ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: Risen skrivet 4 september 2017 kl. 18:01:47

Titel: Allroad 300 går riktigt dåligt och varvar inte
Skrivet av: Risen skrivet 4 september 2017 kl. 18:01:47
Köpte en vad jag trodde problemfri allroad 300 men visar sig att den varvar inte alls under körning(inga problem att stå och tommvarva upp till varvastoppen) med högen i är den seg som S*tan och toppar typ 35 och varvar inte ens 5 tusen.
samma sak på L då känns den abosolut mer pigg men går dåligt direkt varven närmar sig 5000,

har regnjort förgasaren , bytt soppa i tanken, olja i motorn osv.
kollat över variatorn och tagit bort 4 vikter.
uppmärksammade dock då att remmen var i bredaste laget. när jag skulle skruva dit främre variotorn så tog som remskivan i remmen innan den bottnade på splinsen. remmen som sitter är en gates 856 23 är det rätt?

några andra förslag håller på att bli tokig typ?   :(veryangry): :djump:
Titel: SV: Allroad 300 går riktigt dåligt och varvar inte
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2017 kl. 07:38:02
Det låter väl rimligt att det kan sitta fel rem i maskinen, jag skulle försätta söka info om vilka mått det skall vara på remmen och se om det stämmer med den rem som sitter där.
Om den är orkeslös i motorn är jag inte så insatt i vad det kan vara för fel, men låg kompression är ju en av sakerna som kan orsaka en slö motor.
Kolla om det finns någon dekomp-funktion som automatiskt skall aktiveras just i startögonblicket, och säkerställ att den inte "fastnat" i dekomp-läge.