ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Övrigt => Ämnet startat av: tobbe77s skrivet 14 mars 2013 kl. 08:06:29

Titel: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: tobbe77s skrivet 14 mars 2013 kl. 08:06:29
Kul o höra vilken maskin som fick er att köpa en, själv va det när jag såg en cectec Kingcobra på blocket, såg så fet ut på bild.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 14 mars 2013 kl. 08:09:35
En polare va sugen som fan på att köpa.
Så då impulsköpte jag en.
Just det köpet ångrar jag (SMC300) men fan va glad jag är att jag kom in i fyrhjulingsträsket  :headbang:
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 14 mars 2013 kl. 08:14:06
efter att ha varit sugen på hjuling en längre tid och köpte skog (liten plätt på 2 ha) så gjorde jag slag i saken sålde rallybilen och köpte hjuling med tillhörande timmerkärra för att frakta ut ved. Ett val jag inte ångrar men visst lockar rallyskogen igen ibland ()p
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: tobbe77s skrivet 14 mars 2013 kl. 08:18:27
Mitt köp blev en dinli 270 för 14000:- men byttes ganska snabbt då den va lite för klen för min smak, efter det blev det ju renegade, ska jag byta nångång så blir det väl när renegaden får 1200cc eller mer. Höll ju på o lägga ner hela hjuling grejen då den första hjulingen jag åkte o kollade på va en bashan badboy, helt livsfarlig på väg i över 30 km/h, men som tur va så åkte jag även o kollade på dinlin.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 14 mars 2013 kl. 08:33:34
Bytte en gammal bil mot en bad boy.
Men det riktiga intresset kom nog när jag kom över en linhai 260 för 3500:-  :)
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Delarium skrivet 14 mars 2013 kl. 09:03:48
Var på semester med tjejen på Cypern, Ayia Napa. 3 år sen nu tror jag.

Skulle åka runt och titta lite i staden/ön, och vi stod länge och funderade på hur vi skulle göra. Alternativen som fanns var bil, fyrhjuling eller moped. Alla som varit på Cypern har sett att det rullar mycket fyrhjulingar. Då vi inte ville riktigt betala för bil, och dessutom kör dom på "fel" sida blev funderingen moped eller fyrhjuling.
Efter lite funderande till föll valet på en fyrhjuling. Vi gick till en uthyrare, som hade någon "terrängmodell", fast med stel bakaxel som vi tyckte så ok ut. Fanns förvaringsbox och såg lättkörd ut. 150cc. Sagt och gjort, vi hade hyrt oss en fyrhjuling.

Då jag aldrig kört fyrhjuling innan, så var det en skum upplevelse till en början. Gick ju inte att luta maskinen, den kändes väldigt skum i kurvorna och det var lite otäckt...
Gav oss iväg, vi hade ju ändå hyrt maskinen. Åker runt lite på en öde parkering där vi bodde (hotel Simos Magic för den som varit där), och försökte lära oss (jag och sambon) maskinen. Efter lite om och men, gav oss iväg på vischan på äventyr.
Åkte till Fig Tree Bay, ut på landet på riktigt, höll att av misstag köra ut på motorvägen... ja, det var en upplevelse. Efter ha kört den lite "offroad" vid sidan av någon väg, insåg jag att det här var rätt roligt. När vi lärt oss hur den betedde sig i kurvor blev det genast mycket roligare. Vi hyrde maskinen bara 2 dagar om jag minns rätt. Efter detta var jag såld. Insåg också att en fyrhjuling borde vara askul på vintern i sverige. Klimatet är ju inte riktigt densamma på Cypern som i Sverige...

Redan samma kväll på hotellrummet drog jag igång datorn och började kolla på Blocket efter fyrhjulingar. Då jag fullständigt novis på den tiden, och endast en bilintresse i bakgrunden som hobbymek var det "en ny värld" att ge sig in i. Där började också min första tråd på forumet om förstaköpet. Efter en del råd i den tråden, efter en del råd i andra trådar höll jag mig undan "kinamaskinerna", något som annars var lite attraktivt då vi har återförsäljaren i samma stad där jag bor (Västerås). Tillslut föll valet på en SMC Ares 170cc som var varken snabb eller särskilt snygg. Inte men inte heller väldigt dyr, vilket gjorde den till en mkt bra förstamaskin. Den gick bra för att vara 170cc, jag hann både ha sönder den på egen hand (meckade), och laga den. Förståelsen blev bättre och bättre med tiden.
Tiden gick, och jag insåg att 170cc'aren hade blivit för liten. Såldes iväg, och fick en liten slant över till nästa maskin. Då jag inte hade så mkt mer erfarenhet av andra märken (INGEN av mina dåvarande vänner körde quad/atv) så var jag osäker på vilken maskin nästa skulle bli.
Av en "slump" dök en SMC 300 upp på blocket, vilken jag ringde direkt och bokade visning för. Funderade över natten, åkte och köpte dagen efter.

