ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Hisun/Hsun => Ämnet startat av: Danne_80 skrivet 22 januari 2011 kl. 22:55:47

Titel: Generator trasig?
Skrivet av: Danne_80 skrivet 22 januari 2011 kl. 22:55:47
Idag skulle tjejen provköra min Hisun 350 (2009, 150 mil) en sväng och fick efter en bit motorstopp och jag hade inte hunnit med några instruktioner om hur hon startade den osv så det slutade med att batteriet nästan drogs ur helt. Jag fick starta den med starthjälp och jag var sen ut och åkte ca 30 minuter, men batteriet var sen precis lika dåligt som när jag åkte iväg. En kompis var över och mätte lite och det ser inte ut som generatorn laddar över huvud taget. Kom inte över 12V när den var igång och varvade. Han trodde att quaden borde gå att köra bara på generatorn om man kopplar bort batteriet när den är igång, men den dör direkt när man kopplar bort batteriet. Ska det vara så eller är generatorn paj? Vad kostar det att åtgärda i så fall?

Mycket tacksam för svar! Är inte alls kunnig på detta så skulle verkligen behöva lite hjälp. :help:
Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: LAHA skrivet 22 januari 2011 kl. 23:16:00
Det finns ingen egentlig generator på din hoj, det är en magnettyp inbyggd i svänghjulet. Det troligaste felet är nog laddningsregulatorn som har gett upp, ser ut så här:

Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: Danne_80 skrivet 22 januari 2011 kl. 23:42:34
Ok, tack för tipset. Hur kan jag testa att det verkligen är den som är trasig då? Vad kostar den att köpa och är den svår att byta?
Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: LAHA skrivet 23 januari 2011 kl. 01:25:06
Det bästa är om du kan låna regulator av nån kompis, det går även att mäta fram.
Skulle tro att du hittar många likheter med Raptor 350 så handboken kanske kan hjälpa dig:

www.maxmekker.com
Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: Danne_80 skrivet 23 januari 2011 kl. 09:22:40
Tackar så mycket Laha.
Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: Danne_80 skrivet 23 januari 2011 kl. 14:24:17
Kanon med servicemanual, såg lika ut på min Hisun. Hittade på mojengen nu  :)
Jag har en tid på verkstan på tisdag då det var tänkt att de skulle få gå igenom maskinen och smörja upp allt och kolla så allt är ok. Jag kommer be dem kolla upp detta så jag vet att jag köper rätt del.

Tack för tipsen.
Titel: SV: Generator trasig?
Skrivet av: Danne_80 skrivet 25 januari 2011 kl. 17:29:05
Måste ju berätta hur det har gått idag. Hade den som sagt inlämnad på verkstad för allmän översyn samt kontroll av laddningsproblemet. De konstaterade att det var laddningsregulatorn som var trasig. Har en jobbarkompis som kanske kunde ordna fram en begagnad till imorgon helt gratis så det kanske ordnar sig på bästa sätt.
 
Sen så pratade jag med mecken om det allmänna skicket osv och han tyckte den var i riktigt fint skick. Det enda fel han hittade var en trasig fettnippel, eller den var utbytt mot något hemmabygge, mera som en plugg så den ska bytas. Annars var allt i bra skick så det kändes skönt. Jag frågade han också om vad han trodde om kvaliten på maskinen och han tyckte att det kändes ungefär lika bra som vilken japanare som helst. Han hade skruvat en del på billiga kinahojar och det var stor skillnad mot denna tyckte han.
 
Så nu känns det betydligt bättre igen =)