ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Träffar och evenemang => Ämnet startat av: Mudde skrivet 20 december 2008 kl. 12:01:11

Titel: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Mudde skrivet 20 december 2008 kl. 12:01:11
Av Daniel Åberg

Vi börjar bli väldigt många som delar detta intresse idag och vi har tills idag haft ett inofficiellt krig med diverse myndigheter.

Det känns som vi drar åt olika håll med alla myndigheter och jag tror att det bara blir värre åt båda riktningar om vi ska jobba mot varandra.

Jag har haft en bra kontakt med Rolf Atterling från Örebro och han har många bra åsikter om detta intresse, en sak som han sa var att vi kan inte jobba mot varandra utan vi måste jobba med varandra med mål att bli en gemensam faktor att driva detta ganska bannlysta intresse till något som blir mer accepterat.

Han säger även att han inte tror att vi kan få bort den illegala körningen helt men vi måste börja jobba för att den ska minska och det gör vi genom att informera folk om hur vi ska bete oss i skogen för att skona skogen och djurlivet så mycket som möjligt när vi kör på träffar.

Det som krävs av myndigheter är en insikt att det faktiskt är ett intresse som utövas, men det är inte bara myndigheter som ska tänka sig för…

Alla vi som utövar denna sport ”ja det är faktiskt en sport” även vi måste tänka oss för när vi kör i skog och mark, vi kan inte bara tänka att vi kan köra var vi vill bara för att vi ändå är olagliga, nä vi måste bli mer medvetna om att det faktiskt finns områden som är mer känsliga än andra och det måste vi respektera.

Det har sedan den inställda träffen i högbyn tagits ett första steg i denna samverkan med myndigheter och föreningar som för hoppningsvis leder till ett vidare samarbete över större delen av sverige.

Så en summering av det jag vill få fram är att myndigheter måste börja inse att det faktiskt kommer sjunka med illegala körningar om vi får till lagliga körningar som ligger ganska ”tätt”, men även att vi som utövar detta verkligen tänker oss för och visar att vi står för det vi säger och kör med huvudet.

Daniel Åberg

Håller du med kan du skriva under vårt upprop här http://upprop.nu/9711 (http://upprop.nu/9711)
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: DanneR33 skrivet 20 december 2008 kl. 20:41:10
Ja jag skrev detta igår efter ett långt samtal med mudbug, detta är en viktig fråga och vi hoppas att vi kan nå vårat mål i och med detta.

Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: DanneR33 skrivet 20 december 2008 kl. 21:05:17
glöm inte att skriva på detta http://upprop.nu/9711
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: g-power skrivet 20 december 2008 kl. 21:32:53
Fixat ;)  ()p
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: MrGoose skrivet 21 december 2008 kl. 14:19:22
Sagt o gjort!! :)
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: josun skrivet 9 januari 2009 kl. 18:23:36
Så många atv ägare och forums medlemmar, men ändå bara ca 30 som skrivit på denna lista.  Varför är det på detta viset?  Vågar man ej stå för sitt intresse?

//Johan
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Pizzaface skrivet 9 januari 2009 kl. 18:52:40
Inte för att vara negativ, men den här typen av debatt har pågått sedan tidigt 70 tal av dragracing intreserade.
Så länge ingen av dom som bestämmer är intresserade av ämnet så kommer det tyvärr inte bli nåon åtgärd.
Dom som betämmer är nog åt golf hållet. Och hur många golf banor har inte poppat upp sista åren?
Till dessa golf banor kan dom minsann bidra med pengar, för då kan dom ju själv spela golf när sitt hem.
Det är riktigt trist att man som motor intresserad kan få ha kul och koppla av i tex skogen.
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Martin skrivet 9 januari 2009 kl. 19:13:11
Förklara gärna vad som händer med listan sen?
Hittar ingen stans vad som är syftet med den förutom att visa att man håller med.
Bara skriva på ett upprop som sen försvinner i cyberspace hjälper ingen.
Vem är Rolf? :dntknow:

Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Slayaah skrivet 6 februari 2009 kl. 14:44:32
Skrivit upp mig, trots att jag är ATV-lös fram tills sommarkanten. Men precis som med all annan motorsport så krävs lagliga alternativ för att slå ut de olagliga!

Som en bonde här ute, han hade kor på en del mark sen han tog bort dom slutade blommorna växa och det växte igen med vass och annat sly. Nu får vi köra på hans marker där vi gått med lupp (i princip) och kollat igenom för vi får inte röra enarna och även bevara annat som inte växer överallt. Men som tack för hjälpen slår vi ju åt honom och rensar upp på marken. Sen vi har varit och bränt i surhålen har blommorna kommit tillbaka, de behövde väl bara något som "planterade" dom. Så nog kan man dra nytta av varandra men samtidigt krävs de liten insats utav oss att kolla igenom vad vi kör på så vi inte förstör något.. Men det är det värt, var enda sekund av det..
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 6 februari 2009 kl. 15:35:01
tja... en lista gör som sagt ingen nytta om ingen är intresserad, då försvinner den i sajberspäjsen... Som med illegala streetrace, dom har förstört mååånga bra raksträckor som folk ägnat sig åt detta. ett i min närhet "Båberg" nära Trollhättan mitt ute i nowhere där ingenting kommer till skada har dom byggt världens största fartgupp mitt på rakan.

Var rejsar folk då?  jo någon annanstans! för dom kommer inte sluta, så är det bara. Och dalsland ring får vi nog vänta läääänge på
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: DanneR33 skrivet 6 februari 2009 kl. 21:14:09
Ja, vi får väl hoppas att mudbug gör något bra av detta, han bad mig skriva en text som skulle gå vidare till diverse tidningar och ett upprop som skulle gå vidare.

Så han har säkert en plan för detta.
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 6 februari 2009 kl. 21:58:52
Jag tror att vår bästa chans är att liera oss med snöskoterföreningar som t.ex SNOFED, där finns en upparbetad organistation som har kontakter med de myndigheter som handhar denna typ av frågor, de har även kapital för att ersätta de som företräder dem, vilket är oerhört viktigt i denna typ av frågor - inte många jobbar ideellt under flera år med dessa frågor, utan det krävs duktiga, avlönade representater för att vi skall kunna få gehör för våra (rimliga) önskemål. 
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: Goofy_85 skrivet 11 maj 2009 kl. 06:42:28
Hur går de med den här frågan?

De bästa hade ju varit å ha ett par ställen i varje kommun som man kan köra på. fast kommunerna e väl för snåla med skogen nu

Kraftlednings gatorna e ju perfekt för oss atv åkare oxå. då kan ju alla åka hur mycke som hellst i hela landet.
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: friberg skrivet 11 maj 2009 kl. 08:00:39
påskrivet
Titel: SV: UPPROP TILL SAMVERKAN
Skrivet av: 4hjul skrivet 11 maj 2009 kl. 21:11:12
Nu påskrivit. :sunny: