ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: Hegardt76 skrivet 28 oktober 2014 kl. 13:00:04

Titel: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: Hegardt76 skrivet 28 oktober 2014 kl. 13:00:04
Hoppas någon har lösning på detta problem

Jag körde ( med min fyrhjuling, Bashan Bs250S-11B) hem från jobbet idag, och på vägen märkte jag att ljuset på instrumentpanelen flackade i takt med motorn, gasade lite o då slutade det, men kom tillbaka vid tomgång. Tänkte inte mer på det utan körde vidare. Jag stannade till vid affären hämta ett paket, men när jag kom ut och skulle köra vidare så är den sten död. Vrider på tändningen och inget lyser. Presis som om batteriet var dött. Jag börjar kolla om någon sladd är lös eller av men hittar inget. Efter 20 min ger jag upp och rullar hemåt med aset. Väl hemma kopplar jag till batteriladdaren, men den säger att batteriet är fullt. Jag kollade säkringen son sitter i startrelät, men den är hel. Letar och har mig en timme eller så, men till sist blir det för mörkt och jag ger upp. Men innan jag gick in provade jag att rulla ner för en liten backe med tändningen på, kopplingen inne och ettans växel i, och när jag fått upp farten släpper jag kopplingen, och hör o häpna, den startar! Alltså är inte allt hopp ute. Jag fattar ju dock att när jag bryter strömen kommer det vara samma problem igen. Nu är frågan, vad är det som är trasigt? Kan inte så mycket om dessa maskiner än då jag bara haft den i ca en månad, men kan det vara cdi boxen som e kass? Eller kan det vara startrelä eller tändspole? Det som gör mig förvirrad är att inte instrument panelen eller något annat lyser eller funkar när jag slår på tändningen. Eftersom batteriet är fullt måste det vara något som kommer efter batteriet som är kasst eftersom strömen inte når fram till tändningen. Jag hoppas innerligt ni kan hjälpa mig
Titel: SV: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: Knastonius skrivet 28 oktober 2014 kl. 13:12:28
Bara för att batteriladdaren visar fullt så betyder det inte att batteriet är friskt.
Börja med att prova koppla på ett annat batteri, antingen i kontakterna eller med startkablar, vilket som.
Får maskinen ström då, så är batteriet kasst.

Om det är samma problem, så rekommenderar jag dig att ta av kåpor så du ser kabelstammen och börjar syna kablarna efter kabel brott, ta loss kontakter och titta inuti om de är ärgat, koppla ut/ihop dem ett par gånger så du "slipar" ytan lite så du är säker på de får kontakt.

Kolla upp alla säkringar, ta ut dem och kolla dem noggrant, tycker du någon säkring är tveksam så kasta den o sätt i en ny fräsch istället.

Kolla tändningslåset, så det inte är någon kabel eller liknande som gått av eller åkt av i låset.

Vad är det för modell du har? har du Service manual/El schema till den så du kan kolla på och försöka steg för steg eliminera potentiella fel.

Om CDI'n hade varit trasig hade du inte fått någon gnista och maskinen hade inte startat oavsett.
Tändspolen är den som ger gnista, hade den varit trasig hade maskinen inte startat oavsett.
Titel: SV: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: Hegardt76 skrivet 2 november 2014 kl. 15:19:06
Det var visst batteriet. Testa med ett annat och då gick startmotorn runt :) doch var det dåligt batteri så den starta inte. Ska köpa nytt o testa igen :)
Titel: SV: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: Knastonius skrivet 2 november 2014 kl. 20:46:58
Härligt, får man hoppas det löser allt.

Gör gärna en update sen när du klämt på det nya batteriet!  ()p
Titel: SV: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: Manne_74 skrivet 30 november 2014 kl. 11:25:24
kolla laddningsrelä... mät hur mycket
volt du har på polerna när den är igång
Titel: SV: Strömlös med fullt batteri
Skrivet av: hell-man skrivet 30 november 2014 kl. 15:48:10
Det var visst batteriet. Testa med ett annat och då gick startmotorn runt :) doch var det dåligt batteri så den starta inte. Ska köpa nytt o testa igen :)
Han hade redan löst det. :rtfm: