ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kawasaki => Ämnet startat av: BFRookie skrivet 20 juni 2007 kl. 11:43:24

Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: BFRookie skrivet 20 juni 2007 kl. 11:43:24
Sitter pa mitt kontor har i Turku Shipyard ("engelsk" keyboard pa lap-topen) och bygger kryssningsbatar for Royal Caribbean Cruise Line. Helst av allt skulle jag vilja fara hem (bor 65 km ut i skargarden) och kora med min nya BF 750 som jag hamtade fran tullen i Helsingfors igar :lol: . Importerade en ny "Team Green" BF 750 med Warn winch och plog fran staterna. Nasta steg blir formodligen lite fetare dack och snyggare falgar. Traktorn blir nog mest staende nu...
Har en fraga dock som kanske nan BF agare kan svara pa. Har bara kort Honda forut (500 Foreman) och jamfort med den sa tycker jag Kawan for ett javla oljud (fran CVT:n), bade i hog och lag fart. Okej, Hondan har en helt annan layout i transmissionen, men ska det verkligen "tjuta" fran transmissionen precis som om remmen skulle vara slut? Maskinen ar ju helt brand new! Kommer "ylandet" ens fran transmissionen, eller nagon annanstans?Ar det nagonting borde kolla innan jag kor vidare?
Annars ar jag helnojd med den och grabben (5 ar gammal) ar i extas...   :)
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: Finnen skrivet 20 juni 2007 kl. 16:16:16
Grattis till den nya hojen :D Inge dåligt jobb heller hade du verkar de som :D
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: TAZ™ skrivet 20 juni 2007 kl. 16:18:10
tjena och välkommen hit :D  kan tyvärr inte hjälpa dej med problemen :?
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: Redcreek skrivet 20 juni 2007 kl. 18:03:11
Jag har en kfx 700 och den tjuter, det ska vara så...
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: Palm skrivet 2 juli 2007 kl. 21:34:03
Jag har provat en BF750.
Och den tjöt ingenting....
Ja skulle tippa på att det är remmen som låter ja.
Låter det hela tiden (när du gasar, står på tomgången, motorbromsar och gasar på neutral/parkering)?
Lättare att lokalisera om man vet ;)
Välkommen förrestem!

Mvh/ Palm
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: BFRookie skrivet 3 juli 2007 kl. 07:03:06
Tack for hjalpen, gajs :lol:

Den tjuter/ylar endast nar man kor. Vid lag fart mindre, vid hogre fart mer och vid motor broms. Vid tomgang och stillastaende (neutral/eller i H/L lage) hor man bara det underbara dunket fran v-twin. Vid neutral och gaspadrag sa hor man heller ingenting annat an det underbara motorljudet. Har vant mig men polarna (som kor Honda/Polaris :twisted: ) ar snabba pa att kommentera...

I vilket fall som helst sa ska jag byta olja och filter nasta vecka och ska da ocksa passa pa att kolla remmen. Annars ar jag nojd som fan och det enda som saknas ar ett set med nya, storre dack/falgar. Och kanske ett nytt avgasror...och kanske nagra rack/fender bags...och kanske en timmer karra...he,he. :wink:

Forresten, jag sag att du bor i Orebro. Sjalv pendlade jag mellan Karlskoga och Orebro (buss) nar jag gick pa Rudbeckskolan 81-82. Fan, det 25 ar sedan...
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: STENE skrivet 3 juli 2007 kl. 10:48:44
får man fråga vad det kostade att plocka hem den? pris och frakt etc inräknat.
Titel: Ny medlem, Ny Kawa BF750
Skrivet av: BFRookie skrivet 4 juli 2007 kl. 07:42:43
Har en finsk kille i Miami som skickar allt mellan himmel och jord till Finland. ATV, bilar, MC, akbara grasklippare(!) etc. Bara att saga vad du vill ha och han fixar det. Han brukar fylla en container med "leksaker" for att frakten ska bli sa billig som mojligt for den enskilde bestallaren.

Listpriset for min BF750 i staterna var 7500$ (sprillans ny). Till det kom det 350$ i frakt. Men eftersom vi bor i de skatteforlovades paradis, sa var jag tvungen att erlagga tull (10%) och moms (22%) pa kopesumman nar jag hamtade ut den i Helsingfors. Listpriset for en BF750 har i Finland ar 11000€. Min blev 8000€, inklusive ovan namnda avgifter. Okej, jag forlorar garantin (1 ar) men for 3000€ kan jag reparera ganska mycket vid behov. Det kan namnas att jag ocksa bestallde en winch (Warn/monterad och klar) och en plog. Samma sak dar, kostar ungefar halften av priset har i Finland.

Jag vet inte hur import/tull/moms etc.fungerar i Svedala men jag skulle kunna tanka mig att det ror sig runt samma siffror. I sa fall skulle 3000€ motsvara ca:28 000 sek. Jag ar ganska saker pa att det finns svenska killar/"firmor" i staterna som sysslar med samma bisniss. Sakert finns det nagon har pa forumet som har mer info vid behov.
I vilket fall som helst sa blev det en lyckad affar for mig personligen. Allt lopte smartfritt (jag var dock skeptisk i borjan eftersom jag var tvungen att betala i forskott) och det tog ungefar 8 veckor fran bestallning tills jag fick den. Nar det blir dags for byte sa kommer jag nog gora samma sak. Finns ingen anledning att betala sa mycket mer bara for att den kommer fran en finsk/svensk handlare. Okej, garantin gar forlorad men det ar ju upp till var och en att vardera hur mycket den vard. Honda har ju tex. 4 ars garanti har i Finland nar man koper den fran en finsk dealer.

Hoppas du har fatt svar pa dina fragor och hor av dig om det ar nagot du undrar over.

MVH, Kaj