ATVForum, allt om fyrhjulingar

OM FORUMET - Information, feedback klagomål och beröm! => Nya ATVForum.se, Information, feedback, klagomål eller beröm! => Ämnet startat av: Rickard Marklund skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:14:31

Titel: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:14:31
Nu har jag lagt upp ett regelverk som jag vill att ni kommenterar, mitt mål är att hitta ett regelverk som så bra som möjligt kan tillgodose både mina, företagens, vanliga medlemmars och tävlingsförarnas önskemål och krav.

Jag vet att det är mycket text, men läs gärna igenom dem och kom med konstruktiv kritik om det är något ni inte håller med om.
Reglerna finns som sagt i menyn ovan, eller http://www.atvcenter.se/index.php?pid=2

/Rickard
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Lillhajen skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:34:48
Det skulle kännas seriöst om moderator meddelade berörd de "actions" som tas, dvs att man inte lämnas helt ovetande om vad som hände.......gäller punkt 2.6
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:40:25
Har kompletterat med: Vi meddelar dock normalt eventuella åtgärder som tas, och anledningen därtill till den det berör innan eller i samband med åtgärden ifråga. I vissa fall lämnas också/istället en kort kommentar i det inlägg där moderator/admin har gjort förändringar.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Ockelbo300 skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:52:40
i punkt 3.2 står att man inte får
Citera
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, kränkningar,
Vad ska jag då skriva om... ::)
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 augusti 2008 kl. 12:58:01
Ironi är en sak, och allvarligt menade angrepp en annan, det är upp till den det drabbar att avgöra vad som är vad.
Regelverket finns där för att ge stöd till de som känner sig mobbade, och för oss administratörer att ingripa om vi anser att någon går för långt.

Min tanke med regleverket är inte att bli nån typ av polis, men när man läst det så skall det framgå hur jag vill att forumet skall se ut på lite sikt.
Kommer inte att gå in och radera en massa gamla inlägg.

Och ironi där det framgår att det är ironi (t.ex. med hjälp av en smiley) är ok så länge inga klagomål framförs av andra medlemmar.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Pete skrivet 20 augusti 2008 kl. 23:51:46
i punkt 3.2 står att man inte får
Citera
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, kränkningar,
Vad ska jag då skriva om... ::)

Du kan väl skriva om dina bakhjulslager.... är ju jätteskoj..... ;D ;D ;D
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: hijack skrivet 21 augusti 2008 kl. 00:18:50
i punkt 3.2 står att man inte får
Citera
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, kränkningar,
Vad ska jag då skriva om... ::)

Du kan väl skriva om dina bakhjulslager.... är ju jätteskoj..... ;D ;D ;D

 ;D ;D ;D ;) ::)
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 27 augusti 2008 kl. 00:41:47
Har uppdaterat regelverket vad gäller signaturen (punkt 4 i regelverket)

Ni hittar regelverket här: http://www.atvforum.se/index.php?pid=2

Jag skulle gärna se att ni som har för många eller för stora bilder i er signatur fixar till det utan att jag behöver kontakta er personligen.
Har ni frågor eller funderingar på varför jag inför dessa ändringar kan ni kontakta mig via PM eller mail, ni kan också ställa era frågor hår så skall jag förklara så gott jag kan.

Jag har inte förbjudit animerade bilder i signaturer eller avatarer, men jag ser helst att bilderna inte är animerade.

Det finns flera anledningar till att jag inför förändringara:

1. Stora bilder, speciellt höga bilder, innebär mycket scrollande i onödan.
2. Stora bilder innebär att det krävs större bandbredd till servern, och bandbredd kostar pengar, jag tillåter rätt stora bilder i övrigt, men stora bilder i signaturer anser jag vara onödig ballast för forumet.
3. Länkar till andra forum, tja, jag tror nog de flesta förstår varför jag inte vill att det länkas till andra forum i signaturer. Jag tycker det är renhårigt om jag inte tillåter länkar till andra forum om jag håller mig ifrån att registrera mig där och länka till detta forum.
Finns det skäl att länka, t.ex. till bilder eller filmer så är det OK att göra det i inlägg, men när det länkas i signaturer så blir det mera som en allmän reklam.
Länkning till icke kommersiella (inga betalda reklamplatser) hemsidor är OK

/Rickard
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: sunfire skrivet 27 augusti 2008 kl. 09:49:50
Varför begränsa bredden på signaturbilden så mycket? (br 100 X h 80 px) Höjden förstår jag... Om man dessutom har signaturbilden på en annan server så borde det ju inte påverka din bandbredd. En maxstorlek i höjd och kb kanske kunde va nått??
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 27 augusti 2008 kl. 10:43:43
Mmm, jag kan visst tillåta bredare bilder, men problemet är att rätt många använder dem som "reklamplats".
Begränsar jag ytan så begränsas automatiskt gratisannonseringen.
Dessutom vill jag inte ha olika regler för bildstorlekar beroende på vad de har för innehåll.

Men visst, är bilden större (bredare), men föreställer nåt som inte har en kommersiell innebörd så kommer jag nog inte att bry mig så mycket...
Vill man visa upp sin ATV i större format kan man lägga upp bilder i bildgalleriet, där kan man t.o.m göra sig ett eget album.
Sen kan man länka dit i sin signatur.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 27 augusti 2008 kl. 10:58:39
Är det nån som behöver hjälp med att förminska sina bilder så kan jag hjälpa till, maila bara bilden till mig så skall jag se vad jag kan göra.
Detta gäller även sponsrade förare, jag kan hjälpa till att göra/modifiera deras reklambanners (så har jag också bidragit lite till deras verksamhet)
Vill ha någon form av bevis på att sponsrade förare verkligen är aktiva tävlingsförare, länk till resultatlistor, bild på tävlingslicens eller liknande.

/Rickard
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 29 augusti 2008 kl. 17:31:21
Regelverket har nu uppdaterats gällande föreningar och personer aktiva i föreningar eller personer som driver egna sajter gällande ATV, Quad och Fyrhjulingar.

Se http://www.atvforum.se/index.php?pid=2 , punkt 10.5 för mer exakt beskrivning av de uppdaterade reglerna.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 5 september 2008 kl. 20:23:17
Jag vet att det finns en handfull medlemmar som inte riktigt gillat mina nya regler för forumet, skulle gärna vilja veta om det är fler som känner att det blivit sämre.
Vill självklart veta om ni anser att regelverket är bra/bättre än tidigare också. (I den mån det fanns ett regelverk)

Som de flesta förstår så blir reglerna lite viktigare när ett forum drivs "kommersiellt" än när det drivs på hobbybasis, förhoppningsvis blir även tillgängligheten, prestandan och supporten bättre, men ändå, jag vill inte att allt för många skall uppleva att de begränsas av regelverket, så kom med era synpunkter!

/Rickard
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Ockelbo300 skrivet 5 september 2008 kl. 22:12:39
Jag tycker att du ska inte vara för hård på 10.5 för ideella föreningar är ingen konkurent med din verksamhet snarare ett komplement för många av dom seriösa författarna som skriver här kommer att försvinna och då kan man ju inte hitta till deras sidor från denna sida.
så då får man ju använda sig av andra forum för att hitta vad dom har att berätta. och om du tänker till hur det fungerar om man länkas iväg för att läsa ett reportage eller se en film så klickar man ju tillbaks till atv forum när man läst klart och genast har du 2 besök av 1 person. hoppas du förstår vad jag menar.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 5 september 2008 kl. 23:04:17
De som författar artiklar som är så långa eller innehåller så många bilder att de inte går att infoga i ett inlägg i ATVForum.se är välkomna att länka till sin artikel, dock direkt till artikeln, och inte till en "startsida" på en annan domän.

Detsamma gäller filmer, då jag inte tillåter uppladdning av filmer till min server så är det självklart att man får länka till filmer, både egna och andras, oavsett var dessa ligger, det enda jag begär är att man länkar till filmen och inte till en domänadress varifrån man som besökare i ATVForum.se måste söka sig fram till filmen.
Den typen av länkning gynnar ingen annan än den som driver sajten ifråga och är därför inte godkänd.

Jag anser inte att jag är hård mot föreningar och klubbar.
Som förening kan man få en egen tavla i forumet där man får informera om i princip allt.
Som klubb kan man få en egen tavla under "träffar och evenemang"

Reglerna 10.5 finns för att förhindra konkurrerande forum att använda detta forum som en gratis marknadsföringskanal.
Vem som helst får naturligtvis starta ett forum och marknadsföra det bäst de/den vill, men inte i detta forum.

