ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: aheydeck skrivet 16 december 2008 kl. 23:23:24

Titel: Funderingar från en Newbie
Skrivet av: aheydeck skrivet 16 december 2008 kl. 23:23:24
Goddagens på er alla.

Min vilja att skaffa en leksak idag tog överhanden och jag åkte iväg och köpte en badboy pro 300cc (har bara kört en 450 tidigare... av annat märke..). Ett demoex som gått 20 mil. Jag testade inte speciellt mycket alls utan bara startade den och rullade den till flaket och lyfte upp den. Körde hem den i nollgradigt väder (en resa på cirkus 2 timmar).

När jag sedan nu hade lastat av den och startade den så går den på tomgång, men så snart jag vrider på gasen så dör den.
Jag tänkte att den kanske behöver bli lite varm så jag lät den stå 10 minuter på tomgång innan jag satte mig på den igen, och då gick det att gasa.
Men så fort jag lägger i en växel och vill rulla iväg så dör den. Jag måste verkligen revva den riktigt ordentligt om den ska dra iväg utan att dö.

Ska det vara så för det är en aggressiv håj, eller är något knas med den, alternativt - är det jag som är apkass på starta med den (vilket det inte borde vara eftersom jag gjorde det borta på butiken i västerås)?
Tips mottages tacksamt!
Titel: SV: Funderingar från en Newbie
Skrivet av: Cummins skrivet 17 december 2008 kl. 00:33:58
Det kan vara att den är för snålt ställd med bensin, min hade vitt tändstift en varm sommar 20+, du kan tänka dej vad du har vid 0 grader. Mitt råd är att kolla tändstiftet vilken färg det har.
Titel: SV: Funderingar från en Newbie
Skrivet av: KQ_Martin skrivet 17 december 2008 kl. 06:10:15
Glömt Choken i ?
Om de nu e choke på dom ????  ::)
Titel: SV: Funderingar från en Newbie
Skrivet av: aheydeck skrivet 17 december 2008 kl. 20:56:17
Inget fel på tändstiftet. Jag körde lite i rusket nu här och den blev ju lite bättre efter tio minuter, men den verkar ha en tendens att dö ibland när jag släpper gasen helt och den varvar ner. Kanske kan vara för låg tomgång? Hehe, och ja, det är chok på den, som man aktivt måste hålla ut för att den ska verka.
Jag fick ju inte med någon bruksanvisning och så med den (kanske någon av er här har och kan scanna in?) så det är ju lite svårt att veta var jag skruvar för tomgången... något tips?