ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: ingvarjohansson skrivet 16 november 2011 kl. 04:34:20

Titel: Hasplåt kan ge elfel. Dragkroksförlängare.
Skrivet av: ingvarjohansson skrivet 16 november 2011 kl. 04:34:20
Jag köpte en splitter ny Black Edition, den länga modellen, och satte på en hasplåt eftersom jag tänker använda den i skogen. När jag skulle vinscha in på den inbyggda främre vinschen höll min maskin nästan på att brinna upp. Hasplåten låg emot ena elanslutningen på vinchen med kortslutning som följd och smälta elkablar blev resultatet. Så se upp med detta om du har hasplåtar på din maskin.

Annars fungerar den bra och jag är imponerad över hur bra det går att lasta på den lilla timmerkärran med fjärrstyrd visch och över vilka stora lass man får med sig.

Har även köpt en dragkroksförlängare som ska monteras om någon dag. Jag inbillar mig att den förstärker draget son jag upplever som en svaghet i originalutförande. Köpte det hos Bengtssons i Korsberga för ca 700 kr. Det kommer från ATV-Sweden. Förlängningen är onödigt lång, men jag ska kapa av den till lämplig längd. Detta löser även problemet med att hänga på min gamla bilsläpkärra  som tog järnet ovanför originalinfästningen för dragkulan.
Titel: SV: Hasplåt kan ge elfel. Dragkroksförlängare.
Skrivet av: minigranis skrivet 16 november 2011 kl. 07:41:27
Tack för infon, vilken hasplåt kör du med ?

Kan du lägga in bilder på dragkrogsförlängaren ?
Låter som en smart grej.
[Edit]
Föresten bör nog ämnet flyttas till CF-Moto delen (Allroad var tidigare var ett eget märke)

Titel: SV: Hasplåt kan ge elfel. Dragkroksförlängare.
Skrivet av: Hydro skrivet 16 november 2011 kl. 12:33:18
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38891.msg342221#msg342221
Titel: SV: Hasplåt kan ge elfel. Dragkroksförlängare.
Skrivet av: ingvarjohansson skrivet 17 november 2011 kl. 23:53:04
Här är en länk till dragkrokdförlängaren, det är samma som jag köpte hos Bentsson i Korsberga föt lite mer än 700 Kr. http://www.eumoppenomc.se/CF-Moto-dragkroksfoerlaengare