ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Hisun/Hsun => Ämnet startat av: Hisun utv skrivet 31 juli 2016 kl. 08:59:33

Titel: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 31 juli 2016 kl. 08:59:33
Hej alla. Blev just medlem.
Jag fick syn på en Hisun UTV på en mässa för något år sedan och blev intresserad. Har tidigare ratat allt från Kina men tänkte att när jag var ung skrattade vi åt texten made in japan.
Hur kvaliteten är på Hisun får framtiden visa men efter vad jag sett hittills verkar den vara värd pengarna. Drygt 40 mil har det blivit på kort tid och den har används till fiske, hjortronplockning, transport av kanoter på taket, dragit släp med jolle. Den har även dragit släp på kostig upp till en bergstopp med 2 pers i fordonet och 7 på ett släp efter.
Valet stod mellan en 500 och en 700. Efter lite samtal med en åf blev rådet att ta en 500. Jag valde att beställa med framruta och enda nackdelen som jag upptäckt är att om man kör på dammiga vägar dras dammet in bakifrån. Detta tänkte jag fixa med kapellruteplast med kardborrefastsättning på störbågen bak.
Denna modell är en kopia av Yamaha Rhino och jag tror att Hisun bygger Cup Cadet Challenger och kanske även Massimo msu.
På något sätt verkar toppfarten ha ökat och jag misstänker att det är en kontakt ovanpå batteriet som har åkt isär så den ska jag prova att trycka ihop igen för att se om det är orsaken.

Edit. Glömde skriva att efter beställningen provmätte frugan höjden på garagedörrsöppningen och ringde mig. Detta var något jag inte tänkt på och det saknades över 5 cm för att få in den. Jag såg ett klipp på tuben med en som demonterat störtbågen på en cup cadet och tänkte att så skulle jag nog få göra varje gång den skulle genom öppningen. Som tur var har KGK angett fel höjd så den gick in. Tänkte sätta på plog och kedjor till vintern. Kedjor blir det från Biltema och då ökas höjden lite så det blir en strykare att få in den i garaget.

Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 3 augusti 2016 kl. 17:10:16
Lite bilder.
Negativt är att draget bak sitter för långt in för att jag ska kunna rangera vårat stora släp så det ska förlängas. Fick även med en vinklad stålplatta och ett traktordrag som åf inte verkade veta vad det skulle sitta. Självklart ska det sitta fram men även det ska jag förlänga så att det passerar förbi vinschen och då kan jag sätta kulkopplingen där när jag rangerar på gården
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: JussiN skrivet 5 augusti 2016 kl. 02:57:23
Det kan vara bra att göra dragkrokarna avtagbara. Eftersom i offroad sammanhang är allt som är framför framaxeln och bakom bakaxeln bara i vägen. Tex diket du kör över på bilden där hade det nog tagit i. Här är exempel på långt framöverhäng.

https://www.youtube.com/watch?v=olele5-stjg

Roligt att du lägger upp bilder. ()p Fortsätt med det också i andra trådar.
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 5 augusti 2016 kl. 17:04:41
Tack för tipset även om jag redan tänkt på det.
Det blir demonterbara drag.
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 24 september 2016 kl. 21:16:15
Det har dragit ut på tiden men draget fram snart klart
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 16 oktober 2016 kl. 17:54:17
Har inte startat maskinen sedan semestern men igår kom vi upp och den gick igång direkt. Dragkroken fram är ruskigt bra när jag rangerar stora släpet även om det går att förbättra. 15 cm förlängning hade räckt. Maskinen fick även en "bakruta" av samma material som används till rutor i båtkapell. Hur det klarar stark kyla återstår att se men det var några minus i morse och det var fortfarande mjukt. Avslutade pysslet idag med att demontera draget fram och satte på snökedjor fram. Snökedjorna bak väntar jag lite med att sätta på då de förmodligen skulle riva upp för mycket grus och gräs. Bilder kommer
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 16 oktober 2016 kl. 18:11:15
Bilder
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: t1an skrivet 16 oktober 2016 kl. 21:14:00
Kul att se att Hisun verkar vara en OK maskin!
UTV är ju helt fantastiskt, köpte mig själv en CF Moto Rancher som arbetsmaskin när jag sålde min AC 1000 för husköp, var väldigt tveksam till en Kina maskin, men den är tamefan det bästa jag har köpt när det kommer till praktiskt arbete på gården  ()p