Maskinen i sig var ju ett "effektmonster" jämfört med 170cc'n. Den hade ju både bottenvrid, dubbelcylindrig och var utrustad med Maxxis Spearzdäck. Den gick så himla fint på vägen, och gjorde 100km/h om man låg bakom en personbil på landsvägen.
Tiden kom även för den efter ett tag, hade väldigt lite problem med den, undantaget en flipprande instrumentering. Annars riktigt bra.
SMC300'an såldes, och gluggarna riktades mot Blocket ännu en gång. Efter en stund dök ett objekt upp i närheten av stan, en Hyosung TE450 -08. Både starkare, nyare och sänkt var den. Hel i plast, gått 220mil vid det tillfället tror jag. Lät rimligt, bokade tid med säljaren och åkte och tittade.
Nu jävlar. Den här maskinen är en best jämfört med SMC 300'an. Var övertygad om att jag skulle klota den rätt omgående. Men ingen minns en fegis, efter förhandling om priset blev jag ägare till Hyosungen.

Och idag är vi där... Hyosungen är kvar i min ägo, och tycker denna maskin är ganska lagom för vad jag faktiskt betalat och är inte särskilt dyr i löpande kostnader, underhåll eller service.

Det var min historia.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: onka skrivet 14 mars 2013 kl. 09:20:38
Köpte mig världens fulaste och risigaste loncin 110cc vid 15 års ålder och det var ju skitkul även på den maskinen sen dess har det blivit en hel del maskiner  ()p
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 14 mars 2013 kl. 09:23:27
sen dess har det blivit en hel del maskiner  ()p
Jo det vet vi nog  ;D
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 14 mars 2013 kl. 09:29:59
Fick en 50cc av min pappa när jag varjättesjuk och då var jag 6 år sen dess har bara intresset växt mer och mer :)
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 14 mars 2013 kl. 10:03:31
Det började väl när man var runt 10 år och suktade efter en Suzuki Lt80, någon sådan blev det dock inte men kort där efter så köpte farsan en Suzuki Lt-f250 quadrunner som lånades/plågades flitigt under uppväxten.
Sen blev det lungt ett tag när det var mer intressant med tjejer och trimmade mopeder ':)
Nåt år efter att man tagit körkort och fått jobb å börjat få lite ekonomi så va jag väldigt nära att köpa en Ltz400 quad, men pga jobbet så kändes en riktig bruksbil viktigare.
Efter det så blev det ett hus. Och det var förra sommaren när jag utökade gårdsplanen till 250 kvadrat som jag bestämde att den ytan vägrar jag handskotta, så då blev det tillslut en Kymco 500 på blocket som jag förövrigt åkte 45 mil enkel resa för att hämta ()p
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: pigge1 skrivet 14 mars 2013 kl. 10:17:01
Tror det va en svart suzuki 450 som lät gött o stegrade på en raka här.Jag blev knäsvag hahahaa.Så jag köpte mig en 450 hoysung efter det.
Sen så blev suget lite dåligt så ja sålde den .
Och nu är jag sånt  där typiskt återfall o gick o köpte mig en outlaw 500.  :headbang:
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Pv544 skrivet 14 mars 2013 kl. 11:55:11
Man hade ju ett sug sedan barnsben, men det var först när skiftlaget (10 arbetskamrater) var iväg på fyrhjulingssafari som man blev helt såld och fick lov att köpa en egen.
Maskinerna vi åkte där var Kymco mxer 50cc!

Det var alltså inte motorstyrkan som fick mig fast utan den härliga känslan av att åka runt i naturen och efter sköna småvägar.

Blev en kymco mxu 300 som förstamaskin, sen utökades stallet med en Linhai 300 då jag var sugen på en till maskin för sambon och för att den hade 4wd.
Senare byttes kymcon ut mot en outlander 800 då det kliade efter mer effekt och att ha två 4wd maskiner.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: FormerMazda skrivet 14 mars 2013 kl. 13:00:33
En motor och minst 3 hjul i nåt koncept har så länge jag minns varit kul, men hela uppväxten till vuxen ålder har en riktig fyrhjuling varit endast en dröm.
Man byggde nåt, eller till och med plockade av aggregatet på pappas stiga park och tog en sväng i skogen med. Gick sådär, men kul var det ändå!

Sen blev det volvos militära terrängbilar för hela slanten, där lärde man sig gilla de längre bilarna så man slapp välta hela tiden.
Men oavsett storlek på terrängbilen så är det ju ändå en rätt stor sak att åka i skogen med, svårt att vara anonym liksom, och träffar duggar inte tätt om man inte åker land och rike runt.

