ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska ATV Föreningen => Ämnet startat av: Mudde skrivet 5 maj 2010 kl. 17:21:11

Titel: Ett sorgligt bakslag från Stora Skog / Bergvik Skog
Skrivet av: Mudde skrivet 5 maj 2010 kl. 17:21:11
Här har vi fått svar vad gäller Stora Skog / Bergvik Skog. Vi jobbar dock vidare med andra förvaltare. Kanske ändrar dom inställning i framtiden när vi visat på nyttan av kanaliserad körning istället för som idag "free ride". Vad gäller skoteråkningen har de ju insett nyttan av kanaliserad körning på skoterleder.

Falun den 5 maj 2010
 
Bergvik Skog är inte beredd att upplåta sina marker till leder för ATV:er och UTV:er (fyrhjulingar).
 
Vi är mycket restriktiva i fråga om att upplåta våra marker till motorfordonsaktiviteter som inte är nödvändiga för brukandet av bolagets egen mark. Vi ser här en parallell med aktiviteter som enduroåkning och skoteråkning. Enduroåkning tillåter vi inte annat än undantagsvis när nyttjandet bygger på en lång tradition med avtal där man nyttjar stigar som nyttjats för ändamålet under årtionden och där verksamheten därmed av kringboende och folk som nyttjar våra marker inte upplevs som en ny störning.
 
Skoteråkning är med stöd av lag tillåten under vissa förutsättningar och vi har därför inte möjlighet att fullt förfoga över denna aktivitet. Skoteråkning är på vissa områden är ett stort problem, främst genom att ungskog skadas, vilket lett till att vi ser positivt på att skoteråkningen kanaliseras till leder.
 
Nöjesåkning med fyrhjuling är en relativt ny aktivitet som Bergvik inte ser något skäl att främja. Vi är därför inte beredda att stödja någon dispensansökan från terrängkörningslagen.
Vi kan se att det i vissa situationer kan finnas nytta av fordonen ur ett samhällsperspektiv.  Vi menar dock att övning med den begränsade mängds fordon som kan behövas i sådana situationen skäligen bör kunna förläggas till marker ägd av stat och kommun. Vi noterar där att ni redan i dag har avtal med statens skogsbolag Sveaskog.
 
Med vänlig hälsning
Mikael Perérs
__________________________
Fastighetschef/Director of Real property division
Bergvik Skog AB
Trotzgatan 25
791 71  FALUN
Tel. +46 23 583 23, +46 70 327 97 01
E-post: mikael.perers@bergvikskog.se
www.bergvikskog.se
Titel: SV: Ett sorgligt bakslag från Stora Skog / Bergvik Skog
Skrivet av: BEERHUNTER skrivet 5 maj 2010 kl. 18:06:39
Tråkigt !