ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => CF Moto => Ämnet startat av: [Looser] skrivet 17 januari 2009 kl. 20:09:38

Titel: Glapp?
Skrivet av: [Looser] skrivet 17 januari 2009 kl. 20:09:38
Hej !
Nu på senaste tiden så har bettan betett sig lite underligt.
När jag kommer och startar henne första gången så är allt frid och fröjd men rätt som det är så stänger jag av hennne och vrider på tändningen så är allt beck svart. Detta problem kommer och går....drar igång henne och kör, sedan kan det helt plötsligt vara full fart på elen när man vrider på tändningen igen. Detta börjar bli lite frustrerande för alla vet ju hur kul denna maskin är att dragstarta  :( Speciellt nu när dragstarten har pajjat ihop.
Vet att jag har kräm i batteriet så det är inte laddningen det är fel på. Misstänker att det är glapp nånstans eftersom detta fel kommer och går. Nån som har förslag på vart jag skall börja felsöka??
Det kan väl inte vara så enkelt som att det är något glapp med tändningslåset....den står utomhus med ett atv cover på.
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: E-Fire skrivet 17 januari 2009 kl. 21:17:44
på min var det bara dra i lite 556 eller låsolja i tändningslåset & slå på, slå av osv. Sedan vart den ok.
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: [Looser] skrivet 17 januari 2009 kl. 21:41:19
Hmm, låter nästan lite för lätt  ^-^ Men skall testa det....men ditt hade inte frysit så att du inte fick runt nyckeln utan det var som mitt fel att nyckeln gick runt men inge ström ?
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: gurra-g skrivet 17 januari 2009 kl. 21:48:04
Dålig kontakt i tändningslåset låter det som.
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: E-Fire skrivet 17 januari 2009 kl. 21:59:16
Hmm, låter nästan lite för lätt  ^-^ Men skall testa det....men ditt hade inte frysit så att du inte fick runt nyckeln utan det var som mitt fel att nyckeln gick runt men inge ström ?

När jag vred på nyckeln så hände det inget alls. & det var på sommaren det hände. Efter lite olja så hände det aldrig mer.
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: [Looser] skrivet 18 januari 2009 kl. 16:11:19
Provade idag med låsolja i låset utan framgång  :( Det konstiga är att när jag tog av sadeln och körde ned en skruvmejsel i "tändningsgrunkan". Då går startmotorn men den tänder inte så det är nog inget fel på batteriet i alla fall för det var bra snurr på startmotorn när jag gjorde så, men lik förbenat så startade den inte. Ända sättet som jag nu kan starta den på är via dragsnöret och då startar den "lätt". Verkar som jag måste ta den till ÅF ialla fall  :( Blev lite förvånad när den går igång med snöret men inte när jag får tändning med skruvmejseln ...
Titel: SV: Glapp?
Skrivet av: [Looser] skrivet 21 januari 2009 kl. 13:14:34
Efter att jag lämnat den till ÅF så konstaterades det att det var mycket riktigt dålig kontakt i tändningsrelät....nytt är beställt. Skönt att det inte var något "värre".