Så det kommer lätt att bli en UTV igen, men gärna med mera motor än vad jag har idag (500cc) en v-twin vore gött att få leka med på vintern  8)
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Jupiter skrivet 16 oktober 2016 kl. 22:13:44
Kul att se att Hisun verkar vara en OK maskin!

Har jag ju sagt länge.  ()p
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 16 oktober 2016 kl. 22:15:10
Har jag ju sagt länge.  ()p
Du säger så mkt när du är hög  ;)
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 16 oktober 2016 kl. 22:20:06
Hisun verkar helt ok vad jag sett hittills och en utv är ju så mångsidig. Kul att du också är nöjd.
Vintertid ska den bara användas till plogning. Plog ska monteras i morgon och jag har valt den som KGK säljer. Frontmonterad som är lätt att ta av och med en högre lyfthöjd så att jag kan komma över den lite högre kanten i garaget. Monteringsanvisning finns här https://youtu.be/xnqvzWWQkdM
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 5 november 2016 kl. 11:19:56
När jag skulle sätta dit plogfästet såg jag att fästet var fel. Kollade på kartongen till plogramen och där stod det atv. Min försäljare kontaktade kgk som sa att ramen var samma till utv som atv men fästet skiljde. De kunde skicka rätt fäste men då skulle det komma när jag hade åkt hem och jag måste kunna ploga direkt när jag kommer tillbaka nästa gång så det fick bli en modifiering. Surt att kgk skickade fel ramsats och jag undrar om hisun atv har sin fästpunkt längre bak än utv. Får väl bygga om efter vintern om det inte fungerar så bra. Grannarna säger att det ligger ca 15 cm snö nu så till jul lär det bli mycket att röja. Gissar att man får börja med snöslungan men det går ju så sakta.
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 5 januari 2017 kl. 14:15:30
Efter att ha röjt några gånger nu så känner jag mig väldigt nöjd med maskinen och plogen. Ska nog fixa någon typ av fäste till fjärrkontrollen så jag slipper hålla den i handen. På snökedjorna fram fick jag korta av en länk på varje tvärgående kedja samt lägga till en extra tvärgående kedja för tidigare kom kedjan på insidan farligt nära styrleden. Här några klipp från idag.

https://youtu.be/j5stf-LTI_8



https://youtu.be/A79UlfHluNM


Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: t1an skrivet 6 januari 2017 kl. 07:42:34
Det där var väl inge problem att starta vid -21  ()p

Sen blir jag alltid lite överraskad av min CF Moto Rancher, att den skjuter på bra med snön framför, det känns som att ingenting kan stoppa den  ':) Även fast jag har vanliga halv slitna däck utan kedjor ! Hoppas du blir nöjd med din Hisun  ()p
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 6 januari 2017 kl. 16:12:44
Tack. Även om det var länge sedan så har jag kört i snösvängen runt 15 år och jag kan bara instämma. En utv fungerar riktigt bra som snöröjare
Titel: SV: Köpt en Hisun utv
Skrivet av: Hisun utv skrivet 4 juni 2017 kl. 19:10:33
Länge sedan jag skrev något nu. Körde igår några mil på skogsväg för att tanka och handla. Lite nyfikna blickar blev det utanför affären. Jag är fortfarande väldigt nöjd med maskinen och blev igår imponerad över hur mjukt den flyter över ojämnheter i vägen.
Här ett kort klipp från igår.

https://youtu.be/acGuYRzgnz8