ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kawasaki => Ämnet startat av: Tob skrivet 27 juli 2008 kl. 21:01:55

Titel: blödder?
Skrivet av: Tob skrivet 27 juli 2008 kl. 21:01:55
har lite blödder på min kfx700. men bara när man ligger på jämn gas i det högre registret.  gör även ett hostande när man drar fullt. släpper man sedan gasen helt så smäller det en del? sen provade jag att ta bort locket på luftburken och det blev genast skillnad , då går den nästan helt rent men smäller fortfarande när man släpper av helt.  fick för mej att den får förmycket bränsle för när jag kollade det ena stiftet så var det svart och sotigt. någon annan med liknande problem? skriv gärna och berätta.
/en annars mycket nöjd kawa åkare
Titel: blödder?
Skrivet av: Micke.D skrivet 27 juli 2008 kl. 21:24:47
Har du bytat avgasrör eller större munstycke i förgasarna så måste du även ha ett bättre filter typ KN filter (ta bort snabeln fram till i luftburken så får den lättare luft)
Titel: blödder?
Skrivet av: y0da skrivet 27 juli 2008 kl. 23:58:28
Så gjorde min KFV750 också strax efter att jag hade köpt den. Men efter en snabb service så gick den prima igen. Bytte packning till luftbox, tändstift, motorolja samt rengjorde luftfiltret. Har gått som en klocka efter det. Vet väl inte exakt vilket av det som gjorde att "blurrandet" försvann, men mina pengar finns nog på packningen till luftboxen.
Titel: blödder?
Skrivet av: DanneR33 skrivet 30 juli 2008 kl. 10:40:47
när det smäller och har sig vid gassläpp så tyder det på att den går för tunt, dvs att den får för lite soppa.
Och att till föra mer luft till motorn betyder bara att den får ännu mindre soppa i förhållande till luft.
Sätter man på ett effektsystem så går den oftast snålare, har man förgasarmotor så får man labba med munstycken.

Men kolla det som yoda skrev, för läcker den där så får den för mycket luft och går då snålare.
Titel: blödder?
Skrivet av: Tob skrivet 31 juli 2008 kl. 17:05:15
tack för tips. nu har jag provat att ta bort snorkeln plus att jag har skruvat ut soppaskruvarna ett varv och nu går den riktigt bra men fortfarande nån liten smäll i bland när man släpper helt men inte om man jämför med innan. funderar på att kanske byta till mindre huvudmunstycke o se om den går lika bra eller bättre och då kanske man kan ha på snorkeln igen.