Personer som själva byggt upp, driver eller på annat sätt är involverade i ett konkurrerande forum bör inte länka till det forum de är engagerade i. (Detta gäller ett fåtal människor och är ingen regel som menligt skulle påverka innehållet i ATVForum.se)

Om "vanliga" medlemmar i ATVForum.se länkar till andra forum är det helt ok, i alla fall om det finns anledning till länkningen.
Det jag undanber mig är länkningar som mer eller mindre enbart görs för att driva trafik från ATVForum.se till andra sajter.

Om vi tar exemplet med filmer så är det bättre att man länkar direkt till filmens webadress, t.ex. www.atvpitea.se/filmer/kulkorning.wmf än att man länkar till en annan domän, typ www.atvpitea.se, där den som klickat på länken sedan tvingas LETA efter filmen. Den typen av länkningar är inte för ATVForums besökares bästa utan görs som regel för att driva trafik till andra domäner (i detta specifika exempel www.atvpitea.se).

Rent generellt försöker jag anpassa mina regler till min egen moral.
Jag kommer inte att registrera mig på andra "atvforum" för att skriva inlägg som länkar till atvforum.se, och jag förväntar mig att detsamma gäller för individer som själva skapat liknande sajter.
Alla som vill får naturligvis delta i debatten på atvforum.se, även de som driver andra sajter, men jag vill inte att de deltar i detta forum helt eller delvis för att marknadsföra sitt eget forum eller sin egen sajt.

Det är inte lätt att hitta ett regelverk som fungerar både för vanliga användare, och för de som skapat egna sajter - och är intresserade av att marknadsföra dessa sajter på bästa sätt, jag hoppas dock att jag hittat eller kommer att hitta en nivå som känns OK för de allra flesta.

Denna tråd finns till för att ni skall få vädra era åsikter, och för att jag skall få förklara varför regelverket är utformat som det är.

Hoppas på en fortsatt dialog!  ()p

PS. Jag kan ändra reglerna om det skulle visa sig att det finns en majoritet som anser att jag har för stringenta regler.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: DanneR33 skrivet 6 september 2008 kl. 12:10:46
Ok då tar jag bort länk till atvforum från våran sida, jag lever inte på forumet men att vara för hård kommer nog bara bli negativt för din del tyvärr.
Jag hoppas du ändrar dig under vägens gång.

Det jag menar är att dom som gör forumet bra är användarna, så låt dom vara här utan att känna sig strypta.
Den enda som tjänar på detta är du rickard pga att fler vill vara här, och då givetvis lättare att sälja annonsplatser.
Jag kan bara tala för mig själv och för min del så är det media som drar mig till forumet och om folk som lägger in media ledsnar så ledsnar nog jag med många fler.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 6 september 2008 kl. 13:38:51
All som vill får ju ha en länk till sin hemsida/klubbsida i sin profil (jordgloben under avataren)
Man får skriva att man "Driver sajten atvpulver.se" men inte skriva in den som en direktlänk.

Reglerna finns inte för att strypa någon, utan de finns som ett skydd mot att medlemmar registrerar sig enbart för att göra reklam för sin verksamhet, oavsett vilken verksamhet det är.
Det är ju lätt att förstå för de flesta att jag behöver ha det om jag skall kunna sälja annonser?
Och jag kan inte ha olika regler för olika användare.

När det gäller länkning till media är det ju bättre om det länkas direkt till filmen eller bilden än att det länkas till en startsida varifrån man måste söka sig fram till filmen/bilden - eller tänker jag fel?
Jag försöker ha regler som underlättar för forumets besökare, och det underlättar inte att det länkas till andra sidor än de som är av intresse, t.ex. en bild, en film, eller en artikel, det är i alla fall min uppfattning.

Om ni inte tror att mina regler är helt normala kan ni ju kolla in regelverken för andra stora och seriöst drivna forum, de allra flesta har rätt "hårda" regler just när det gäller länkning/reklam i signaturen.

En medlem som har en länk till sin hemsida, och har skrivit 500 inlägg i forumet har också 500 länkar till sin hemsida, så även om denna person har EN länk på sin hemsida till atvforum.se så är det ändå en himmelsvid skillnad i länkvärde, eller hur?

Och än en gång, det är inte förbjudet att länka till innehåll på andra sajter om det finns sakliga skäl att göra det, det är missbruket som är förbjudet.
Missbruket är att skriva inlägg och/eller svar mer eller mindre med enda syftet att driva trafik till sin egen sida.
Jag redigerar extremt få inlägg, men reglerna finns där som ett stöd de gånger jag trots allt anser att någon medlem missbrukar forumet.

För att vända på steken, hur många som driver andra atvforum skulle uppskatta om jag registrerade mig där och satte in en reklambanner och en länk till mitt forum i min signatur + skrev inlägg vars enda syfte var att driva trafik till detta forum?
Jag tror inte att speciellt många skulle uppskatta det, oavsett vilket regelverk jag hade här.

Skulle det vara OK om jag tillät direktlänk i signaturen för alla som själva länkar till atvforum.se? (Men inte att man "uppmanar" till klick)
Det skulle jag kunna tänka mig, då lirar vi i alla fall på samma plan.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: DanneR33 skrivet 7 september 2008 kl. 14:21:08
Jag tror det skulle krävas mer än länkning för att detta forum skulle tappa besökare, alla forum runt om detta är väldigt små jämfört med ATVforum.se
Självklart ska du ha regler och det har nog ingen några invändningar emot.
Har man för "hårda" regler så blir man mer begränsad i sitt användande av forumet och då blir det tråkigt tillslut och det droppar av användare.
Men jag hoppas du hittar rätt nivå.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 16:42:32
Jag tror ändå att de flesta som anser att reglerna är för hårda har ett eget intresse i att det skall gå få trafik från denna sajt och till sin.
Det är ju t.ex. rätt vanligt att man inte alls tillåter bilder i signaturen, dels för att slippa marknadsföringsdiskussionen, och dels för att minimera kravet av serverkapacitet och bandbredd.
De som drabbas av ett "kommersiellt" regelverk är ju egentligen bara de som har ett kommersiellt intresse i att synas med logos och länkar, och det är en extremt liten klick om man ser det i det stora hela.
I detta forum gissar jag att det kan vara 10-20 personer totalt sett.

Bara som ett exempel kan jag säga att i princip ingen har en bild i sin signatur i www.varmepumpsforum.com, trots att jag inte har några regler för detta i det forumet, att det här med bilder och länkningar i signaturen har skapat en viss oro i atvforum beror väl säkert på att det tidigare dels inte funnits regler, och dels att forumet fått användas rätt fritt för att marknadsföra sig gratis.

Även jag hoppas dock att reglerna skall bli så pass bra att de säkerställer mina chanser att sälja reklamplatser, utan att för den sakens skull göra att de vanliga användarna känner sig för begränsade.

Att de som själva driver egna forum i samma ämne inte får länka till sina forum mer än i undantagsfall anser jag vara rätt självklart.
Ungefär som att Volvohandlaren, även om de är stora, inte tillåter lilla KIA-handlaren ställa ut en ny KIA i Volvohallen.  ???
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Tarzan skrivet 7 september 2008 kl. 17:13:41
Jag tror det skulle krävas mer än länkning för att detta forum skulle tappa besökare, alla forum runt om detta är väldigt små jämfört med ATVforum.se
Självklart ska du ha regler och det har nog ingen några invändningar emot.
Har man för "hårda" regler så blir man mer begränsad i sitt användande av forumet och då blir det tråkigt tillslut och det droppar av användare.
Men jag hoppas du hittar rätt nivå.
ATV Stockholm drar tydligen oxå en massa folk härifrån... Tror nog att de flesta vet att vi drar folk till detta forum... och inte härifrån... När vi länkar till våra nya filmer med www.atvstockholm.com och inte en direktlänk till filmen så kommer det fortsättningsvis tas bort från detta forum... I annat fall så lockar vi alla besökare härifrån... Det är det som kallas för "känsla för feeling..."

Hade vi velat vara en konkurrent i forumvärlden så hade väl vi inte varit här inne med alla våra inlägg i alla möjliga trådar och diskuterat... Jag kan imorgon dag sätta upp ett identiskt forum som ATVForum, eftersom sedan Rickard tog över använder samma forummotor som vi gör så har vi samma möjligheter... Men det är inte riktigt vår grej, som ATV-klubb... Vårt ansikte utåt handlar mest om våra filmer och en del reportage om det mesta kring ATV...
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 17:49:34
Citera
ATV Stockholm drar tydligen oxå en massa folk härifrån... Tror nog att de flesta vet att vi drar folk till detta forum... och inte härifrån... När vi länkar till våra nya filmer med www.atvstockholm.com och inte en direktlänk till filmen så kommer det fortsättningsvis tas bort från detta forum... I annat fall så lockar vi alla besökare härifrån... Det är det som kallas för "känsla för feeling..."

