ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kazuma/Viarelli/Titan => Ämnet startat av: Guztav skrivet 8 juni 2015 kl. 14:45:12

Titel: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: Guztav skrivet 8 juni 2015 kl. 14:45:12
Hej!

Har köpt mig ett litet repobjekt, en 500 som hade stum växelspak. Jag har rensat maskinen, plockat ut motorn och klyvt den och upptäckt att en av växellägesgafflarna hade kärvat ihop och rörde sig väldigt dåligt. Så en ny sån är beställd.

Men en fråga som ni som använt dessa maskiner kanske kan svara på. Vid höger fot så sitter det i framskärmen en liten ratt som går in i framdiffen, vad gör den ratten? In och urkoppling av fyhjulsdrift verkar ju vara elektrisk och även diffspärrarna, så jag förstår inte riktigt vad den gör. Förklara gärna :-)

Förutom att rensa förgasaren från spärren och byta huvudmunstycke till 145, vad mer kan/ska man göra för att få den att gå bättre?

Lågfarts, vad ska det vara för storlek, behålla standard eller?

Fler frågor lär komma ju mer jag håller på. Ett kul projekt där jag tror att jag kan ha hittat felet och då är ju chansen även att jag gjort en bra affär.
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: Guztav skrivet 12 juni 2015 kl. 00:28:49
wow, vilken fart det var här. Det är alltså ingen som vet vad den lilla ratten gör?
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: atv2015 skrivet 14 juni 2015 kl. 17:53:03
Har inte sett den lilla ratten men ska titta efter noga igen..tänkte på munstyckerna så satte jag i 142 i huvudmunstycke och 40 i lågfartmunstycke och tog bort gasstoppet det gjorde susen kan jag säga dig blev en helt annan maskin
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: Guztav skrivet 15 juni 2015 kl. 12:45:14
Jag googlade lite bilder och ser till min förvåning att andra maskiner inte verkar ha någon ratt. Ratten sitter i höger framskärm, rätt långt ner. En axel går från ratten och in i framdiffen. Jag får väl helt enkelt se vad den gör när jag får ihop maskinen. Kan tyvärr inte lägga upp någon bild nu när allt är i smådelar.

Tack för tipsen ang munstycken!
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: atv2015 skrivet 15 juni 2015 kl. 22:04:41
vad är det för årsmodel på din? jag har en 08 köpte den som ett repobjek det enda som strular nu är bakbromsen och fyrhjulsdriften
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: Guztav skrivet 17 juni 2015 kl. 13:33:03
Det är också en -08. Vad märkligt att jag har något som ni andra inte har... Det ser inte direkt ut att vara något hemmabyggt heller.

Vad är det som inte funkar med din fyrhjulsdrift?
Titel: SV: Kazuma Jaguar frågor
Skrivet av: atv2015 skrivet 17 juni 2015 kl. 17:05:13
Har inte kollat upp fyrhjulsdriftden ännu men det som händer är att det bara hörs ett surrande ljud nere vid diffen och den vill inte i..och problemet med bakbromsen nu är att kolven inte går tillbaka när jag har på enheten till handbromsen på..ljusterskruven har jag inte ens i.kolven börjar röra på sig när man drar ner armen och baksidan av kolven tar i redan då..det jag ska göra nu är att lägga mellan något som en tjockare packning få testa det när det blir bättre väder