om det nu inte är så att ni redan snöat in på en liten Raptor pga utseendet...  :whip:

Sen huruvida något alltid skall starta så snackar vi ju här om begagnade grejer och då kan saker krokna, exempelvis kan ju batteriet vara tömt och då startar det inte.
Men generellt håller ju kvalitétsmaskinerna samma kvalité som en normal personbil från samma år, så en Raptor från -06 går inte sönder mer än vad en normal bil från -06 gör.
Sen att saker kan hända, det vet alla... men generellt är det bara att tanka och köra med en Yamaha.