ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: Ronnebp skrivet 17 november 2019 kl. 12:34:26

Titel: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: Ronnebp skrivet 17 november 2019 kl. 12:34:26
Hej alla!

Ja, som det står i rubriken så har jag problem med min Bashan BB 250cc. Jag har Alltså gnista, kompression och bränsle till motorn men den startar inte....inte ens med startgas så händer det något. Följande har jag åtgärdat.

Bytt tändstift
Bytt hela kabelstammen.
Ny CDI-box
Ny regulator
Ny Stator
Ny relä
Ny startmotor
Jag har beställt ny tändspole och efter att jag har bytt tändspolen så har jag bytt allt som har med el att göra.

Det som hände var när jag skulle backa från garaget. Jag startade den den som vanligt och den gick igång direkt så det var inga konstigheter. Jag la i backen och medans jag backade  med den så dog den helt plötsligt. Sen därefter har jag inte lyckats få igång den mer:(

Jag vet inte vad det kan vara för fel på den. Uppskattar om någon som har haft samma problem delar med sig och hur de löste det eller om någon annan har någon aning om vad det kan vara för fel på den.
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: oojuure skrivet 15 december 2019 kl. 10:43:06
Hej! Har du lyckats få igång maskinen? Jag har samma bekymmer med min sons 200cc .Har bytt eldelarna likadant som du beskrivit samt kamaxeln och nedre ventillyftarna.Har gnista och bränsle men startar ändå inte.
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: Ronnebp skrivet 20 december 2019 kl. 13:58:24
Hej Oojure!

Ja, det har jag faktiskt. Jag öppnade upp hela topplocket, kontrollerade cylinder men allt såg bra ut. Sen lossade jag på svänghjulet och då visade det sig att den hade varit lite lös och snurrat fritt runt sin axel istället för snurrat tillsammans med axeln. Detta hade gjort att svänghjulet hade kommit ur sync och gett signal till tändstiftet om gnista men det var vid fel läge. Nu startar den med en gång:)

Svänghjulet sitter fast med hjälp av något som kallas för woodruff key och då är det denna woodruff key som hade slitits vilket då gjort att svänghjulet kommit ur sync.

Hör av dig igen om du inte förstår hur jag menar så ska jag försöka lägga till lite bilder mm. Hör av dig oavsett så att man vet.

Lycka till
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: oojuure skrivet 23 december 2019 kl. 19:16:37
Hej!
Tack för svaret och fint att du fått igång maskinen.
Ikväll bytte jag även kabelstammen,men det gjorde ingen skillnad. Kommer gnista men då jag tycker den ser lite svag ut samt att då jag nött på och försökt starta några sekunder så försvinner gnistan helt eller blir oregelbunden. Svänghjulet så borde vara på sin plats,för då jag bytte kamaxeln så hade jag bort svänghjulet och då var nog kilen på plats. Men nåt som jag börjat fundera över är att ska det vara olja bland svänghjulet,eller ska det vara helt torrt där? Hur ser det ut på din? Eller kan ett svänghjul mista sin magnetism av nån orsak.

Tycker jag satt så mycket energi på denna maskin så jag kan inte bara ge upp.

Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: ra skrivet 24 december 2019 kl. 08:17:01
Går den om du matar den med startgas
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: oojuure skrivet 26 december 2019 kl. 12:01:24
Startar inte ens med startgas. Misstänker att det har nåt med tändningen att göra.
Tacksam om nån har nåt förslag vad jag borde testa ännu.
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: Cln skrivet 27 december 2019 kl. 18:34:52
Hej ta bort svänghjulet och kolla krysskilel . Den gick av på min badboy också.
Titel: SV: Har gnista, kompression och bränsle MEN startar inte
Skrivet av: MarkusW skrivet 19 april 2020 kl. 20:04:16
Hej, jag har samma problem med min Bashan, svänghjulet ”badar” i olja, när det är rengjort i svänghjulet så startar den en kort stund (kanske en minut) innan den dör igen och då är det återigen olja i svänghjulet.

Vi har dock problem att få loss svänghjulet och tar gärna emot tips? Vad är det för kil som finns därbakom som ni nämnt i tråden och hur vet jag om den är dålig och behöver bytas? Vart hittar jag en ny sådan?