Sen en dag så kom jag och bror fram till att det kanske var dags att avveckla terrängbilarna och satsa på ATV istället. Att det skulle vara kul var ju inget tvivel om. Dock dyrare då vi innan köpt terrängbilar för max 35kkr och delat på dom. Nu skulle man ha en egen leksak för långt mycket mer pengar.
Så lite forskning inleddes med en del krav. ATV med hyffsad motor, 4wd och diffspärrat, lång o vägreggat.  Dessutom inom ramarna för vad som ekonomiskt inte känns helt efterblivet så landade vi snart på CF MOTO. En återförsäljare inom 5milaradie var ju också en fördel. Då..
Så vi åkte dit! Och kikade lite på maskinerna, även nån can-am, men det fanns ingen lång och dessutom mer än dubbla priset mot en CF.
Då nämner säljaren att precis fått in en omplacerad demomaskin, en -09 vilket då var förra årets modell. Denna kunde han släppa som ny (avseende garantierna) för 15kkr under normalpris med hasplåt. Så vi tog i hand på saken, detta oktober 2010. Nu mars 2013 är det fortfarande samma maskin jag åker på och ångrar inget! Hur kul som helst!
För brorsan gick det dock en propp, men det är en annan historia.  ;D
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 14 mars 2013 kl. 15:00:25
Intresset för fyrhjuling började på Rodins Marin Uddevalla.
Det var första gången jag såg en fyrhjuling, En Brp Outlander 650.
Tyckte den var väldigt ful.

Nästa gång vi var där (Farsan gillar båtar) så stod det minsann en Ds-650 Baja där bland mopederna och det var ju det fränaste jag sett.
Den var snuskigt dyr, sådär dyr att som oinsatt undrade man om det var en nolla för mycket på prislappen?

Senare i livet när man fyllt tjugo så köpte en bekant en Yamaha Raptor 350 och den var ju så jävla häftig och ha begäret växte.
Denna fick man dessutom köra på B-Kort!
Själv hade man precis skaffat hund och en quad kändes hopplöst dyr.

Tillslut träffade jag en tjej vars far hade en Yamaha Kodiak 400 som jag fick åka på äventyr med.
Det blev en rätt jobbig period för mina närstående innan jag kunde köpa en (tänk tjatigt småbarn som skriker i affär).
För jag var ju fast efter bara 10 minuter på Kodiaken.
När man kollade blocket nu så fanns ju bara de större maskinerna som vägreggade.

Det blev en Raptor 700 och jag är väldigt nöjd
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Pagge skrivet 14 mars 2013 kl. 15:01:47
För mig startade det hela med en Bashan 200, as kul hade man med den trots kvalitén.
Någon månad innan jag köpte hjulingen så fanns inget intresse alls, så allt kom rätt plötsligt för min del men jag fastnade helt och hållet!
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: ludde98 skrivet 14 mars 2013 kl. 15:50:35
För mig startade det lite som Oliwer fick en 50cc när jag var 6år sen dess växer intresset bara( fortfarande) och har den lilla maskinen kvar än i dag  O0
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Högdahl skrivet 14 mars 2013 kl. 15:55:05
Började med en 200 cc kines, sen var man och provkörde lite hos yamaha vilket slutade med att det blev en 450 som senare byttes in till min nuvarande 550 ()p
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Emil^ skrivet 14 mars 2013 kl. 16:01:55
Intresset startade när jag fick min första fyrhjuling vid 8 års ålder, en 150cc kinamaskin.
Sedan dess har jag varit intresserad utav fyrhjulingar.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: markusb skrivet 14 mars 2013 kl. 17:20:23
Polaren hade en SMC250 för många år sedan. Gillade den, hade aldrig sett en fyrhjuling innan.
Blev sugen på att köpa mig en cross efter många år som crosslös men övervägde att åka lagligt på väg så det blev en SMC250 -08.
Körde den som en dåre i några månader sen fyllde jag effektbehovet med en Dinli 450 som jag skrämde ur alla hästarna ur. Den har jag kvar för den är så satans rolig på grusvägarna.

Blev sugen på bättre framkomlighet och komfort så köpte nyligen en goes 520 -12. Gillar den på många sätt, enda nackdelen är den låga effekten.
Funderar på att göra något åt det, men tanken har slagit mig att man kanske ska låta den rulla som den är ett tag och sedan köpa en maskin med större motor istället. Men det kostar bra mycket mer pengar än jag egentligen har råd med... det är den tråkiga biten.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Lillhajen skrivet 14 mars 2013 kl. 20:38:31
Linhai 260 2x4 årsmodell 2004,

Benring och Stene skall ha en slev av äran oxå, riktiga Linhai-lovers 😃
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: polaris850xps skrivet 14 mars 2013 kl. 22:34:57
Åkte till en åf för polaris av en helt annan anledning än att kolla på hjuling. Men där stod den, en polaris 500 x2 som ja slog till på dagen efter.
Kärringa blev paff när ja kom hem och sa de att vi skulle ha en hjuling
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Lowest skrivet 14 mars 2013 kl. 22:46:04
Man fick upp ögonen för fyrhjulingar redan på 80talet då flera härifrån tävlade med Suzuki 250cc och en kompis hade en Suzuki 500cc och jävlar va den gick.

