ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kawasaki => Ämnet startat av: Moco skrivet 9 juli 2007 kl. 13:58:50

Titel: Skruv på undersidan av avgas?
Skrivet av: Moco skrivet 9 juli 2007 kl. 13:58:50
Tänkte idag såga pipen på avgasröret för att få lite mer effekt men det visade sig att den "bricka" med smalt hål som borde sitta längst ut på pipen och strypa ner utblåset inte fanns. Hålet där avgaserna kommer ut är lika stort som själva pipen -ingen strypning. Därmed finns det ingen poäng att såga någon pip.
Jag hittade istället en bult/skruv på undersidan av avgasröret -kan denna utgöra strypningen? Eller vad är det för en skruv?
Titel: Dranerings plugg!
Skrivet av: Micke.D skrivet 9 juli 2007 kl. 14:50:22
Detta är en plugg för att dranera ut kondens och skit från avgasröret (finns nog hur man gör i instruktionsboken).
Jag tror att man tar av pluggen och startar maskinen på lågt varv ett tag (i Neutral)
Titel: Skruv på undersidan av avgas?
Skrivet av: frans skrivet 9 juli 2007 kl. 16:44:22
Hej på mitt orginal ljudämparen sitter det 2 st strypningar i grenrörer man set det rätt tydligt dom har svetsat på en rör stumpå 5-7cm och där sitter en strypning ser ut som tun metalla som dom har rullat ihop det var därför min svetsning gick sönder för strypningen stoppade all luft och svetsningen höll inte.

Ja hittade den av att svetsningen på grenröret gick sönder då såg ja detta så ja tog bort denna strypningen på ena grevröret och det blev stor skillnad det sitter en till ifrån den andra grenröret den tänkte ja ta bort om den svetsningen också går sönder.

Det ser ut så min min kvf 750 vet inte om det är samma ljudämpare som på kfx 700.
Titel: Skruv på undersidan av avgas?
Skrivet av: Tintin skrivet 9 juli 2007 kl. 17:30:29
Nix, sitter ingen sån strypning på KFX. Man kan däremot se var de har svetsat i katalysatorn, och det är klart att den stryper lite i sig.