Vem har påstått att era länkar skulle tas bort?
Inte jag i alla fall, men jag vill att de länkar till filmen och inte till andra sidor.
Tillåter jag dig så måste jag tillåta alla andra att göra samma sak, jag vill inte ha olika regler för olika användare, och jag anser inte att begränsningen att länka till filmen istället för till startsidan är så stor att det har någon nämnvärd betydelse i just ert fall.

Jag bygger upp ett regelverk som skall fungera för tusentals gamla medlemmar, och ett okänt antal nya medlemmar.
Regelverket skall omfatta företag, klubbar, föreningar, privatpersoner mm, mm.
Detta innebär att vissa hemsidor som drivs på hobbybasis kanske kommer att känna sig lite begränsade när det gäller reglerna för länkning.

Men allvarligt talat
Kan du Tarzan inte hålla med om att det torde upplevas bättre av forumets medlemmar om du länkar direkt till filmen de gånger du länkar, istället för till startsidan, och "tvingar" besökaren att leta efter filmen?

Om det är viktigare att få länka till startsidan än att få länka till filmen så är det ju alltså viktigare att få trafik till andra sidor på er hemsida än till filmsidan?

Jag vill dessutom än en gång tillägga att reglerna gäller för de som ustuderat och upprepat länkar till "sin egen" sajt, hur vanliga medlemmar länkar enstaka gånger bryr jag mig inte om, det är missbruket jag vill åt med mina regler.
Jag anser inte att ni direkt har missbrukat detta forum, men det är bättre om ni länkar till reportaget, bilden eller filmen som avses än att ni länkar till er startsida.
Tycker att det borde vara rätt lätt att förstå att det är bättre för detta forums medlemmar.
De som sedan vill läsa mer om er har ju inte direkt några problem att hitta domänadressen i t.ex. filmlänken, eller genom att klicka på länken till din hemsida (Under avatarbilden).
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Pete skrivet 7 september 2008 kl. 18:53:34
Jag förstår faktiskt inte varför du har fått för dig att alla andra "små" vill driva folk från din sida.... vi är eldsjälar som gör det här för att vi tycker att det är så jäkla kul, vi gör även filmer vilket DINA medlemmar uppskattar... atvfolket är som en enda stor familj som åker och har kul och garvar och jävlas med varandra.... OCH delar med oss med varandra... men du får oss att känna oss som banditer vars enda syfte är att driva din senaste investering i graven??? Om du hade varit insatt ordentligt så hade du insett att ditt agerande ses som revirpinkade av din investering och inte att lyfta ett utmärkt forum som atvcenter faktiskt alltid har varit... det är det fria som gjort atvcenter stort.... vilket är det stora även med atv... att känna sig fri och kunna svänga av vägen var som helst....

Och ärligt talat... vem orkar läsa igenom ett regelverk som ditt???

Dessutom så länkar vi till startsidan där filmen är det första man ser.. dessutom i 2 format.... vilken ska vi länka till???

Sen surras det en hel del i buskarna om att atvcenter börjar bli tråkigt med tanke på alla regler... du har förlorat många medlemmar till QS....

Det enda du gör är att splittra upp atvfamiljen så dom tvingas att gå in på flera klubbars sidor för att se om det har kommit nån ny film etc.... iställer för att det kommer upp här....

Min fria tanke och fria åsikt.....
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 19:44:05
Man kan faktiskt länka till båda filmformaten.

Jag tycker att t.ex. Tarzans länk till filmer o.s.v. från gotland som det nu ser ut lika gärna kan gå till startsidan, infon om resan och filmerna ligger ju längst upp på startsidan, men hur ser er startsida ut om 6 månader när "Kalle från Sveg" klickar på länken, då får han leta ett bra tag för att hitta Gotlandsfilmen...
Oavsett vad ni tror så försöker jag bygga upp regler som skall göra att forumet fungerar bra för användarna i första hand, jag vet mycket väl att ett forum som inte låter folk i allmänhet skriva vad de vill inte blir populärt eller behåller sin popularitet.
Jag hoppas också att majoriteten av besökarna skall inse det.

Att reglerna är så pass omfattande är p.g.a att det behövs, det finns en oerhörd erfarenhet av att driva forum, och ett omfattande och tydligt regelverk är en bra grund om man vill ha ett seriöst forum.
De allra flesta behöver inte läsa regelverket, de sköter sig i alla fall helt i enlighet med reglerna, men för det lilla fåtal som inte gör det är det bra att kunna hänvisa till reglerna.

Att jag redigerat och ändrat enbart ett litet fåtal inlägg sedan jag tog över driften anser jag själv vara ett bevis på att jag inte alls är särskilt tuff när det gäller vad som tillåts och inte tillåts.

Denna tråd finns ju dessutom här för att jag skall kunna ändra sånt i reglerna som stör allt för mycket.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Ockelbo300 skrivet 7 september 2008 kl. 20:24:00
 :hmmm: Jag förstår inte varför du är så rädd för att folk ska länka ifrån detta forum man kommer ju alltid tillbaks när man kollat filmen eller läst reportaget jag vet en sida som gladeligen skickar iväg folk till olika sidor och jag tror den sidan går rätt bra den sidan heter www.google.se. kanske inte kan jämföras men tänkvärt tycker jag nog att du bör göra.
Denna sida atvforum har varit min favorit sida en längre tid jag är jämt på den när datorn är igång men nu verkar du ha retat upp några av mina favorit författare på denna sida vore tragisgt om dom försvann till andra forum..
jag misstänker att Tarsan fått liknande brev som "Donk" fick. Donk fick ju välja enligt dig Rickard antingen skriva på sin egen sida eller här inte båda. han valde tyvärr (för atvforum)  sin egen sida . så han ser vi nog inte mer på denna sida om inte reglerna lättas på. och jag är orolig att det blir fler som slutar att skriva här vilket vore enormt tragiskt då det finns en enorm kunskaps bank på denna sida.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 21:29:12
Exakt vad jag skrivit till de 2-3 medlemmar som jag kontaktat i frågan om länkning är en sak mellan oss, men jag har aldrig gett någon några ultimatum, utan i så fall har det jag skrivits missuppfattats, eller att jag uttryckt mig klumpigt.

Jag vill att man i största möjliga omfattning håller diskussioner i detta forum, och inte länkar till andra sajter om det inte är nödvändigt, såsom Donks artikel utvecklade sig så var hans länkning helt OK (lång artikel med mycket bilder), och det har jag också klargjort.

Även jag uppskattar Donks bidrag till forumet och hoppas att han fortsätter att skriva i forumet, och de gånger det är påkallat länkar till sina artiklar.
Detta har jag också skrivit till honom.

Även i detta exempel länkades det så vitt jag kan minnas direkt till startsidan, och inte till artikeln, och även detta kommer så småningom att göra det svårt för den som följer länken att hitta artikeln, en bra lösning är därför att länka direkt till artikel, eller att infoga den i detta forum om det låter sig göras.
Jag kan naturligvis inte kräva att någon infogar artiklar de gjort i detta forum, utan jag kan bara önska att det görs, för att inte splittra upp olika ämnestrådar så mycket.

Än en gång vill jag att det skall fungera så smidigt som möjligt för forumets besökare att följa en tråd, och de länkar som införs.
Även några veckor efter att länken infördes.

Google låter inte olika aktörer själva lägga in sina länkar längst upp på sidan 1.  ;)
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Hubbe skrivet 7 september 2008 kl. 21:50:48
Jag tror nu tyvärr Rickard att du satt regelribban liite för högt.
Jag har förståelse för att man inte vill ha länkar bort från sitt forum, av rädsla att förlora intäkter. MEN du glömmer någon stans på vägen här att det är medlemmarna som gör ett forum, och i synnerhet dem som skapar fantastiska filmer från äventyren i skogen, om man inte låter dem få lite cred för att de faktiskt bidrar även hit med sina filmer, så kommer du snart se att de slutar skriva om dem, länka till dem samt tillslut inte vara här alls. DET kommer nog påverka dina intäkter mer än att några här kollar runt lite på atvsthlm, south side mudders osv.
Man måste skilja på:
-HEJ, kom och kika på mitt nya badboy-forum!!!! och -kolla nya filmen på ATVgnesta!

Men ditt forum, dina val...  Var dock rädd om dina tillgångar, och de är vi- dina besökare....
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 22:09:12
Det där med länkningarna är ingen stor grej, tycker som sagt att det överreagerats ordentligt.
Har ändrat lite på reglerna som avser signaturer (punkt 4) och regler för länkningar i inlägg (punkt 10.5)

Som jag tidigare sagt är inte reglerna skrivna i sten, jag har ju startat denna tråd för att få feedback, och jag kommer att göra mitt bästa för att göra alla nöjda.

Och även om inte alla tror det så försöker jag primärt att införa regler som på sikt skall göra forumet bättre.

