ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: 7anne skrivet 31 juli 2009 kl. 00:21:13

Titel: Nybliven atv,are som söker info...
Skrivet av: 7anne skrivet 31 juli 2009 kl. 00:21:13
Hej på er...
Har velat länge över att skaffa atv. Fick en impulsgrej då jag kom över en Shineray för en billig peng för att se om det var ngt, för mej. Hängde provisoriskt på min hemmabyggda vagn och insåg direkt att det var exakt vad jag skulle ha men Sineray,en var inte rätt typ då jag vill ha en arbetsmaskin. Två dagar senare kom jag nu över en Suzuki Lt-4 King Quad 91,a som är perfekt. Är kanonnöjd med den, stark som fasen osv,... Shineray,en behåller jag som "leksak" Leende (smiley)
Suzukin är reggad som terängscoter och jag har surfat runt som en tok för att komma underfund med reglerna kring det. Som det ser ut nu kommer jag att köra som det då den ska användas till o från båten ,ed all utrustning och för att tanka båttankarna. Bara körning kring hemmet. Har efter lite forskning kommit fram till att jag kan om farbror blå inte gillar detta regga om till en motorredskap klass 2 och får då köra den i 30 på vägar vilket i mitt fall handlar om till o från macken. Har ni några tips? Har en känsla av att det räcker att jag håller låg fart och vid ev, kontroll uppger att det är ett motorredskap klass 2 Va?
Blir även konfunderad då min heter king quad men söker man på det får man bara upp nya maskiner. Däremot så får man en massa träffar på Quad runner och dom verkar vara identiska med min. Hur ligger det egenteligen till?
Då jag är ren nybörjare på detta tar jag gärna emot tips på ALLT. Har bara varit atv ägare i en vecka men har redan fått in två i garaget, e man klok???

MVH // Janne...
Titel: SV: Nybliven atv,are som söker info...
Skrivet av: Micke_c skrivet 3 augusti 2009 kl. 20:47:51
Hej du.

Quadrunner har en 250cc motor och lite lägre hjul. 4 bult fälg

Kingquad har 280cc och lite annan plast fram. 5 bult fälg.

Micke.
Titel: SV: Nybliven atv,are som söker info...
Skrivet av: 7anne skrivet 8 augusti 2009 kl. 23:08:03
Hmm... Jag har fembults bak och fyrbults fram? Det står iaf, på kåporna King Quad så det är väl en sån.
Är för jäkla nöjd med den. Går som en klocka, råstark. Sjösatte och drog upp båt i dag med den, en baggis. Nästa båt blir lite tyngre så då ska jag tynga ner den lite bak. Då enda kruxet är att den blir för lätt när man vinchar upp båten på trailern. Men kom upp från rampen gjorde den hur lätt som helst. Hade vanlig låg i och 2WD och det gick som smäck. Är väldigt impad över denna gamla och rel, lilla maskin... Är ju stark som en traktor :)
Titel: SV: Nybliven atv,are som söker info...
Skrivet av: Micke_c skrivet 18 augusti 2009 kl. 18:04:53
Det är även lite större hjul och högre markfrigång än quadrunner.
Den svarta skärmbreddaren fram, går runt hela framskärmen, istället för bara bak mot föraren.
Där är skillnaderna utvändigt mellan dem. Dom är väldigt lika.

Några tips som jag brukar ge...

1. Yttre Knutkorsen i bakre drivaxlarna brukar ge sig.
Orginal komplett axel kostar 3000+ . (dom säljer inte bara korsen)
knutkorsen är dock lika som en bakhjulsdriven Toyota Starlet har, och kan köpas för 300kr styck på mekonomen. Axeln blir som ny. Försök att få tag i de UTAN fettnippel. De håller för mer vridmoment. (de med nippel är ihåliga)

2. Använd BARA motorolja avsedd för att ha kopplingen i oljan. typ MC olja.
INTE bilmotorolja, med extra smörjande additiv!!! Då slirar kopplingen och det blir kopplingsras.

 
Micke. (med quadrunner -90)