ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska ATV Föreningen => Ämnet startat av: Decson skrivet 22 augusti 2012 kl. 19:35:32

Titel: Medlemsregister med kontaktuppgifter åt t.ex. sos?
Skrivet av: Decson skrivet 22 augusti 2012 kl. 19:35:32
Hej
Satt och funderade lite i bilen idag efter ha läst en insändare (http://www.dt.se/opinion/insandare/1.5013902-en-fraga-om-vagbommar (http://www.dt.se/opinion/insandare/1.5013902-en-fraga-om-vagbommar)).
om en bärplockare blir akut sjuk, bryter benet eller liknande i skogen, eller jägare som skjuter varandra på konstiga ställen, ska ambulanspersonalen då bära den drabbade på bår genom kanske flera hundra meter skog?
Tanken som då kom upp var SATVF och ett frivilligt rikstäckande medlemsregister där sos eller annan utsedd person kan kolla vilka medlemmar som finns i trakten och höra om hjälp med transport, både köra ut vårdpersonal och om vagn finns, köra den skadade till ambulansen för vidare transport.

Kikade igenom lite sidor och transporthjälp och eftersök fanns listat men nu är det ju bär och svampsäsong och snart kommer jägarna ut och skjuter på allt som rör sig också.

Kanske tillhör det finstilta redan eller ingen som tänkt i de banorna, vad vet jag, bara en tanke som ploppade upp för att visa att det inte bara handlar om okynnesåkning i naturreservaten.

Mvh David, inte medlem ännu  :-X
Titel: SV: Medlemsregister med kontaktuppgifter åt t.ex. sos?
Skrivet av: hni003 skrivet 25 februari 2013 kl. 00:27:19
I örebro har vi kontrakt med räddningstjänsten som äger några fyrhjulingar varav 1 med bandsats. Jag har använt mig av dem ett flertal gånger