Citera
MEN du glömmer någon stans på vägen här att det är medlemmarna som gör ett forum, och i synnerhet dem som skapar fantastiska filmer från äventyren i skogen, om man inte låter dem få lite cred för att de faktiskt bidrar även hit med sina filmer, så kommer du snart se att de slutar skriva om dem, länka till dem samt tillslut inte vara här alls.

Jag VILL att det skall länkas till filmer, har aldrig försökt hindra någon att länka till sina filmer, men jag vill att länkarna skall gå till filmen så att det går att följa länken även när "nyheten är gammal" och inte längre syns på t.ex. startsidan till sajten som det länkades till.
Kred för filmerna kan de ju inte få om besökarna inte hittar filmen?


Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Hubbe skrivet 7 september 2008 kl. 22:16:38
Du förstår nog mkt väl vad som menas. Det är väl ingen skada skedd om det länkas till sidan där filmen finns så även deras sponsorer kan få synas lite. hitta filmerna är inget problem när man är på sidorna.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 22:25:25
Har ändat lite till:
Citera
Om man vill länka till bilder, filmer eller liknande skall det helst länkas direkt till bilden eller filmen (man infogar bild eller filmlänken direkt i ATVForum.se). Detta önskemål finns främst för att länkarna inte skall bli svåra att följa när en tid förflutit och artikeln eller bilden ifråga inte syns längst upp på sajtens startsida. Det kan bli svårt att hitta det som det länkades till vilket gör länken mer eller mindre värdelös för forumets besökare.

Nu är det upp till var och en att göra som de vill, nu är det bara ett önskemål från min sida, är det pengarna som styr får de väl länka till startsidan även om det försvårar för besökarna i detta forum att följa länken.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Pete skrivet 7 september 2008 kl. 22:30:41
Jag förstår faktiskt inte varför du har fått för dig att alla andra "små" vill driva folk från din sida.... vi är eldsjälar som gör det här för att vi tycker att det är så jäkla kul, vi gör även filmer vilket DINA medlemmar uppskattar... atvfolket är som en enda stor familj som åker och har kul och garvar och jävlas med varandra.... OCH delar med oss med varandra... men du får oss att känna oss som banditer vars enda syfte är att driva din senaste investering i graven???  Om du hade varit insatt ordentligt så hade du insett att ditt agerande ses som revirpinkade av din investering och inte att lyfta ett utmärkt forum som atvcenter faktiskt alltid har varit... det är det fria som gjort atvcenter stort.... vilket är det stora även med atv... att känna sig fri och kunna svänga av vägen var som helst....

Och ärligt talat... vem orkar läsa igenom ett regelverk som ditt???

Dessutom så länkar vi till startsidan där filmen är det första man ser.. dessutom i 2 format.... vilken ska vi länka till???

Sen surras det en hel del i buskarna om att atvcenter börjar bli tråkigt med tanke på alla regler... du har förlorat många medlemmar till QS....

Det enda du gör är att splittra upp atvfamiljen så dom tvingas att gå in på flera klubbars sidor för att se om det har kommit nån ny film etc.... iställer för att det kommer upp här....

Min fria tanke och fria åsikt.....

Jag skulle även vilja ha ett svar på rödmarkerad text som du undvek i ditt svar....
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Tarzan skrivet 7 september 2008 kl. 22:40:08
Jag tycker att t.ex. Tarzans länk till filmer o.s.v. från gotland som det nu ser ut lika gärna kan gå till startsidan, infon om resan och filmerna ligger ju längst upp på startsidan, men hur ser er startsida ut om 6 månader när "Kalle från Sveg" klickar på länken, då får han leta ett bra tag för att hitta Gotlandsfilmen...
Ehh... då kan "Kalle från Sveg" bara klicka på "Video" så kommer han hitta rätt... Det har funkat hittills... Vet inte om det funkar bättre när du redigerar mitt inlägg, utan förvarning, till vår Streamingsida... där alla filmer ligger i en lista som oxå kan hamna långt ned där "Kalle från Sveg" får svårt att hitta den...  :hmmm:

Skitsamma... vi är inte här för att ragga folk ifrån din sida, oavsett vad du än tror...
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 23:06:44
Till Pete:

Jag vet inte riktigt vad jag skall svara, att jag köpt ATVForum är till lika delar för att jag ville få forumet att fungera bra igen, och till lika delar att det eventuellt på sikt skulle kunna ge en liten intäkt.

Jag är en person som har arbetat och arbetar väldigt mycket ideellt och har inget problem med att driva forumet med förlust om det inte dyker upp annonsörer.
Mina regler inskränker inte de som av intresset för ATV/Quad länkar till sina hemsidor, utan finns där för att andra inte skall kunna använda detta forum primärt för att driva trafik till sin egen sajt, och speciellt då till sajter som driver ett forum, detta oavsett om det påverkar mina intäkter eller ej.

När jag satsar tid och pengar på ett projekt som detta är det väl inte så svårt att förstå att jag vill ha regler som gör att andra som driver forum inte fritt får marknadsföra sig i mitt forum?

Ni behöver inte bekymra er för min investering, det är en risk jag tagit, och jag står inte och faller med de intäkter som detta forum kan tänkas ge.

Till Tarzan: Första gången jag följde en länk för att se den film du "länkade" till tog det mig en stund att hitta rätt, när jag ändrade länken blev det lättare, även om det precis som du skriver inte länkade exakt till filmlänken utan till en lista med filmer.

Jag vidhåller att det har överreagerats från er sida, men nu har jag ju ändrat regelverket så att det skall fungera bättre hoppas jag.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Hubbe skrivet 7 september 2008 kl. 23:25:20
Nu ser det bra ut, enligt mig iaf. ()p
Regler är bra, men man får inte göra dem för tuffa då flyr ju folk. :whip:
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Pete skrivet 7 september 2008 kl. 23:26:34
Som jag sagt tidigare så tar du bort glädjen med dina alltför strikta regler och vi klubbar runt omkring har kunnat länka hit å dit utan att det har gnälts... för atvcenter har alltid varit huvudsidan där alla träffas ingen har tänkt att vi robbar atvcenter på medlemmar, 99% av våra medlemar kör aktivt med oss... samma gäller för ssm mfl och det är dom som skriver på VÅRA forum....vi har även banners till atvforum vilket du inte verkar ha nåt emot.... var är våra banners.... på första sidan..

Och tydligen tycker många som vi då mail och sms gått hett i kväll angående detta ämne.... alltså inte att vi har övereagerat....
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 23:29:55
Jag har ju ändrat reglerna, vad är problemet nu?

Har hela tiden uppmanat till vidare diskussion för att hitta en nivå som kan accepteras av de flesta, men om ni skall fortsätta älta det som inte längre gäller så vet jag inte hur det skall gå att föra diskussionen framåt. :hmmm:
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Pete skrivet 7 september 2008 kl. 23:46:42
Jag har ju ändrat reglerna, vad är problemet nu?

Har hela tiden uppmanat till vidare diskussion för att hitta en nivå som kan accepteras av de flesta, men om ni skall fortsätta älta det som inte längre gäller så vet jag inte hur det skall gå att föra diskussionen framåt. :hmmm:

Det var ett ganska otrevligt svar på ditt tidigare inlägg..

 "När jag satsar tid och pengar på ett projekt som detta är det väl inte så svårt att förstå att jag vill ha regler som gör att andra som driver forum inte fritt får marknadsföra sig i mitt forum?"

Därav klargjorde jag över vad som gäller för dom flesta klubbar med forum....

Eller hur???
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 september 2008 kl. 23:52:17
Det är inte regelvidrigt att länka till andra forum än detta när vanliga medlemmar gör det, och det är en relevant länkning i den tråd som det länkas i.
Däremot är det regelvidrigt när ägaren/skaparen av forumet gör det utstuderat och upprepande för att driva trafik till sitt eget forum.

Den regeln kommer jag inte att ändra på, och den påverkar ju inte speciellt många heller för den delen.
Om de som själva driver egna forum inte kan respektera detta så är det synd.
På samma sätt skulle det aldrig falla mig in att själv registrera mig i andra ATV-forum och ustuderat och upprepande gånger posta inlägg vars huvudsakliga uppgift vore att driva trafik till mitt forum.

En fråga om ömsesidig respekt helt enkelt, tror de flesta förstår den regeln.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 8 september 2008 kl. 00:05:13
Det är lätt att bli entusiastik när man byggt upp en sida på internet och ser att länkar till den egna siten ger resultat i fler besökare, jag länkade själv i andra forum i början av min "karriär" för att få besökare, precis som er så blev jag lite sur när jag första gången fick en tillsägelse om det olämpliga i mitt länkande (länkade kanske 3-4 ggr totalt)
I takt med att jag arbetat i tusentals timmar med att underhålla och utveckla mina forum har jag fått en djupare förståelse för hur det måste ha känts för andra, som lagt ned tid på att utveckla sina siter, när jag försökte dra besökare till min sajt genom att länka.

