ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => CF Moto => Ämnet startat av: Tomasjohansson skrivet 14 mars 2018 kl. 11:32:20

Titel: Läckande bakaxel/"diff" på Z6
Skrivet av: Tomasjohansson skrivet 14 mars 2018 kl. 11:32:20
Hallå

Min bakre "diff" eller vad den klumpen nu kallas (för det är ju ingen riktig diff i den) på min Z6 har börjat läcka. Jag har bytt oljeplugg och kopparpackning utan att det har slutat. Jag tror inte att jag dragit sönder godset genom att dra åt pluggen för hårt, läckan kom flera månader efter det att jag bytte olja (troligtvis i samband med ett extra jobbigt snöplogningspass). Jag har hissat upp bakvagnen en gång och försökt lista ut varifrån oljan kommer, men inte riktigt lyckats.

Hur fasen går jag vidare? Så vitt jag kan lista ut efter att ha bläddrat i servicemanualen är det väl packboxarna som tätar mot bakaxeln som kan vara slut? Om nu inte själva höljet har spruckit förstås. Det tar emot att lämna in på återförsäljarverkstad om jag kan slippa, det känns som många timmars demontering som jag borde klara själv, innan man ens är i närheten av delarna som skall bytas. Nån som har några tips?
Nån som lyckats montera ur en "diff" utan att bli galen?
Bakaxeln har jag förstått att man skall kunna rycka ut, nån slags kona som håller den på plats på insidan.

/tomas j
Titel: SV: Läckande bakaxel/"diff" på Z6
Skrivet av: ra skrivet 14 mars 2018 kl. 18:34:26
Har bytt packboxar på min Arctic 3 gånger på ena sidan .sen kom dom med en ombyggnads satts så luftningen fungerade bättre blev över tryckt innan, nu har det hållt och funkar bra.
Titel: SV: Läckande bakaxel/"diff" på Z6
Skrivet av: Stefanini skrivet 15 mars 2018 kl. 21:05:55
Demontera "diffen" och lämna in den( timmar är dyrt) om du inte är säker på att byta p-boxar.

Lätt att skada prylarna om du inte har rätt verktyg.

Mvh Stefan