Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Insert Attachment 0) (Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, jpeg, JPEG, JPG
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är en citron salt, sur, söt eller besk?:
Vilket språk används primärt i detta forum?:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Miko
« skrivet: 16 februari 2010 kl. 20:37:02 »

Vill bara ge er som är eldskälar i denna föreningen en  ()p för att ni driver och lägger ner mycket tid för att få detta att fungera och i framtiden ge atv ägare mer utrymmen för sin hobby plus mycket mer.

Mvh// Miko  ()p
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 16 februari 2010 kl. 16:33:52 »

Svenska ATV Föreningen kommer medverka på miljöforum helgen 13-14 mars. Rolf Atterling och Janne Ståhlehammar kommer representera föreningen och bevaka utvecklingen inom detta område.

Varför deltar Svenska ATV Föreningen då på detta miljöforum?

Därför att ATV körning, som övrig motorsport, är klart miljöpåverkande. Därför måste vi också engagera oss i miljöfrågorna.

Miljöansvaret vilar på var och en av oss som förare och på föreningen som arrrangör vid träffar och tävlingar.

Vi kommer också behöva sätta upp en egen miljöpolicy för våra medlemmar för att tillmötesgå de krav som återinns på befintliga motoranläggningar och som kommer krävas för genomförande av träffar och turer.

Den dagen vi får möjlighet att sätta upp egna körområden kommer också miljöfrågorna att vara viktiga i beslutsprocessen från berörda myndigheter. Därför är det viktigt att vi redan nu tar dessa frågor på största allvar.

Personligen kan jag tänka mig att vi på sikt kommer kräva miljömatta likväl som hjälm vid körningar men andra frågor som ljusnivåer mm är lika viktiga. Hur många anläggningar har inte fått stänga pga buller genom åren?

Skall Svenska ATV Föreningen verka för att driva en hållbar fyrhjulingspolitik måste vi ta ansvar för miljöaspekterna.
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 15 februari 2010 kl. 18:42:12 »

Veckan som gått har vi ägnat åt att planera för en kommande workshop dit vi kommer bjuda in stora markägare, elbolag, kommuner, länsstyrelser, och andra organisationer som har intressen av fyrhjulingskörning. Syftet med workshopen är att diskutera de frågor föreningen driver.

Vi har under veckan också haft dialoger och möten med andra organisationer och förbund som vi har gemensamma intressen med. Bland organisationerna kan nämnas SVEMO och SNOFED.

Samtidigt har vi också inlett samtal med de stora markägarna och elbolagen över landet för att utröna möjliga samarbeten och hitta körområden över landet.

I Örnsköldsvik har vi ett intressant arbete framför oss då medlemmar blivit nekade att framföra sina fyrhjulingar med band på skoterlederna med hänvisning till att de är vägregistrerade! Vi samlar nu våra resurser och tar tag i frågan kommande vecka.
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 31 januari 2010 kl. 10:27:38 »

Ja så fort jag fått pengar, är arbetslös och tycker att grabben skall ha mat innan jag slänger iväg pengar till höger och vänster.
Skrivet av: Mackan_450
« skrivet: 31 januari 2010 kl. 00:28:43 »

japp o du har väll anmält medlemsskap
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 31 januari 2010 kl. 00:14:54 »

Ja än så länge så tycker jag att ni gjort ett bra jobb som fått igång en dialog med "makthavarna" . väntar med spänning på framtida diskutioner.
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 30 januari 2010 kl. 23:16:50 »

aha, men jag tycker det är lite luddigt ändå, finns inga riktigt klara gränser utan det är upp till var och en att bedömma. För vart börjar och slutar en sån gräns?!

Helt riktigt - det finns många suddiga gränser - men vi får försöka tänja och reda ut dom lite alt eftersom.
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 30 januari 2010 kl. 22:29:17 »

aha, men jag tycker det är lite luddigt ändå, finns inga riktigt klara gränser utan det är upp till var och en att bedömma. För vart börjar och slutar en sån gräns?!
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 30 januari 2010 kl. 15:56:26 »

Man får köra på sin egen tomt dvs närmast sin bostad men inte på egen mark!

