ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Monstra => Ämnet startat av: FrostyBox skrivet 26 februari 2014 kl. 00:11:39

Titel: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: FrostyBox skrivet 26 februari 2014 kl. 00:11:39
Hej hopp alla glada ATV knuttar.
Jag har just för tillfället en Montra AX300 ståendes i carporten som nu stått i ett antal månader orörd. Förra ägaren hade mindre problem med att den vid högre varv började misstända, farter vid 60kmh+, men så länge man höll sig under detta rullade den på bra.
Under denna perioden hade jag maskinen på låns fanns det problem med start men detta berodde på batteri som hade fått en släng av influensa, så länge detta var fulllddat startade den utan ngr som helst problem. Efter provkörning så kollades stiftet och detta var väl ingen direkt sexuell upplevelse. För övrigt var det inga större problem, utan att farter över 60-65 så började spisen misstända.

Ägaren hämtade hjulingen och bytte stift, men sen så avstannade hela projektet och ny hjuling inhandlades, så nu har Monstran stått i ett garage utan att vara igång under flera månader. och i helgen körde han hit den och överlämnade papper till mig :-).

Men just nu vill han inte gå riktigt, och misständer kraftigt och går väldigt illa. Har inte kollat stiftet än men ställer frågan om tips om någon haft ett liknande problem eller om det är ngt vanligt fel på dessa för ev felsökning

Tjingeling alla gasglade....
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: hell-man skrivet 26 februari 2014 kl. 06:34:27
En ny tändspole har rätt bra åtgärdschans per investerad krona, dvs felet KAN bero på det och för några hundringar är du kvitt den frågan. ()p
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: bom75 skrivet 26 februari 2014 kl. 06:47:09
Tjena..

Hade en Monstra innan..
Misständning vid 60-65 beror rätt så troligt på varvstoppet.. dom går inte fortare än så helt enkelt.. Jag fick bort just misständningarna med att köpa en kinacdibox som löste 1000 varv ovanför.. den gick inte fortare men man blev av med det iallafall..
Min gick lite kass i mellanåt också som avlöstes med justeringar av luftskruven som hade en förmåga att vrida lite på sej själv.. in i botten med den och ca 2,5 varv ut.. Äger inte att det är så på din men det är ju värt ett försök  :D
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: FrostyBox skrivet 26 februari 2014 kl. 19:04:17
hell-man -  Tändspole har väl trillat förbi i funderingen, men kom nog inte längre en dit :-)

bom75 - Att misständningarna kunde bero på varvstoppet fanns inte men i min värld, den tappade orken helt och man fick släppa av på gasen för att sedan nästintill stanna och låta den stå på tom gång för att sedan ta sig vidare (vilket jag inte klargjorde i min förfrågan). Men detg kanske är så, inte en aning.

Tänker man tillbaka på hur den uppförde sig innan den nu parkerades i min carport så kan hell-mans teori stämma, men samtidigt inte omkullkasta bom75s teori :-)

Så fort influensan gett med sig så provar vi att skruva lite (enklast) innan vi fått tag på ny spole.

Bugar å bockar (även till dom som kanske har andra teorier och delar med sig)  ;)

//
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: JussiN skrivet 26 februari 2014 kl. 19:21:40
Bensinfilter, tankens avluftning?
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: hell-man skrivet 26 februari 2014 kl. 20:01:55
Tändspole är ju inte superknussligt. Låna en från nån annan apparat och testa. Tex gräsklipparn eller något.
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: bom75 skrivet 27 februari 2014 kl. 05:32:33
Misständer den fortfarande när du släpper gasen och även en stund efter så är det inte varvstoppet.. Slår det in så klipper det bara då du är på toppvarven..
Låter nog mer som Hellman föreslog isåfall..  ()p
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: Softis skrivet 20 mars 2014 kl. 16:16:48
Är bara lite nyfiken på hur det går med Monstran. Har du hunnit kolla tändspole och bränsle än? Eller du kanske hittat felet och gasar på  för fullt?  :)
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: FrostyBox skrivet 8 juni 2014 kl. 17:35:02
Sorry, har vart lite mö att göra så Monstran har fått stå parkerad.
Har varit ute och pillat lite med till och från under våren, men lite har vi väl hunnit.
- Bytte stiftet (vilket skulle varit bytt, men vi tar det säkra före det osäkra), ingen förbättring.
- Justera luftskruven, förbättring men misstände. Gick bättre ju varmare den blev vilket tyder på choken
(vilket skall vara vanligt på denna efter läsning här)
- Börja demontera hjulingen för att lyfta av förgasaren, och hittar sprickor på röret mellan luftfiltret och förgasern. Kan ju sugit in lite skit så en demontering vart på plan.

I detta läget strandade hela projektet då det egentligen inte varit speciellt underhållande att pilla ute i kylan (var ju i vintras/tidigt vår).

Men så idag (halleluja) så trilla lusten på, "nolla" luftskruven, på med batteri och woila  starta med en gång. Så en tur i skogen blev det, lite fram å tibax och inga misständningar.

Så luftskruv med ev choke haveri så var troligen mina försök i vintras lite "dödsdömda" :-)
Ny rem, ny choke sen är vi nog hemma :-)

 
Titel: SV: Monstra 300 misständer.
Skrivet av: FrostyBox skrivet 15 juni 2014 kl. 21:34:10
Ytterligare en uppdatering, efter att hivat iväg röret mellan förgasare och luftfilter (här var det riktigt illa, sprucket och passform HELT usel. Ca cm mindre för att komma över förgasaren). Tillverka eget rör som passar bättre. Så nu var det dags för lite körning och misständningar vid maxfart borta, svarar på gas etc.
Så nu går han bra i maskin, så nu är det bara resten kvar. Efter att ngn eldat slungkopplingen när dom skulle dra loss en bil så. så har den inte mått riktigt bra. Slirar bra mycket så det blir väl till att byta koppling, klocka och rem. Så detta får bli nästa projekt nu när han väl går :-).