Men jänkebilar har alltid varit ett större intresse hos mej.

Men julen 2004 fick jag se en SMC 250 reggad för väg på annons och då blev det kört och våren -06 blev det en Dinli 270 och sen har det rullat på med lite olika maskiner.
Jag köpte fyrhjuling när man fick åka på vägen med dom annars hade det troligen inte blivit nån.

Som tur är har man både jänkare och hjuling idag  :headbang:
Vem som är roligast vetefan underbart att åka mä bägge men får frugan bestämma så blir det jänkaren och inte hjulingen.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Amazon skrivet 17 mars 2013 kl. 14:21:27
Samma historia som Pagge här ovan, köpte en badboy å för dom pengarna så hade jag extremt roligt å blev fast i träsket. Ett impulsköp öppnade helt nya dörrar:)
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: AndersH skrivet 17 mars 2013 kl. 17:33:59
För flera år sedan hade en granne en raptor 350, blev lite småsugen men köpte ingen eftersom jag inte hade något garage. Några år senare hade jag nöjet att provköra en outlander. Det var kul men intresset för tvåhjuligt var större så det blev inget köp nu heller, men det var nu fyrhjulingsintresset började gro. :) Var och provkörde en Access supermoto men det var inte min grej :hmmm:, provkörde en TGB, verkade som en vettig nybörjarmaskin så det blev affär. Hade den nästan ett år, sedan blev det byte till Renegade istället. Så här i efterhand så skulle jag ha köpt Renegaden direkt men den kostade mycket mer än TGB'n så då kändes det som ett klokt val men nu känns det som det var dumsnålt. :banghead: :banghead: Det var en ganska ordentlig värdeminskning på TGB'n men det är hisoria nu.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Shrunkbowl skrivet 26 mars 2013 kl. 20:51:34
Vid 4-5 års åldern fick jag en Suzuki 80cc som det byggdes en triangel plog och drag samt ett släp till av min gudomligt snälla morfar sedan köpte även det blixtljus för 299kr :)
Var en fin maskin, som startade OFTAST :)

Sålde den 2012 eller 2011 minns ej :)

Mvh: Eric
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: DRÄNG skrivet 1 april 2013 kl. 13:15:34
För några år sen köpte en kompis en polaris 800,
först då fattade jag vad man kan ha en fyrhjuling till förutom lek.

Jag köpte en kinahjuling 500cc samt timmerkärra och flak,
har funkat bra för mina behov.
Men en polaris vore inte fel....
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: ATVeeler skrivet 1 april 2013 kl. 13:32:43
Min småkusin hade en Yamaha Breeze 125cc som vi körde skiten ur nångång för länge sedan som barn. Den koliderades, vurpades, dränktes i gyttja osv. Men märkligt nog gick den inte sönder. Under de åren han hade den så kommer jag nog inte ihåg ett ända oljebyte eller någon annan service på quadden. Tror att sen värmeskar tillsist!?
Men de var den färsta atv upplevelsen jag hade.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Ulmersmyg skrivet 1 april 2013 kl. 18:43:19
Det var min Hustru och Son som lurade in mej i detta träsk
Komma hem med en broschyr på Yamaha, bara kasta den på bordet.
Kolla lite i den här sa dom, visst fan såg dom bra ut.
Det blev en x8 efter en liten betänketid på en vecka ungefär. Krav vägreggad plus lång.
I fall plommongurkan skall hänga med någon gång.
Köpte den som en ren leksak. Men efter en tids användning.Det mest praktiska fordon
jag köpt.Sedan Handtagsvärmare Hasplåt Plog Kapell.Rostfri låda till motorsågen Snart 100 mil inga problem
Man blir aldrig för gammal för 4 hjuling.
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: volvofreak skrivet 1 april 2013 kl. 19:08:38
Tröttnade på att köra enduro så jag bytte in min kawasaki 450 mot en cf black edition. Det är det bästa jag gjort!!!!
Titel: SV: Vilken hjuling va det som startade ert intresse
Skrivet av: Persson- skrivet 1 april 2013 kl. 19:09:22

Man blir aldrig för gammal för 4 hjuling.
Tacka fan det när snittåldern är så hög :D
Råkade köpa en billig fyrhjuling av en kollega. Tjejen skulle vara borta över helgen så jag hade tråkigt :)
Jag ogillade alltid polaris förr faktiskt. Men nu vill jag gärna ha en!