Klippt från boverket;

"Till tomt hör den mark som upptas av bebyggelsen och sådan mark som ligger i direkt anslutning till denna och som används eller behövs för att bebyggelsen ska kunna användas för avsett ändamål. Det kan till exempel handla om friytor för lek och utevistelse, kommunikationsytor och plats för parkering, lossning och lastning."
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 30 januari 2010 kl. 14:14:16 »

Lagstiftarna har nog inte tänkt igenom lagen ordentligt när det gäller terrängkörning då du inte får enligt lag ens köra på dina egna ägor utan tillstånd från respektive länsstyrelse men i brevet står det lite längre ner att man får göra det, får man eller får man inte?! som tidigare talare skrev så finns det "hål" i lagen och börjar man tumma på dom så sätter folk som inte tycker atv körning är nödvändigt stopp för detta. Jag tycker att lagen skall skrivas om och bearbetas på sånt sätt att den går att tolka i dagens samhälle och att det inte skall finnas utrymme för feltolkningar. Lagen är gammal och grå. I övrigt tycker jag att brevet var riktigt bra skrivet och viktigt för framtida arrangemang av olika slag och att det inte blev ramaskri från dom utan att det finns utrymme för diskutioner och att det går att resonera. Som t,ex detta med körning vid kraftledningsgator.
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 28 januari 2010 kl. 23:20:40 »

Gunde skulle sagt - Ingenting är omöjligt!!!

Den allmänna uppfattningen gällande ATV körning är att det enligt TKL (terrängkörningslagen) är HELT förbjudet att köra ATV i terräng, vilket iofs stämmer men det finns UNDANTAG från TKL som vi gemensamt kan jobba för. För att skapa körområden och ATV leder.

Vår uppfattning inom SATVF är att vi med ändrad inställning hos våra myndigheter kan se lite ljusare på vår framtid. Men det gäller att i samverkan driva dessa frågor. Samverkan mellan oss som kör och våra myndigheter.

Därför är SATVF så viktig och därför är det så viktigt att så många som möjligt också blir medlemmar så vi kan driva föreningens frågor framåt.

Nu har vi visat på möjligheter och hoppas detta kan skänka lite hopp men som du skriver det är ohyggligt mycket arbete kvar. Men vi skall nå dit - tillsammans.
Skrivet av: Pson™
« skrivet: 28 januari 2010 kl. 23:02:14 »

Tycker det låter som det inte ska vara helt omöjligt iaf.. Å det är ju positivt.. Men lagen finns där men endå med kryphål.. Men med lite god vilja från oss å lite god vilja från länstyrelsen å våra kommuner så borde vi kunna få ett antal fina bra slingor runt i landet att åka lagligt på.. Men det kommer ju krävas ganska mycket arbete oxå.. Så alla som åker på fel sida om lagen lär ju köra med lite vett å tänka sig för i närheten av dom som inte vill ha oss i skogen.. det är nog den svåra biten i det hela..
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 28 januari 2010 kl. 22:38:39 »

Här kan Ni läsa svaret vi fått från den första länsstyrelsen som svarat på hur de ser på möjligheten att genomföra våra förslag och hur de ser på SATVF.

http://www.bolagskonsult.se/Skrivelse_angaende_terrangkorning.pdf

Hur tolkar du svaret? Och vad tycker du?
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 21 januari 2010 kl. 19:58:23 »

precis...... liten men syns ändå  ()p
Skrivet av: Umbert
« skrivet: 21 januari 2010 kl. 19:52:14 »

En sak att ta hänsyn till med "logga" är att den ska vara tydlig och enkel i "tryck". Tidningar, annonser osv. Den bör också vara tydlig i litet format, som på ett brevhuvud eller som i ett hörn på en kungörelse.
Skrivet av: Mudde
« skrivet: 21 januari 2010 kl. 19:46:17 »

Problemet rä vell bara för föreningen att märkena kan "dra" dom i skiten så att säga om man har en sån på och åker nånstans där andra inte tycker det är lämpligt och då kasstas det skit på föreningen.

