ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Tillbehör, stötdämpare, däck osv => Ämnet startat av: tafflo skrivet 11 september 2018 kl. 20:25:53

Titel: snöslunga till hjulingen
Skrivet av: tafflo skrivet 11 september 2018 kl. 20:25:53
Nån som har eller provat slunga till hjulingen? har kollat på rammy snowmower o de ser ju festligt ut! Men skulle vilja ha åsikter av nån som faktiskt kört eller använder nåt liknande :-)
Titel: SV: snöslunga till hjulingen
Skrivet av: shortlund skrivet 12 september 2018 kl. 20:41:56
Köpte en Rammy förra vintern och är supernöjd. Bor utanför Piteå och vi hade gott om snö förra vintern! Har tidigare skottat med traktor och en vinter med bara snöblad på fyrhjulingen men slungan har funkat bäst (och roligast). Beror förstås lite på hur det ser ut, i mitt fall håller jag upp ca 75m infart (dubbelt spår med slungan), ytterligare drygt 100m enkelslinga samt en gårdsplan. Bor man där det är tätt och knepigt hitta ställen att slunga snön till är det kanske bättre med traktor. Förra vintern hade jag varit chanslös med enbart snöblad till fyrhjulingen. Rammy känns som bra kvalitet och hyfsat smidig, de andra jag kollade på såg otympliga ut.
Titel: SV: snöslunga till hjulingen
Skrivet av: tafflo skrivet 12 september 2018 kl. 23:26:19
ja den ser helt klart smidigast ut, att man kan lyfta den helt och åka som vanligt med hjulingen är ju ett grymt plus! Såg att de är en jäkla fart på själva inmataren, är de bara den som slungar iväg eller är det som en vanlig slunga med en till "propeller" innanför som skjutsar iväg snön? Jag är i valet o kvalet med en traktor eller en slunga till hjulingen, en traktor känns lite overkill egentligen om ja bara ska skotta med den.
Titel: SV: snöslunga till hjulingen
Skrivet av: shortlund skrivet 13 september 2018 kl. 22:21:45
Det är en sk enstegsslunga, dvs ingen extra slunga utöver inmataren. Jag var först lite skeptisk då man läst mycket om hur mycket bättre sk tvåstegsslungor skall vara men den här har som sagt funkat klockrent, även i blötsnö. Vet av erfarenhet att tvåstegsslungor kan plugga ihop då det är blötsnö. Inför den här vintern har jag skaffat styvare fjädrar fram så niger den mindre då man lyfter slungan eller andra redskap. Inget man måste ha men jag tror det blir en liten förbättring. Kommer även testa montera rullgas, jag kör mest lågfart och då blir man trött i tummen efter ett tag.
Titel: SV: snöslunga till hjulingen
Skrivet av: qbtq skrivet 14 september 2018 kl. 09:31:23
25 sekunder in i denna film visar han ett enkelt sätt att "steloperera" fronten för att klara tunga lyft.. MEN den blir ju stel då :-)

https://www.youtube.com/watch?v=bET-_G_0VUA