ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: ppojken skrivet 24 juni 2010 kl. 19:54:48

Titel: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: ppojken skrivet 24 juni 2010 kl. 19:54:48
Hej! Någon här på forumet som funderar på att sälja sin maskin? Har kollat blocket i evigheter nu och maskiner som är rätt pris är ju borta på någon timme, så testar om någon av er som åker allroad 300 funderar på att byta och har en bra maskin till rätt pris? Krav är att det är en 4*4, maskinellt väl fungerande, besiktigad är ett stort plus! Hör gärna av er om någon känner för att ev sälja!

M.V.H
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: Pv544 skrivet 26 juni 2010 kl. 20:48:29
http://www.blocket.se/varmland/Allrod_300_challenger_ar_08_28192168.htm?ca=6&w=3
Kanske nått?
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: ppojken skrivet 26 juni 2010 kl. 23:26:22
Hej!

Den ska granskas! Lite ont om tid just för tillfället men hoppas den kan finnas kvar till veckan då jag har mer tid!

Du som själv äger linhai 300, är maskinen en duglig maskin eller måste man tokskruva på dom?

M.V.H
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: Pv544 skrivet 26 juni 2010 kl. 23:43:06
Det som har fått skruvas på min är väl användarrelaterade fel... Stekte kopplingen på den tex...
Fast idag har hastighetsmätaren ballat ur, fladdrar ordentligt. Inte undersökt närmare...

Jag har ju en äldre variant, med tex manuell inkoppling av 4wd. Och just det med elektrisk inkoppling verkar ha strulat för några, så manuell känns bra för mig.

Är nöjd med maskinen för dom pengarna.
Dock har den varit tråkig i vinter med frysta vajrar och reglage. Men smörjer man upp det där innan så borde det funka.

Jag vet inte om den där allroaden har delad bakaxel, tror inte det. Borde vara rätt lika min maskin då.

En av dom saker som jag stör mig på är bromsarna, tycker det nyper dåligt. Men det kanske kan ordnas med nya belägg och rengöring av skivorna. Badar man i lorten så kanske dom trivs... Men det är ju kul att kunna skita ner sig lite också, men det är bra med vinsch eller en kompis som kan dra loss en om man fastnar ordentligt.
Möjlighet till att låsa framdiffen hade ju inte skadat heller.

Ska man upp lite mer i kvalitet och pris så skulle jag kunna tänka mig kymco mxu400, verkar rätt nice. Eller kanske outlander 400. Men då är ju priset därefter...
Har du en vägreggad sportsman 400? Nöjd med den?
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: ppojken skrivet 27 juni 2010 kl. 08:54:41
Då verkar de ju väldigt driftsäkra om man sköter lite allmän smörjning och service? Så avancerad körning ska nog inte frun ut på så hon kommer behöva diff spårr på den dock! ja kymco verkar vara riktigt vettiga maskiner för de pengarna! Men tror dock de blir lite stora i chassiet för frun, samt att hon inte är riktigt van åkare än så kraften i en 300cc duger allt ett tag åt henne... Min bror kör can am o har aldrig haft ett fel på den på två år, så det tror jag är en riktig maskin, men som du sa så är det ju en prislapp på den som inte är av denna världen! Min polaris är terrängreggad, enda fördelen med det är väl att det är 1/4 av försäkringspremien mot en vägregad men man blir ju tyvärr begrähnsat vart man kan åka med den.... Annars är jag kanon nöjd med maskinen! En kabel till tändningslåset som gått av annars inget strul alls med den än så länge!

M.V.H
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: Pv544 skrivet 27 juni 2010 kl. 10:33:56
Jag tror man ska ha lite tur att hitta rätt maskin, verkar som dom har fler måndagar i Kina så dom felen som blir tror jag mkt är monteringsmissar eller bristande kvalitetskontroll.

Jämför jag Linhaien med vår Kymco mxu300 så känns det helt klart att Kymcon är bättre i kvalitet. Men den är ju också mer anpassad för vägkörning och har en lite rappare motor. Linhaien är större, mjukare och känns som man vill spöa mer i skogen. Och det kan mina fotbaljor vittna om....  ()p

Ska kanske sälja Kymcon, och då skaffa en större maskin. Så sambon är lite missnöjd över att hon blir av med sin ögonsten. Men jag vill ha 4x4 på båda maskinerna så man kan åka på samma ställen även på vintern. Skulle ni inte kräva 4x4 så hade mxu300an varit ett bra tips. Skön maskin...

Men hittar man en Linhai eller Allroad till ett vettigt pris, och den går bra och verkar lite ompysslad så tror jag att det är ett bra köp. Men jag skulle hellre köpa en med 100 mil än en som gått 20. Om den inte är så ny så att det är garanti kvar.
Har den hållit i hundra mil så borde den hålla ett tag åt er. Dom maskinerna som knappt gått alls, där kan det ju vara flera fel som inte visat sig än.
Titel: SV: Någon allroad åkare som tänkt sälja sin maskin?
Skrivet av: ppojken skrivet 29 juni 2010 kl. 12:49:13
Då fick man tyvärr skjuta hjulig till frugan p.g.a saftig vetrinär räkning :S Men men får ta nya tag fram mot hösten istället..... tråkigt när man hittat ett intressant objekt som verkade väldigt rätt!