Du har helt klart en poäng där  ()p
Skrivet av: Pegazus_Online
« skrivet: 21 januari 2010 kl. 18:39:47 »

Problemet rä vell bara för föreningen att märkena kan "dra" dom i skiten så att säga om man har en sån på och åker nånstans där andra inte tycker det är lämpligt och då kasstas det skit på föreningen.
Skrivet av: Grov
« skrivet: 20 januari 2010 kl. 00:53:42 »

den översta va ju riktigt fin  ()p
Skrivet av: *Anton*
« skrivet: 20 januari 2010 kl. 00:35:06 »

så... nu slipper vi slagen om märkena oxå  ;D ;)

//Anton
Skrivet av: Grov
« skrivet: 19 januari 2010 kl. 23:59:32 »

Även jag tänkte på det där med Raptor det klart att det skulle vara en KAWA på logan ::)
Skämt o sido det kan nog inte vara för mycke detaljer för som du säger kan det bli lite kluddigt

Online just nu.

215 gäster, 0 användare (0 dolda)
Users active in past minutes:

Flest online idag: 341. Flest online någonsin: 1238 (15 januari 2020 kl. 09:22:12)

* CHATT

Refresh History
 • Inlägg här försvinner efter några dar.
 • gurran4949: Ja har en loncin quadsnake som ja har bytt batteri på 3 gånger nu för att dom laddar ur direkt och kan EJ laddas upp till 12v igen? Någon som vet någon lösning på det problemet?  Innan när batterierna var helt nya så startade den men efter andra till tredje gången man startar fyrhjulingen så startade den inte och då kollade ja säkringarna och dom hade brunnit av, då köpte ja säkringar som klarade av mer volt men nu startar den inte och batterierna förstörs? Tacksam för svar.
  25 mars 2020 kl. 20:17:06
 • Adnanmujoo: Är det någon som har komplett motor till smc wildcat 503?
  21 mars 2020 kl. 17:01:55
 • LasseMarsö: Vad är det för fel när 4 hjulsdriften inte fungerar, lampan lyser men det driver inte fram?
  8 mars 2020 kl. 13:33:51
 • Ola Svee: CF Moto C Force 550 låst seg i P Gear
  7 mars 2020 kl. 18:12:25
 • Högdahl: Kolla Ebay
  2 mars 2020 kl. 18:55:52
 • Hecktor304: Hej har en polaris sportsman 500 06a och behöver en strålkastare men hittar ingen stans att beställa ifrån ,någon som vet nått bra ställe ?
  1 mars 2020 kl. 18:24:35
 • Högdahl: Ja?
  19 januari 2020 kl. 14:43:50
 • förvirradfemtonåring: hallå
  18 januari 2020 kl. 00:49:25
 • Asterix: Laddning
  12 januari 2020 kl. 19:32:10
 • Smilewarp: Kan lägga till att bensin pumpen surrar vid tändning som normalt.
  9 januari 2020 kl. 13:29:37
 • Smilewarp: Min Sportsman 500 X2 startar inte.......Batteri ok....går runt på startmotor och om jag pumpar gasen så bläddrar den men vill inte gå igång. Nån som vet varför?
  9 januari 2020 kl. 13:11:27
 • Dkej: Hej har en fråga på polaris Sportsman. Plocka av den svarta plasten på lyset på styret men får inget lys varken där eller där nere. Endast perkerings ljuset som lyser. Har satt i kabeln i den övre lampan. Något annat man också måste göra.? Tack på förhand
  3 januari 2020 kl. 18:08:25
 • Högdahl: Jaha då verkar det bli 180kr i skatt på fyrhjuling/snöskoter om man kollar nya terränglagen....
  21 december 2019 kl. 13:11:24
 • Sami97: Hej!  Har en atv på över 20kw och vill strypa den så jag slipper snuten.  undrar om man kan köpa en tumgas med ett gasreglage som har en reglage skruv under där man tex kan skruva ner den till 70km/h och inte bryta mot lagen?  dvs räknas ett gasreglage som en laglig strypning?
  13 december 2019 kl. 15:37:54
 • Espen: Citera
  någon som vet var man kan få tag på centrumkåpor diam. 60mm? Har ett par fälgar med 60mm hål men saknar kåpor.

