ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: Fiddy_92 skrivet 9 oktober 2017 kl. 23:59:49

Titel: Dinli 450 känns "orkeslös"
Skrivet av: Fiddy_92 skrivet 9 oktober 2017 kl. 23:59:49
Hej!
Håller på att felsöka polarens Dinli 450. Ska försöka beskriva felet så noga som möjligt: Motorn startar lätt, går bra på tomgång, svarar bra på gas och går bra upp till ca 2/3 gas, därefter är det precis som att den "dör ut". Den börjar inte pluddra eller gå illa, utan det känns som den aldrig når mer än 2/3 gas. På min egen smc 500 så märks ett klart "stick" i motorn när den kommer upp på högre varv, detta sticket saknas helt i Dinlin. Andra Dinli vi provat har gått mycket bättre och känns som att de haft dubbla effekt jämfört med polarens. Original strypningar är givetvis bortplockade.

När han köpte den så satt det öppet filter på den, så det vi gjort hittills är att bestycka den rätt enligt rekommendationer på forumet, och fick den att gå marginellt bättre, men knappt märkbart mot innan. Kollar man på stiftet så ser blandningen rätt ut. Någon som har varit med om liknande och kan komma med några tips? Börjar själv misstänka ventiler som ligger på eller liknande, men vad tror ni? :) Tacksam för alla tips!

Mvh
Titel: SV: Dinli 450 känns "orkeslös"
Skrivet av: Hanatsu skrivet 8 december 2017 kl. 10:23:32
Samma fel på min. Hittade du någon lösning på problemet?
Titel: SV: Dinli 450 känns "orkeslös"
Skrivet av: Fiddy_92 skrivet 12 december 2017 kl. 14:39:54
Ingen lösning ännu tyvärr. Vi har provat att bestycka förgasaren med diverse kombinationer men blev aldrig mer än marginellt bättre, kollat att kammarna stod rätt vilket de gjorde samt kollat så att alla tändningsdelar gav rätt värde. Nästa steg blir väl att prova med en annan förgasare om vi kan få tag på en billigt som är orörd.