ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Teknikforum => Ämnet startat av: Tonyjakt skrivet 12 januari 2019 kl. 01:09:26

Titel: Maskin går inte att starta efter att ha winschat tungt, vad kan vara felet?
Skrivet av: Tonyjakt skrivet 12 januari 2019 kl. 01:09:26
Hej!
Någon som vart med om att maskinen lägger av vid tungt winscharbete?
En Polaris Forrest 570 EFI -12
Visst gick det tungt bitvis och nästan framme, gick motorn ner i varv och innan jag hann släppa knappen till winschen la maskinen av. Gick sedan inte att starta igen.
Har bärgat maskinen ur skogen, provade att ladda batteriet men laddaren ville inte ladda utan slog ifrån, tog ur batteriet och provade ladda det på sidan, det funkade, märkligt nog.
Vad kan ha hänt, har kollat de säkringar som sitter i säkrings-/relälådan, alla hela. Finns det andra kraftigare säkringar som är gömda någomstans eller är det något annat? Tacksam för alla tips.
Titel: SV: Maskin går inte att starta efter att ha winschat tungt, vad kan vara felet?
Skrivet av: Torbjörnen skrivet 13 januari 2019 kl. 13:49:58
Min gissning skulle vara att kolla om strömkabeln till winch Motor, eller innan winchkontaktor blivit så varm att den smält emot ram. Om du har multimeter så kan du ta "pip funktionen mellan + batteri kabeln och emot chassiet för att utreda detta. Kan även mäta volt på batteri innan montering och sedan när du ansluter för att se hur mycket den dippar, dvs om en kraftig förbrukare är på eller kortslutning. Isf bara börja koppla bort säkringar tills dippen försvinner för att hitta "felet"