  3 december 2019 kl. 19:57:00
 • Viktorlangh: Hej, har en ny cf moto 450. Vill sätta dit en ledramp på den som jag kopplar till heljuset. Kan någon snälla hjälpa mig? Aldrig gjort detta innan nämligen. Tacksam för svar. :). Mvh
  2 december 2019 kl. 19:50:58
 • GeFeldz: Svar till Ridern: Polaris brukar ha en "Override"-knapp, för att få fyrhjulsdrift när du backar har jag för mig att du måste hålla inne override.
  28 november 2019 kl. 13:19:57
 • Ridern: Hej jag har en  Polaris Sportsman forest 800 -12 fyrhjulsdriften fungerar inte vid backning  någon som har tips=
  27 november 2019 kl. 20:32:54
 • Jupiter: Nizze din luring!
  26 november 2019 kl. 20:54:04
 • Brädan: Provade att ladda batteriet över natt en och nu startar den utan problem - konstigt då startmotorn låtit pigg under mina startförsök.
  24 november 2019 kl. 09:38:09
 • Högdahl: Nu har det kommit 15cm snö här sen igår! En trevligt inslag nu när själva hösten led mot sitt slut
  9 november 2019 kl. 10:23:06
 • Högdahl: Var visst endel om att det kan bli mer ledåka och mer förbudsområde osv.....
  7 november 2019 kl. 16:49:16
 • rally nizze..: West-skoter ska ta upp den på årsmötet vid rackmock stöga
  6 november 2019 kl. 23:53:54
 • Högdahl: Någon som hört nåt nytt angående terränglagen? Den skulle vara färdigutredd 1a Oktober läste jag nyss
  5 november 2019 kl. 15:29:51
 • Raco90: Tjena, åkte på min smc wildcat 503 till jobbet ikväll. Låg på E20 i 100 och skulle köra om en lastbil och då ser jag att tempvarnaren blinkar med väldigt svag belysning. Då var jag uppe i 130. Men den blinkar bara till lite lätt vid gaspådrag. Någon som varit med om detta? PS köpte min smc nyodlingen så har bara haft den någon månad.
  21 oktober 2019 kl. 23:38:27
 • [navy]: Nån inne? Ska serva min can am outlander 570 -16. Men har blivit osäker på vad jag ska ha för motorolja i den.  Vad kör ni på för oljor? Vanlig bilolja? Eller måst man ha en jaso klassad olja?
  4 oktober 2019 kl. 09:06:22
 • Högdahl: Provat ladda batteriet?
  3 oktober 2019 kl. 10:48:08
 • Snorphills: Grizzly 700. års 2011 startmotorn pajade som jag böt till en ny, bör även startreält. Felkod 12 försvann och allt funkade. Va sen ute och åkte en sväng och kom tillbaka hem. Provade att starta och relät bara klickade igen.. gick inte att bygla heller.. va fan är det som händer, maskinen har bara 54 timmars gångsida, måndagsexemplar?, hjälp vad kan ha hänt???
  29 september 2019 kl. 23:17:33
 • jasprojektet: tacksam för svar,,
  22 september 2019 kl. 15:35:46
 • jasprojektet: Hej, har en Yamaha Kodiak som inte orkar dra riktigt. Man måste ha höga varv innan den börjar röra på sig, att dra en liten släpvagn i uppförsbacke är bara att glömma. Är det kopplingen det är fel på? Lamellerna?
  22 september 2019 kl. 15:35:36
 • tatto9709: Vet någon om en kabel matta från en polaris predator 500 passar på en polaris outlawn 500
  17 september 2019 kl. 02:57:04
 • Atheos: Skål!
  13 september 2019 kl. 17:24:37
 • jonas78: Vad ska jag köpa för vinsh?
  27 augusti 2019 kl. 16:34:06
 • Zakaria: Jag beh. Hastighet sensor till adly 500
  17 augusti 2019 kl. 04:57:31
 • Zakaria: Hjälp
  17 augusti 2019 kl. 04:56:43
 • Högdahl: Nja ebay är inte värt att handla på längre då kronan är låg samt frakten dyr.....
  11 augusti 2019 kl. 10:29:40
 • rally nizze..: ebay
  5 augusti 2019 kl. 23:10:25
 • prinsen1386: Var köper man den billigaste styrboxen till en CF moto 520 årsmodell 2019? (Ostrypt)
  4 augusti 2019 kl. 11:39:50
 • robineng: gjort ett inlägg angående broms hjälp på en atv. ni som kan gå in och kommentera! :)
  27 juli 2019 kl. 20:28:33
 • Jocke83b: Arbetsbelysning
  6 juli 2019 kl. 15:32:17
Click Here!
Import, sjöfrakter, förtullningar

Use CS Theme