ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => SMC => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => SMC wildcat => Ämnet startat av: IA015 skrivet 6 juli 2013 kl. 12:58:51

Titel: Behöver hjälp med kedjespännare till min sänkta Wildcat 503.
Skrivet av: IA015 skrivet 6 juli 2013 kl. 12:58:51
Hejsan alla!

Det är såhär att jag bestämde mig för att bygga sänkningsatser till min wildcat 503 och det blev som förväntat med det. Problemet kom dock bara några kilometers körning efter sänkningen.
Sänkte den ca 40mm där bak och det gjorde att den övre kedjerullen fick för mycket tryck av kedjan så den blev så pass varm att bussningen smälte fast i tappen som i sin tur förstörde hela rullen.

Jag köpte en ny rulle och den höll inte länge den heller. Kedjan gick emot tappen som slet ner den ganska rejält. Jag hade också köpt en kedjespännare(en sådan: http://www.superbilligt.se/kedjespannare-atv-p-1810.aspx (http://www.superbilligt.se/kedjespannare-atv-p-1810.aspx)) Som jag byggde om då den inte passade.

Ombyggd:
(http://i.imgur.com/3E9XKf0.jpg)

Den verkar gå bra för tillfället men jag var tvungen att ta bort tappen som den övre kedjerullen skulle sitta på. Den slets ju ner direkt så jag vet inte hur jag ska göra.

Där tappen till rullen suttit:
(http://i.imgur.com/y0xZSU4.jpg)

Kedjan rör sig för mycket på ovansidan när man kör. Såhär mycket kan jag flytta upp den:

Ospänd uppåt:
(http://i.imgur.com/WGOO9Kg.jpg)
Håller tryck uppåt så mycket jag kan:
(http://i.imgur.com/ICiZ93K.jpg)

(ursäkta min skitiga maskin)

Frågan är hur jag gör nu... kan jag lägga en till kedjespännare på ovansidan av kedjan så den inte hoppar så mycket? Tänkte köpa en sådan här: http://www.superbilligt.se/kedjespannare-cross-p-1811.aspx (http://www.superbilligt.se/kedjespannare-cross-p-1811.aspx)  Hur fäster jag den bäst och vart? Jag antar att den ska vara ganska nära framdrevet men inte säker. Vet inte riktigt hur jag ska montera den.. snälla hjälp mig!

Mvh IA015!
Titel: SV: Behöver hjälp med kedjespännare till min sänkta Wildcat 503.
Skrivet av: darki3 skrivet 8 juli 2013 kl. 08:13:43
Hur slapp kedja har du, hur mycket rör den sig uppåt när du sitter på maskinen? Kan inte säga att ja ens behövde en kedjespännare på min..även om det nog kunde vart bra att ha iof.
Titel: SV: Behöver hjälp med kedjespännare till min sänkta Wildcat 503.
Skrivet av: IA015 skrivet 8 juli 2013 kl. 19:22:58
Den rör sig betydligt mindre, svårt och se när man sitter på den men det är skillnad helt klart. Det jag tänker mest på är att överdelen fladdar och rör sig som fan ibland beroende på hur mycket man gasar osv.
Titel: SV: Behöver hjälp med kedjespännare till min sänkta Wildcat 503.
Skrivet av: IA015 skrivet 22 juli 2013 kl. 13:49:18
Bump!

Jag har fortfarande lite småproblem med kedjan, rullar och spännare. Hur spänd får kedjan vara utan att det blir problem? Isåfall, hur spänner man den?
Sen skulle jag gärna vilja veta hur stort mellanrum det är mellan den över kedjerullen och kedjan när den står still orörd utan växel.
Dessa rullar som är original verkar inte tåla någon påfrestning alls då bussningen blir så varm att den smälter sönder och hela rullen slits bort efter bara några mils körning. Exakt hur viktig är kejderullen på ovansidan? Jag har endast en kedjespännare som sitter där nere(på bilden ovan)