Numera är jag övertygad om att länkar till den egna sidan kommer om sidan i sig har ett innehåll som gör den attraktiv, andra länkar då till sidan och det blir riktiga länkar som har ett värde i det forum den postats (förhoppningsvis)

Jag kommer att arbeta på samma sätt med detta forum, försöka lägga en bra grund för att forumet skall utvecklas positivt, och på så sätt attrahera besökare.
Huruvida medlemmarna/besökarna länkar till detta forum eller ej kan jag inte styra över, men med tiden kommer det att visa sig om jag lyckas eller ej.
Titel: SV: Regler.
Skrivet av: AtvNerd skrivet 8 september 2008 kl. 12:22:11
Tror inte ICA gör reklam för KONSUM  på sin hemsida, de säljer oxå samma grejer.... :D



Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Bwanamdogo skrivet 31 juli 2013 kl. 16:00:35
Enligt min bedömning är allt som kan förutses täckt med råge.
Bra jobbat ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 31 juli 2013 kl. 16:32:58
Jag avskyr att det vita området under menyn "nya svar, olästa mfl" är en länk som går till admins andra forum. Det händer säkert 10ggr per dag att jag råkar trycka på den där länken och det genererar väl pengar till ägaren. Skam!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 juli 2013 kl. 19:15:13
Hmm, fattar itne vad du menar, var än jag klickar så kommer jag inte till några andra forum.  :dntknow:
Kan du bifoga en skärmdump över exakt var du klickar då det händer, och på vilken plattform, mobil, stationär dator eller platta?
Webbläsare?

Jag tjänar inga pengar på att folk besöker mina forum, alla annonsörer betalar en låg fast månadskostnad.
Bara om man klickar på googleannonserna är intäkterna mängdrörliga.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 31 juli 2013 kl. 22:00:22
Jag avskyr att det vita området under menyn "nya svar, olästa mfl" är en länk som går till admins andra forum. Det händer säkert 10ggr per dag att jag råkar trycka på den där länken och det genererar väl pengar till ägaren. Skam!
Trollar du? I min webbläsare finns i alla fall inget sådant område...
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 31 juli 2013 kl. 23:46:11
Det är så att innan sidan laddats klart riktigt (mobilsurf) så ser man menyn, men trycker man där innan allt laddat så hoppar man iväg till andra sidor. Händer ofta mig med, men ingen big deal, men för tjötr*var som mig själv kan det vara frustrerade att behöva vänta på att ALLT laddat klart!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: CrozOver skrivet 31 juli 2013 kl. 23:57:57
Jag förstår vad FM menar, men det är väl inte något Rickard kan göra något åt?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 1 augusti 2013 kl. 08:25:03
Jag använder mig av adblock eftersom jag hatar reklam. Av någon outgeundlig anledning får jag ett helt vitt fält på reklamen umder menyn till vänster och klickar jag där hamnar jag på värmepumpsforum.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 1 augusti 2013 kl. 08:26:30
OK, det är alltså en bugg i adblock du klagar på.

Tyvärr har jag ingen makt när det gäller funktionerna i adblock.
Annonskoden för annonsen som ligger längst upp i vänster kolumn ligger på domänen varmepumpsforum, och det är troligen därför du länkas dit om du klickar innan sidan laddats klart.

Deaktivera adblock så kanske det fungerar som tänkt.

Kanske skulle man skapa ett adblockblock, som gör att sidan inte kan läsas alls om man blockerar annonserna.  :hmmm:

För egen del förstår jag mig inte på alla som tror att allt på nätet skall vara gratis, och dessutom har mage att klaga om de som lägger ned både tid och pengar på att driva och underhålla sajten får ett bidrag till sin försörjning via reklam.

Faktum är att man som medlem i ett forum som detta främst borde handla av de som annonserar, och på så sätt säkerställa att administratören, i detta fall jag, har medel att satsa på drift, underhåll och utveckling av sajten.
En sajt som denna bygger på att så många som möjligt skall få ut något av sitt deltagande.

Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 1 augusti 2013 kl. 08:28:43
OK, det är alltså en bugg i adblock du klagar på.

Tyvärr har jag ingen makt när det gäller funktionerna i adblock.

Varför skulle adblock skicka mig till ett annat forum? Inte sett det någon annanstans tidigare.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 1 augusti 2013 kl. 08:31:42
Har uppdaterat mitt tidigare svar.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: toyboy skrivet 8 augusti 2013 kl. 09:36:44
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0 (http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0)

undrar hur många som läst detta?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:07:26
För egen del förstår jag mig inte på alla som tror att allt på nätet skall vara gratis, och dessutom har mage att klaga om de som lägger ned både tid och pengar på att driva och underhålla sajten får ett bidrag till sin försörjning via reklam.
Generationsfråga.
Kontrar man med att fråga "Eftersom du tycker att jag ska jobba gratis, så utgår jag från att du inte vill ha någon lön när du jobbar heller?", så får man ofta svaret "Jag jobbar inte...".
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:09:03
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0 (http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0)

undrar hur många som läst detta?

Troligtvis ingen eller väldigt få.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:15:11
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0 (http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38722.0)

undrar hur många som läst detta?
Alla som reggat sig som medlemmar? Jag har läst det flera gånger, finns dessutom som 5:e.menyval ute till vänster. Kom det som en chock att det finns regler?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: toyboy skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:20:10
nä. men språket på forat har spårat ur totalt i många trådar och den så kallade ironin är inte ens rolig. folk kallas både det ena och andra men inte alla skrattar!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:23:05
Alla som reggat sig som medlemmar? Jag har läst det flera gånger, finns dessutom som 5:e.menyval ute till vänster. Kom det som en chock att det finns regler?

Fast inte kan du förvänta dig att alla som registrerar sig läser igenom reglerna? Läser du igenom hela licensavtalet när du installerar programvara eller tickar du i boxen snabbt och trycker nästa? När jag såg listan över alla regler här och insåg att den förmodligen täckte allt som går att täcka plus lite till valde jag att gå på magkänsla och sunt förnuft, inom svensk lags gränser. Om vi rent krasst skulle följa reglerna utan undantag vet jag ett 30-tal användare som skulle ryka direkt. Tyvärr skulle forumet dö ut på studs isåfall.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: toyboy skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:28:54
eller istället för att forumet skulle dö ut kanske blomstra!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 8 augusti 2013 kl. 10:30:29
eller istället för att forumet skulle dö ut kanske blomstra!

Ja högst troligt.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 8 augusti 2013 kl. 11:57:34
Reglerna finns av en orsak, t.ex. för att jag skall kunna stänga av de som inte uppträder på ett sätt som i övriga samhället är socialt accepterat.
Det är inte direkt mot reglerna att vara ironisk, eller sarkastisk, eller att skämta, men om det är allt man gör, och dessutom mer eller mindre utan urskiljning - så måste det finnas regler mot sånt.
Håller med om att det blivit allt mer sånt den senaste tiden, kanske av det 30-tal personer som Farligmjölk hänvisar till, och precis som ni antyder så skulle det nog initialt bli en nedgång på antalet inlägg i forumet, kanske kännas lite dött, men så småningom skulle nog de som inte gillar att alltid få en ironisk eller sarkastisk kommentar på sina inlägg börja skriva mer istället.
Deras inlägg är dessutom troligen mer substansiella, och på sikt skulle det locka fler seriösa medlemmar som inte "bara" vill chatta.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 8 augusti 2013 kl. 12:13:42
Reglerna finns av en orsak, t.ex. för att jag skall kunna stänga av de som inte uppträder på ett sätt som i övriga samhället är socialt accepterat.
Det är inte direkt mot reglerna att vara ironisk, eller sarkastisk, eller att skämta, men om det är allt man gör, och dessutom mer eller mindre utan urskiljning - så måste det finnas regler mot sånt.
Håller med om att det blivit allt mer sånt den senaste tiden, kanske av det 30-tal personer som Farligmjölk hänvisar till, och precis som ni antyder så skulle det nog initialt bli en nedgång på antalet inlägg i forumet, kanske kännas lite dött, men så småningom skulle nog de som inte gillar att alltid få en ironisk eller sarkastisk kommentar på sina inlägg börja skriva mer istället.
Deras inlägg är dessutom troligen mer substansiella, och på sikt skulle det locka fler seriösa medlemmar som inte "bara" vill chatta.

Mycket kunskap skulle dock försvinna i samband med att ironins och sarkasmens riddare skulle försvinna.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 8 augusti 2013 kl. 12:20:12
Visst, men ingen är oersättlig, och min erfarenhet säger mig att mer seriösa typer ofta besitter större kunskaper än de som mest bara svamlar.
Om man skall generalisera alltså.
Undantag finns alltid.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 augusti 2013 kl. 12:46:08
Jag tycker det spårar ur för ofta och för mycket många gånger.
Skulle bli mycket trevligare om nivån var bättre.

