ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: Lars M skrivet 19 januari 2016 kl. 18:30:00

Titel: Warn vinschen klickar
Skrivet av: Lars M skrivet 19 januari 2016 kl. 18:30:00
Hej
Jag har en Suzuki 500 som inte har gått mer än 50 tim,idag har jag plogat och efter ca 1 timme så klickade det under sadeln där någon warn ellåda sitter.Jag misstänkte att någon säkring eller liknande gått för sprinten på snöbladet hade lossnat så jag hade möjligtvis kört in vajern lite långt in.Finns det någon slags brytning som skall återställas ? står inget om det i boken.
För någon vecka sedan hade jag likadant fel och då var det dålig kontakt på batteriet som var felet nu är det likadant fel men batteriploerna är rena och sladdarna sitter ordentligt fast så det borde inte vara det felet nu ,kan det vara svagt batteri , den startar lätt .
Titel: SV: Warn vinschen klickar
Skrivet av: Slaktarn skrivet 19 januari 2016 kl. 18:38:28
Antagligen reläet som spökar, vet flera som haft samma problem (inkl. mig själv). Både med Warn vinchar och andra både bättre och sämre märken.

Prova att nöta flera gånger på knappen, åt bägge hållen om vartannat, kommer den igång igen är det nästan garanterat reläet.

På en ''kinavinsch'' som jag hade på förra KQn, började det krångla och till slut var vinschen (reläet) död.

Provade då att dela reläet och putsa kontaktytorna inuti reläet, och sedan gick det igen. Helt klart en raggarlösning, men det höll så länge jag hade maskinen kvar, nått år iaf.

Du kan ju även börja med att kolla de synliga kontaktytorna, samt putsa och smörja dem på reläet, sedan dra dem (om det är skruvkoppling) riktigt.

Annars gissar jag på att du får byta relä.

Mvh