ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Access => Ämnet startat av: dero skrivet 11 juli 2018 kl. 22:49:38

Titel: Access 450 -11 bestyckning och ett par nybörjarfrågor.
Skrivet av: dero skrivet 11 juli 2018 kl. 22:49:38
Hej, visste inte hur jag skulle lägga upp frågorna men vi gör ett försök med dom samlade här. Noll erfarenhet i quadvärlden.

Har iaf inhandlat en access 450 -11. trim cdi, bestyckad på bänk enl förra ägare.
Den gick väldigt bra på full trottel men i lugn (typ statstrafik) körning började den blöddra. Skit i förgasar var det första jag tänkte på men det hjälpte inget med rengöring. Sänkte nålen ett par snäpp och det gick åt rätt håll men inte bra.
Lite halvskumma random bluddringar så byte tillbaka till org cdi´n och (tror) jag tappade lite på full gas men i gengäld blev vridet betydligt bättre.
Just nu verkar den gå bra men är det normalt att man inte kan gasresa dom på bakhjulen utan att hjälpa till?
Fortfarande lite fett enl tändstiften men eftersom det är så "smidigt" att få ur förgasaren varje gång tänkte jag fråga vad ni andra kör med för munstycken så kanske jag kan hitta nästan rätt från början.
Sitter 170huvud 55.5låg, nålen längs ner. Alla strypningar i avgas borta, öppen lock på luftfiltret.

Väghållningen var "spännande" med ett milt uttryck från början, över 10mm toe in med sne bakaxel.
Har iaf provat lite olika toe och däcktryck. Kör nu med 2-3mm toe in och 0,8-0,9 bar men känns lite ostabil och spårig en bit över 100 sträcket (inte dom bästa vägarna). Är det normalt för quads eller ska labba vidare? Kommer från hojvärlden så jämförelsen blir väl rätt skev antar jag.

Och så en liten bromsfråga. Ska bak o frambroms sitta ihop? Uppenbarligen orginal men kör ni så? Känns helt fel..

Hoppas nån tar sej tid o svara ()p
Mvh Dero

Edit: Glömde en fråga: Varför bluddrar den när man backar?
Titel: SV: Access 450 -11 bestyckning och ett par nybörjarfrågor.
Skrivet av: akai skrivet 13 juli 2018 kl. 00:56:48
Jag har en Access 450 och ska försöka svara på det jag kan..

Min blöddrar inte när jag backar iaf..

Ja, fotbromsen tar på alla 4 och tycker det hittils har varit bra, inga konstigheter iaf. Höger handtag tar bara fram, det kan jag tycka är skumt, för det kan ju bli farligt om man inte vet om det..

Har du drevat din? Min gör ju över 100 men med ett varvtal som inte är bra i längden.. Isf vart köpte du drev?

Vet faktiskt inte vilka framvagnsinställningar jag har, köpte den begagnad och det var nån äldre farbror som inte kunde köra tvåhjuligt längre som haft den innan mig, så han har nog grejat med det där kan jag tro:) tycker den går bra på vägen iaf. Kan ju mäta mina inställningar om önskemål finns så får du testa dem.
Sen är de ju lite "över/Understyrda" Just pga den odiffade bakaxeln, så kör man fort och tar tvära kurvor så typ händer inget men sen betydligt mer.. men det tror jag är svårt att göra något åt? Smalare bakdäck och bredare fram?

Tar man bort "Tratten" som sitter mitt i avgasröret blöddrar den en del (särskilt på låga varv) och låter galet mycket och det går inte där jag bor, då lär man bli osams med fler än jag redan är i dag.. Min quad uppskattas inte av omgivningen  :-\ Som tur är verkar inte närmaste grannarna bry sig, men har en gubbe längre bort som hytter med näven varje gång man åker förbi :lol: Trotts så låga varv det går och saktare än 30... Folk borde skaffa sig en egen Quad..

Tyvärr kan jag inte svara på så mycket mer, Är rätt kass på motorer, El och elektronik är jag bättre på :sunny:





 
Titel: SV: Access 450 -11 bestyckning och ett par nybörjarfrågor.
Skrivet av: dero skrivet 14 juli 2018 kl. 21:31:34
Tack för svar:)

Lite halvskumt med backen faktiskt, känns som det blir nått baksug eller nått, ett mindre problem iaf då den knappt används här .

Blir nog att koppla om bromsarna för mej iaf, så van av hojar att det är delat, lång tids vana.. Faktiskt bara en stor fördel enligt mej själv att man själv styr över bromsfördelningen.

Vet inte vad för drev som sitter på men kan kolla på det, har varit uppe i ca120 och det fanns lite kvar och ge.
Pinalen.se har drev tror jag, läste det nånstans att det inte fanns i katalogen men dom tog hem på efterfrågan.

Du får gärna mäta framhjulinställningen om du har lust:) Fast har googlat en massa nu och det är nog rätt normalt att den känns lite ostabil och vinglig på halvdanna vägar, rätt breda framdäck. Får se, kanske är en ren vanesak hur man upplever det.

Ang bluddret menar jag att den dränktes i soppa, typ. Man kan gasa hur mycket man vill men det händer inte ett skit. Växlade man upp och låg på lågt varv kom den igång igen efter nån halvminut.
Fast har nog fått ordning på det, tror jag. Verkar ha varit nått knas med den förra cdi boxen. Är nog lite väl stora munstycken i men den verkar gå bra än så länge.

Ljudnivån på denna var extrem! Fast packade om dämparen och satte på en "dieselkrök" längs bak. Det hjälpte en hel del. Tror tom man kommer igenom besikningen med den nu.
Orginal dämpullen är av dålig kvallitet, min har inte ens passerat 300mil och det var mycket bränt och mycket bortblåst.

Titel: SV: Access 450 -11 bestyckning och ett par nybörjarfrågor.
Skrivet av: Lowest skrivet 14 juli 2018 kl. 23:12:10
Det sitter väl en spak eller knapp som man ska hålla in när man backar annars stryper den direkt. säkerhets grej när det sitter tumgas på dom.


Dom jag haft som har varit vägreggade har det setat vajer mellan fotbromsen och bromshandtaget men det har jag plockat bort så fotbromsen bara tagit bak.
Titel: SV: Access 450 -11 bestyckning och ett par nybörjarfrågor.
Skrivet av: dero skrivet 15 juli 2018 kl. 21:00:37
Sitter bara den där spaken som man trycker in för att kunna lägga i backen, kanske den du menade.
Hur som hellst var jag ute en sväng idag och helt plötsligt backar den felfritt :hmmm:

Vore ju smidigt om bromsarna var kopplade så, får ta o kika på det. Tackar.