För att nå dit tror jag det behövs mer närvaro av moderator och fler ingripanden under en period, så att medlemmarna hittar en lagom nivå själva.

Blir ju ganska tröttsamt att söka information i trådarna när det är för stökigt, och en stor fördel med detta forum är ju mängden av bra information som finns lagrad i alla gamla trådar.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: toyboy skrivet 8 augusti 2013 kl. 13:10:47
+1
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 8 augusti 2013 kl. 13:58:52
Jag tycker det spårar ur för ofta och för mycket många gånger.
Skulle bli mycket trevligare om nivån var bättre.

För att nå dit tror jag det behövs mer närvaro av moderator och fler ingripanden under en period, så att medlemmarna hittar en lagom nivå själva.

Blir ju ganska tröttsamt att söka information i trådarna när det är för stökigt, och en stor fördel med detta forum är ju mängden av bra information som finns lagrad i alla gamla trådar.
Mmm, problemet är ju dock att jag ju mer eller mindre vet vilka som borde stängas av för att det skall bli bättre, det finns en handfull medlemmar som jag inte tror skulle finna sig i att bli modererade så snart de går utanför gränsen för vad som egentligen är socialt accepterat, och att hålla på att moderera dessa skulle bara göra att de börjar protestera och sabotera ännu mer, så brukar det i alla fall vara.

Jag städar ju från tid till annan upp i dessa trådar som spårar ur, vilket borde ge en fingervisning om vad jag anser vara rimligt, att folk inte respekterar detta, utan fortsätter som tidigare i andra trådar är ett tydligt tecken på att det inte hjälper att moderera, utan det är i så fall varningar, punktmarkering, och avstängning som gäller om det skall bli bättre.

Man hoppas ju att synpunkter som de ni lämnat här skulle få upp ögonen på de som svamlar mest, men i ett så stort forum som detta så är det nog svårt att få fullständig efterlevnad av andemeningen med regelverket, om man inte bannlyser folk från tid till annan.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:16:04
Forumet känns mer som en samlingsplats för flams än för seriösa ämnen.
Det är min åsikt.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:42:48
Forumet känns mer som en samlingsplats för flams än för seriösa ämnen.
Det är min åsikt.

Då hoppar jag in i diskussionen.

Jag håller delvis med dig.

Jag tror det är för att det ställs så fruktansvärt korkade och repeterade frågor så ofta.
Då blir inte heller svaren särskilt seriösa.

Jag ser sällan en seriös fråga/tråd där det spårar ur.

Utan det är nästan uteslutande "puckotrådar" enligt mig som ständigt lever i tron att deras maskiner är de bästa oavsett vad det står på.
Sen när det går sönder är det ju någon annans fel.

Tråden är oftast utformad så här.

Min maskin är skit!
Den klarade inte köra i jättedjup lera!
Och nu säger ÅF det inte går på garantin när det är lera i motorn! Jävla skit ÅF!

Skulle man istället formulera tråden.

Hej jag har en sån här maskin.
Jag åkte si och så.
Har ni råkat ut för samma sak?
Vad sa eran ÅF när ni förklarade vad som hänt?
Eller drog ni en rövare?

Ser ni skillnaden och troligen skillnaden på svaren man får?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:54:31
Jag kan ju tycka att det är ett farligt läge om en ökad moderering kommer leda till sabotage och liknande. Forumägaren måste ju alltid känna att han har kontrollen.
Jag brukar likna forumdebatt som jobbdiskussioner. Ofta börjar det med ett problem, följt av olika lösningsdiskussioner. Om någon i denna diskussion kläcker en lustighet som passar in brukar det oftast lätta upp stämningen. Om däremot personen ENBART ägnar sig åt denna typ av kommentarer blir man rätt snart ifrågasatt. Problemet i ett forum är att jämföra med att någon utomstående hela tiden rycker upp dörren och ropar lustigheter.
Personligen brukar jag säga upp mig från arbetsplatser jag inte trivs på. Ofta då det saknats humor överhuvudtaget.
Så mitt tips till forumägaren är att moderera enligt det regelverk som finns. Alla borde kunna det utantill. Så länge man är öppen med varför det modereras är det ju bara att städa på.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 augusti 2013 kl. 19:17:34
Tror det modereras för sällan, så när det väl blir ingripanden så blir det lite känsligt och en del känner sig påhoppade.

Sen finns det ju fortfarande en del som tycker det är jobbigt att det är ägaren av forumet (som dessutom har bla detta forum som inkomstkälla) som är ende moderator.

Jag tycker en moderator bör gå in i inlägg i trådar med synliga kommentarer för att "varna" om att hålla nivån.

Fler aktiva moderatorer har jag velat haft länge, tror det vore ett bra sätt att minska känsligheten kring att det blir ingripanden.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 8 augusti 2013 kl. 19:25:59
Instämmer.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: AtvNerd skrivet 8 augusti 2013 kl. 19:54:39
Håller med !
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:01:02
3 kandidater kanske, Pv, Hell-Man & Nerd ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: AtvNerd skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:23:41
Hahahaa den var rolig :))
Nä tack, jag är hellre spydig och provocerande som vanligt
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:28:16
Det finns få som jag verkligen respekterar kunskapen på här.

Men en av dessa är PV.
Alltid hjälpsam, vaken och kunnig.
Dömer ingen och hjälper alla.

Oavsett är du en förebild många borde ta efter!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: AtvNerd skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:32:38
Det finns få som jag verkligen respekterar kunskapen på här.

Men en av dessa är PV.
Alltid hjälpsam, vaken och kunnig.
Dömer ingen och hjälper allaI

Oavsett är du en förebild många borde ta efter!
amen!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: mys pappan skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:36:56
du är inte så dålig själv pelle alltid hjälsam i många trådar enligt mig iaf  ()p
även du har stor kunskap det uppskattar jag  :headbang:
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 augusti 2013 kl. 20:51:18
Tack för dom orden.  :sunny:

Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 8 augusti 2013 kl. 21:03:49
du är inte så dålig själv pelle alltid hjälsam i många trådar enligt mig iaf  ()p
även du har stor kunskap det uppskattar jag  :headbang:

Tack för det  :sunny:

Tror många sitter inne med mycket kunskap och erfarenhet.
Men att en del blir provocerade av misstro och nervärdering.
Ofta pga vi är olika bra på formulera oss i text.

Jag är ingen ängel själv och älskar diskussioner i alla dess former.

Men tro inte jag lärt mig så mycket av att lita blint på andra.
Kombinera andras erfarenhet med din egna.
Och framförallt egna misstag så kommer man långt :)
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 8 augusti 2013 kl. 22:13:07
Tror det modereras för sällan, så när det väl blir ingripanden så blir det lite känsligt och en del känner sig påhoppade.

Sen finns det ju fortfarande en del som tycker det är jobbigt att det är ägaren av forumet (som dessutom har bla detta forum som inkomstkälla) som är ende moderator.

Jag tycker en moderator bör gå in i inlägg i trådar med synliga kommentarer för att "varna" om att hålla nivån.

Fler aktiva moderatorer har jag velat haft länge, tror det vore ett bra sätt att minska känsligheten kring att det blir ingripanden.

De flesta kommersiella forum har nog "egna" moderatorer, inte vanliga oavlönade medlemmar.
Som det nu är i forumet skulle det dessutom vara ett heltidsjobb att moderera detta forum om man vill att regelverket skall efterlevas.
Jag skall fundera på saken så får vi se vad jag gör.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 8 augusti 2013 kl. 22:19:24
De flesta kommersiella forum har nog "egna" moderatorer, inte vanliga oavlönade medlemmar.
Som det nu är i forumet skulle det dessutom vara ett heltidsjobb att moderera detta forum om man vill att regelverket skall efterlevas.
Jag skall fundera på saken så får vi se vad jag gör.

Trots att du inte gillar flashback eller något av det som diskuteras där fungerar modereringen mycket bra. Vid varningar tar moderatorn ett eget beslut och skriver ut varning + citat från regelverket. Vid bannlysningar finns ett för vanliga användare dold forumsdel där moderatorerna tillsammans röstar om bannlysningen ska gå igenom. Dessa moderatorer är ej avlönade utan består av vettiga användare.

Varje forumsdel har 2 eller fler moderatorer, och varje moderator har max två forumsdelar att ansvara över.

Spåna men se till att göra en "reset" innan du inför det här, alltså att gammalt kväs inte kan användas emot en användare om du så skulle införa ännu hårdare regler mot eventuellt bullshittande och linhai-hets.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 9 augusti 2013 kl. 08:56:53
Jag har ingen speciell uppfattning om Flasback.
Har heller inte någon uppfattning om hur ofta Flashback modereras, i mina ögon måste det vara otroligt sällan något modereras i Flashback "yttrandefrihetens altare nr1" - eller har jag fel?

