ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Segway => Ämnet startat av: Marzipilami skrivet 16 april 2024 kl. 11:07:36

Titel: Maxad hjulstorlek
Skrivet av: Marzipilami skrivet 16 april 2024 kl. 11:07:36
Hej, kör mycket i skogen över bl.a. slyröjen. Tänkte höja markfrigången genom att lägga på större däck. Dessutom välja ett däck med tätare mönster typ DURO Frontier DI2037.
Inbillar mig att det då minskar risken att få in sly kapade "spjut" i däcken och punka. Nu är ju själva punkan inte något större bekymmer för det går ju ändå att ta sig hem men hur kul är det att laga trots att jag har däckmaskin.

Nu till frågan jag önskar hjälp med,
Har någon kunskap om vilken maxad däck dimension som passar 12" fälg på SEGWAY Snarler AT6?
Vid fullt v/h utslag fram ser det trångt ut redan med 25x8 däcken. Hade tänkt mig minst 27x9 fram men är tveksam. Att byta från 25" till 26" för att få upp maskinen 12mm känns fel.
Att byta ut dämparfjädrarna eller pula in s.k. fjädergummin är inte tillrådligt enligt importören, speciellt inte p.g.a. garantin. Frågade importören om detta då jag hade hängt på en IronBoltic 150 mittmonterad vikplog som sänkte fronten rejält när plogen var upphissad. Vald bort frontmonterad plog p.g.a. infästningen då min väg är typ stening skogsväg.

Finns det någon beprövad lösning eller är det bara att gilla läget? (Byta maskin... nää, inte då jag redan har en 4x4 traktor med plog. Att ploga med traktorn tar mer än dubbelt så lång i jämförelse med ATV: n för inte nämna vad 6:an dra i diesel. ATV är också mycket smidigare.)