ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Övrigt => Ämnet startat av: FredB skrivet 10 januari 2019 kl. 23:46:38

Titel: Traktor A registrera ATV
Skrivet av: FredB skrivet 10 januari 2019 kl. 23:46:38
Hej,

Detta är mitt första inlägg och gjorde mitt konto bara för att posta detta.
Har nyligen köpt MC registrerad Gamax AX300 år 2009 med endast 90 mil. Behöver få denna Traktorregistrerad så den kan köras på AM-kort eftersom den kommer mest användas av sonen som har endast AM.
Har gjort en del forskning angående detta och vet alla tekniska krav som traktor måste uppfylla och har ringt SMP om regbesiktning osv.
Det med belysning o sånt kunde man tydligen fixa själv med intyg från tillverkaren av alla delar och själva ATVn uppfyller alla krav med dB osv.
Sen kommer frågan om hastigheten. Alla ATV som är T3 reggade på marknaden verkar vara programmerade för att gå i 40kmh och har oftast inte nån annan spärr vad jag vet. Joakim på SMP berättade att om man ska strypa den själv ska man ha ett intyg på hur det har gjorts (förmodligen från en verkstad) men alla verkstader jag har ringt gör inte strypning på ATV med intyg. Kan man göra detta själv? Finns det nån verkstad som gör dessa intyg osv? Kan inte mycket om strypning o sånt men finns det nått specifikt krav på hur en traktor är begränsad?

Mvh
Fred
Titel: SV: Traktor A registrera ATV
Skrivet av: raptor350 skrivet 11 januari 2019 kl. 08:45:31
Finns många trådar om detta om du söker på forumet.

Det går ej att ändra registrering på en fyrhjuling i efterhand.

Den registrering som den säljs med kommer att gälla den tills den blir skrotad.

Sälj den istället och köp en med rätt registrering.