Däremot har jag naturligtvis flera gånger, både haft långvariga moderatorer som fungerat bra i mina forum, men även flera gånger testat med moderatorer som inte fungerat.
En moderator som inte fungerar kan skada forumet rätt mycket på kort tid.

Dessutom är det så att jag tyvärr inte är så insatt i medlemmarnas personligheter att jag utan vidare skulle kunna välja ut ett antal bra moderatorer (som passar den kultur jag vill att forumet skall ha).
Utan att nämna några namn kan jag direkt säga att om jag skulle be om nomineringar så skulle säkert flera av dem som jag funderar på att bannlysa bli nominerade som moderatorer, vilket visar på hur stor skillnad det är på inriktningen som jag skulle vilja ha på forumet, och på den inriktning som en stor del av de mest aktiva medlemmarna i forumet har.
Innebörden i detta är alltså att jag inser att min egen vilja, och de regler jag har, riskerar göra forumet mindre populärt, om jag skulle tillsätta ett antal medlemmar som moderatorer som slaviskt upprätthåller reglerna finns alltså risken att forumet utvecklas kvalitetsmässigt i en bra riktning, men popularitetsmässigt i en dålig riktning.
Att hitta moderatorer som inser att reglerna behövs för att kunna kväsa de värsta avarterna i forumet, men inte slaviskt behöver upprätthållas är en grannlaga uppgift.

Ytterligare ett problem är ju det som redan nämnts, även bland de som skriver mycket skit finns det personer som även från tid till annan bidrar med mycket värdefullt för forumet.
Detta är inget stort problem i Poolforum eller Värmepumpsforum där jag gör bedömningen att forumens medlemmar är avsevärt mycket mer mogna och seriösa (ett generaliserande) än i ATVForum.
Att ha eller införa tuffa regler, och stenhårt se till att dessa följs, i ett forum som "av naturen" befolkas av folk som i vuxen ålder gillar att leka, låt vara att leksakerna är dyra, kanske motverkar syftet mer än man skulle vilja.

Detta innebär att jag om jag väljer ut en eller flera moderator som slaviskt upprätthåller reglerna riskerar att en stor andel av inläggen kommer att modereras, och många varningar och bannlysningar skulle ske.
Det skulle allvarligt kunna skada forumet.

Ett skräckexempel på dåliga moderatorer finns t.ex. att hitta på wikipedia, där de är helt oresonliga, och där reglerna verkar bero mer på den enskilda moderatorn, än på andemeningen med sidan.

Jag har även varit medlem/besökt/använt mig av andra forum där moderatorerna gjort det svårt att vara kvar, för att de använder sin makt just för att få utlopp för sitt maktbegär, inte för forumets bästa.

Med detta sagt vill jag trots allt peka på hur pass bra forumet utvecklats med nuvarande nivå på modereringen, från 7.2 miljoner sidvisningar år 2009, till 18,5 miljoner sidvisningar år 2012.

Visst kan det vara så att utvecklingen hade varit ännu bättre om jag eller andra modererat hårdare och oftare, men det är långt ifrån självklart.
Ett bra innehåll, som är i linje med regelverket är inte självklart bra, om det innebär att de som deltar i debatten är eller blir för få.
Små forum med ett fåtal aktiva som utövar inbördes beundran finns det gott om, konsten att skapa och utveckla ett forum som är populärt, innehållsrikt, och utvecklas positivt över tid är inte så enkelt som många verkar tro, det finns många avvägningar som måste göras på daglig basis, och ju fler som har makten att ta dessa beslut, desto större är chansen att det går fel.

Med allt ovanstående sagt så blir min bedömning som följer: Jag skulle i princip vilja att alla moderatorsingrepp under en längre tid allihop gick via mig, alltså att moderatorerna stämde av med mig innan åtgärd.
De som blir utvalda till moderatorer måste dels dela min syn på hur forumet skall drivas, men även vara populära i forumet.
Om en moderator inte fungerar måste jag snabbt byta ut denna.
En utbytt moderator blir ofta väldigt kränkt, och det är inte ovanligt att de lämnar forumet.

Mot bakgrund av allt ovanstående så anser jag att det är och har varit ett vettigt upplägg att uppmana alla som har synpunkter på det som skrivs att anmäla de inlägg som inte anses vara i linje med andemeningen med de regler som finns för forumet.
Det ger mig möjlighet att driva en rak linje när det gäller hur modereringen utförs, och det ger mig dessutom ett väl underbyggt underlag till eventuellt framtida moderatorskandidater.
Alltså, de som "ofta" anmäler inlägg som jag håller med om bör modereras kommer naturligtvis att ligga högt upp på min lista över de som kan komma på fråga som moderatorer framöver.

Tills vidare kan jag alltså säga att de som vill bli moderatorer gärna får börja med att anmäla olämpliga inlägg.

Jag får då och då förslag på medlemmar som borde fungera bra som  moderatorer, ibland håller jag inte med, och ibland vill personen ifråga inte utsätta sig för den kritik det innebär att vara moderator.
Att nominera lämpliga moderatorer till mig via PM eller e-post är aldrig fel, det ger mig en möjlighet att "läsa på" om dessa medlemmar, och se om deras uppträdande, och allmänna uppfattningar i deras historiska inlägg passar in med min syn på saker och ting, och därför skulle kunna fungera som moderatorer, utan att modereringarna skulle skilja sig allt för mycket mellan de olika moderatorerna.

En dold forumsdel där alla, i vart fall tveksamma, modereringar diskuteras innan åtgärd skulle naturligvis kunna vara en fungerande väg att gå också, kanske en bra kompromiss sett till allt som skrivits ovan.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Svezon™ skrivet 9 augusti 2013 kl. 15:44:03
Hahahaa den var rolig :))
Nä tack, jag är hellre spydig och provocerande som vanligt

Ja det är ju svårt att lära en gammal hund att sitta.  ()p
Tycker du var en lysande moderator när vi hade atvnerd sidan igång.  ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 9 augusti 2013 kl. 15:58:31
Ja det är ju svårt att lära en gammal hund att sitta.  ()p
Tycker du var en lysande moderator när vi hade atvnerd sidan igång.  ()p

Atvnerd
En diktator
Många krigare ;)
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: AtvNerd skrivet 9 augusti 2013 kl. 20:49:38
Ja det är ju svårt att lära en gammal hund att sitta.  ()p
Tycker du var en lysande moderator när vi hade atvnerd sidan igång.  ()p
tror inte forumet eller Rickard skulle uppskatta den sortens humor som genom syrade den sidan..... När vi får riktigt lite att göra så sparkar vi igång den igen.....NOT!
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 9 augusti 2013 kl. 21:42:18
Gärna hårdare moderering i de trådar som inte är i OT delarna.

Editera inlägg och förklara VARFÖR inlägget togs bort eller varnades så får alla en korrekt bild, hänvisa till reglerna så allt blir glasklart.

Då Rickhard har editerat vissa av mina inlägg har jag fått skit för det sen.
En förklaring om vem och varför som editerat hade uppskattats.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 10:37:35
Mmm, det stora problemet är väl som vanligt att det är mest och hätskats diskussioner i OT-trådarna, detta genomsyrar på så sätt forumet, och även om man modererar hårt i "ontopoc-trådarna" så kommer den allmänna uppfattningen om forumet att smutsas ner av diskussionerna i offtopic-delen.

Så har det varit i Värmepumpsforum, och så är det här.

I Värmepumpsfourm slutade det med att jag bannlyste 5 medlemmar som huvudsakligen skrev i offtopic-delen av forumet, men trots det tillförde en hel del kunskap i ontopic-delen, detta resulterade naturligvis i protester och "avhopp" från andra medlemmar, men den allmänna stämningen i forumet blev bättre, trots att det finns vissa som än i dag "efterlyser" de sedan länge avstängda medlemmarna.

Att göra ingrepp i ett forums kärntrupper är lite som att gå ut i krig, man måste verkligen veta att man gör rätt, och tro på att det långsiktigt ger ett resultat man eftersträvar.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 10 augusti 2013 kl. 11:00:40
Man skulle inte kunna dela upp forumet, så man kan välja "dölj" off topic?

På så sätt är det kanske lättare att städa och moderera ontopic och dölja offtopic för de som söker info.

Man skulle ju kanske även kunna dölja offtopoc för gäster så blir det ett seriösare intryck?

Jag gillar offtopic och kunna skämta med mina vänner så att ta bort det tycker inte jag är ett alternativ.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 11:25:50
Mmm, det går nog att dölja specifika avdelningar för besökare.
Skall kolla på det.
Det påverkar iofs inte hur registrerade medlemmar uppfattar forumet, men för besökare skulle det ge ett seriösare intryck.
Att själv dölja avdelningar eller tavlor är enkelt, klicka bara på plustecknet till höger om rubriken för en tavla eller avdelning.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pv544 skrivet 10 augusti 2013 kl. 11:39:40
Tycker det låter bra att dölja OT för besökare.

