ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Guidetavlan - så gör man! => Ämnet startat av: Brutaniel skrivet 30 mars 2012 kl. 09:19:13

Titel: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 30 mars 2012 kl. 09:19:13
När jag hade moddat luftburken var det dags att snorkla CVT:n också. Jag började med utblåset då det är svårast. Materialet jag behövt köpa till CVT-utblåset är VVS-rör från coop bygg och en dammsugarslang modell rejäl från Swedol.

Har använt 50mm vvs-rör.
3st rörböjar 1st 88grader och 2st 30grader, kostar 35kr/st
1st rakt vvs-rör kostar 69kr/st "tror dom är en meter långa"
1st rörskarv 45kr "den har jag kapat och använd som anslutning till både insug och utblås
1st Dammsugarslang 220kr "Muffen till dammsugarröret använde jag, så den skruvade jag lös och fyllde med silicon innan jag skruvade tillbaka den"
Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 30 mars 2012 kl. 09:24:53
Har dragit ner slangen vid kylaren för att CVT-insuget kommer hamna under samma kåpa och jag vill undvika att det suger in het luft från utblåset. för att få ut slangen där jag ville var jag tvungen att flytta bromsvätskebehållaren. den sitter nu i en av fästskruvarna till fläkten på vänster sida.
Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 30 mars 2012 kl. 09:29:47
Jag glömde ta bild på hur jag löst anslutningen mellan snorkel och CVT-hus men jag har iaf kapat av ändarna på en rörskarv, och på så sätt fått två "anslutningsringar" som passar ganska bra som adapter i gummimuffen till CVT-huset och framme i insugs-snorkeln som jag  inte kommer att ta bort utan bara förlänga
Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 30 mars 2012 kl. 09:43:25
Fick kapa lite ur plastpanelen som sitter mellan skärmarna på höger sida för att det inte skulle trycka och skava sönder snorkeln, inget som syns om man inte tar lös panelen och tittar på den eller stoppar in skallen och kikar underifrån det går säkert lösa så att man slipper ta till kapen om man experimenterar lite mer med böjar, vinklar och anslutningar. idag ska jag göra färdigt insugssnorkeln och lite annat pyssel så det kommer mer text och bilder ikväll eller under morgondagen:)
Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Tob skrivet 30 mars 2012 kl. 20:27:29
har gjort ungefär samma på min o det funkar riktigt bra.
Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 31 mars 2012 kl. 17:16:26
Nu är hela snorkelkittet klart, så det är bara vänta på badvärme i sjöarna så man kan testa lite:)

CVT-insugets snorkel löste jag med 3st 88graders böjar av samma modell som dom till utblåset och andra sidan av den kapade skarven som adapter i originalsnorkeln.

Fick ta bort "plasthuset" som sitter runt original-insuget då jag inte vill ta hål i en massa plast i onödan. gjorde en egen täckplatta av en plastbit så det inte sprutar in allt för mycket från framhjulen i onödan. Blev inte så mycket fotande som jag tänkt, men två bilder blev det iaf. håll till godo:)



Titel: SV: CVT-snorklar Renegade "stealth"
Skrivet av: Brutaniel skrivet 31 mars 2012 kl. 17:19:44
Total byggkostnad på snorklarna: ca550kr! Känns helt ok!:)