OT är ju roligast mellan oss som hänger här lite oftare, och det ger ju ett bättre intryck för besökare om det döljs först. 
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 11:41:27
Har lagt off-topic längst ned i allmänna delen, och döljt den för besökare.
Nackdelen med detta är att inläggen inte indexeras av google, det kommer att dra färre besökare...
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 10 augusti 2013 kl. 11:52:11
Har lagt off-topic längst ned i allmänna delen, och döljt den för besökare.
Nackdelen med detta är att inläggen inte indexeras av google, det kommer att dra färre besökare...

Kan jag be om att få bli bannlyst för evigt? Isåfall är det hög tid att ta bort mig nu. Jag vill inte begå fler regelbrott för att förtjäna det men jag vill heller inte vara kvar här. Så bäste marklund, får jag be om en ban?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 12:20:30
Jag hade ju hellre sett att du tagit "allmänhetens" synpunkter till dig, och ändrat ditt beteende en aning.
Jag har på din begäran bannlyst dig i 10 dagar.
Hur du sen gör är upp till dig.
Meddela mig via e-post http://webiq.se/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=30 (http://webiq.se/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=30) om du även fortsatt vill vara bannlyst.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 12:28:00
Detta är inget nytt.
Den här typen av diskussioner resulterar alltid i att vissa medlemmar anser sig vara utpekade som "ej önskvärda", och de agerar på några olika sätt.

1. Ber om att få bli bannlysta
2. Uppviglar till allmänna protester, och länkar till andra "bättre" forum.
3. Startar ett eget "atvforum".
4. Ser allvaret i diskussionen och bättrar sig.
5. Slutar helt enkelt komma till forumet.

Att jag föredrar alternativ 4 hoppas jag alla ser som självklart, men i normalfallet bannlyser jag alltid de som aktivt ber om att få bli bannlysta eller få sitt konto raderat.
Jag raderar aldrig några inlägg om det inte finns personliga skäl, som t.ex adresser, telefonnummer, registreringsnummer, bilder på människor, eller liknande.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 10 augusti 2013 kl. 13:07:19
Jag försöker alltid aktivt hålla mig på den rätta sidan gränsen för att få ett trevligt forum. Jag fattar inte vad mjölkis håller på med, men han har aktivt traskat över gränsen så det kanske var rätt?
Jag har vid enstaka tillfälle fått önskan om uppsträckning av forumägaren, och då tagit till mig och vidtagit föreslagna åtgärder. Det fungerar alldeles utmärkt tycker jag.  ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: CrozOver skrivet 10 augusti 2013 kl. 13:34:51
Jag loggar bara in på forumet när jag ska skriva ett inlägg, annars så tittar jag som gäst.
Jag såg nu (när jag inte var inloggad) att bilder inte visas  :hmmm:
Är det meningen eller har något blivit fel?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: AtvNerd skrivet 10 augusti 2013 kl. 14:46:26
Varför begära att bli bannlyst?
Det är ju bara att sluta besöka sidan, och radera alla cookies .
Skumt!

Har själv varit borta från gång till gång, men hittar alltid tillbaka när man fått lite distans till orsaken .
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 10 augusti 2013 kl. 14:56:07
Varför begära att bli bannlyst?
Det är ju bara att sluta besöka sidan, och radera alla cookies .
Man vill bli martyr.
De flesta forum jag besöker innehåller åtskilliga "tack för mig"-trådar. Jag har också skrivit sådana när jag tyckt jättesynd om mig själv.
Att lämna i tysthet ger ingen uppmärksamhet - alla vill väl bli ihågkomna?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 augusti 2013 kl. 15:30:01
Jag loggar bara in på forumet när jag ska skriva ett inlägg, annars så tittar jag som gäst.
Jag såg nu (när jag inte var inloggad) att bilder inte visas  :hmmm:
Är det meningen eller har något blivit fel?

Syns bilderna nu?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: CrozOver skrivet 10 augusti 2013 kl. 15:31:29
Japp  ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Svezon™ skrivet 12 augusti 2013 kl. 08:38:53
Jag skulle uppskatta om OT låg dolt så man får välja om man vill se det eller inte. Börjar bli riktigt less på alla OT trådarna
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 12 augusti 2013 kl. 08:42:32
Det är dolt för gäster nu.
Vill man ignorera hela tavlan på en personlig nivå kan man klicka på:
Profil
Ignorera tavlor
Markera den tavla du vill ignorera.
Spara.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Svezon™ skrivet 13 augusti 2013 kl. 10:31:24
Det är dolt för gäster nu.
Vill man ignorera hela tavlan på en personlig nivå kan man klicka på:
Profil
Ignorera tavlor
Markera den tavla du vill ignorera.
Spara.

Tackar.   ()p
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 13 augusti 2013 kl. 10:35:48
En ignorerad tavla hjälper ju inte om man skrivit i en tråd och trycker "nya svar". Jag har tex bockat i hela linhaitavlan nu, men ändå kommer tråktråden (linhai contra yamaha) upp i "nya svar"-listan, dock ej i "olästa sen sist". Ska det vara så?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 februari 2014 kl. 15:43:51
Går det att banna medlemmar från vissa tavlor?

Om en del bara sprutar vidare med tjafs om olika märken tex, så kan man banna den från tex cf-tavlan istället för att banna från hela forumet?

Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 9 februari 2014 kl. 16:25:35
Nja, inte så enkelt, men jag kan lägga en medlem i en egen medlemsgrupp, och inte ge den gruppen tillgång till vissa tavlor.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 9 september 2014 kl. 21:33:27
Varför läser hela 4st gäster denna tråden just ikväll? Vad är oddsen? Eller är den länkad till något annat? Fb?
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 10 september 2014 kl. 06:37:14
Kanske har att göra med mitt senaste inlägg i "humor"-tråden.
Eller så är det inte gäster utan spamrobotar eller sökmotorer som indexerar sidan.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: hell-man skrivet 10 september 2014 kl. 06:42:58
Kanske har att göra med mitt senaste inlägg i "humor"-tråden.
Eller så är det inte gäster utan spamrobotar eller sökmotorer som indexerar sidan.
Ja, fast fyra robotar samtidigt måste ju vara rekord i en tråd? Kan det vara så att så många reagerade på humortråden? Ja, kanske det. Fastdå är ju regelverket bättre att läsa än denna tråd. Jaja, jag tycker det var bra markerat i humortråden iallafall.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 12 september 2014 kl. 12:55:35
När inlägg bara raderas vore det intressant att veta varför ( ja om det nu inte är uppenbart)
Gjorde ett kort inlägg häromdan i Dinlidelen, dagen efter var det spårlöst borta. Det var inget
märkvärdigt innehåll heller så det vore ju bra om det finns 'dolda regler' man inte får bryta mot så man inte
upprepar samma misstag.

Vore ju smidigt med ett PM kanske.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 15 september 2014 kl. 09:26:38
Ja, man kan alltid bli bättre, men i ditt fall rörde det sig ju om spekulationer rörande konkurs, och det är inte accepterat att man sprider rykten om sånt, det kan skada företag på ett fundamentalt sätt och generera konkurs för annars "friska" företag.
Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 17 september 2014 kl. 11:06:33
Ja, man kan alltid bli bättre, men i ditt fall rörde det sig ju om spekulationer rörande konkurs, och det är inte accepterat att man sprider rykten om sånt, det kan skada företag på ett fundamentalt sätt och generera konkurs för annars "friska" företag.

Ok, nu var det ju iofs tvärtom, det påstods att ett företag 'konkat' av en annan användare, och jag bara påpekade att det inte framgick i bolagsregistret. Men men...




Titel: SV: Regeldiskussion
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 september 2014 kl. 11:11:42
OM jag raderar påståendet om konkurs måste jag även radera de följande kommentarerna, speciellt om den som skrivit citerat föregående inlägg.
Det blir rätt många PM om man radera inlägg som följer på ett regelvidrigt inlägg eller påståenden, och det är en av anledningarna till att jag inte alltid tar mig tid att göra det.
Jag är ensam i firman och driver:
www.atvforum.se
www.poolforum.se
www.varmepumpsforum.com
www.energibutiken.se
www.energioffert.se
www.logger2020.se (Egen tillverkning och koncept)

Jag hoppas att ni har förståelse för att jag ibland måste ta lite genvägar för att hinna med allting...
Men jag förstår absolut att det kan kännas som att jag neglisherar er då jag inte alltid meddelar vad jag gjort och varför.
"Det tar bara en minut" blir många minuter arbete och få minuter fritid om man har mycket att göra.