ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Övrigt => Ämnet startat av: JussiN skrivet 27 maj 2014 kl. 05:23:36

Titel: Roliga fyrhjulingshistorier/incidenter
Skrivet av: JussiN skrivet 27 maj 2014 kl. 05:23:36
Tänkte starta en tråd om roliga fyrhjulingsrelaterade händelser, historier och incidenter. Det har ingen betydelse om det har hänt idag imorgon eller på 50 talet. Fyll på, jag börjar.

Det var några år sedan i början av vintern, det hade snöat en hel del. Snön var lös och så djup att det var på gränsen att man tog sig fram med hjuling. Jag var ute och körde och hittade ett gammalt sandtag. Här på finska västkusten i österbotten är marken låg så sandtagen blir ofta ett vattenfyllt hål med lite lätt kuperad terräng runtom. Nå jag körde in på området, hjulingen tog sig fram en bit sen slirade jag fast. Jag arbetade löst den och tänkte att här är ju perfekt att "öva" att köra djupsnö, så jag fortsatte. Jag körde slirade fast och grävde eller vinschade lös den. Jag körde och höll på kanske en halvtimme eller så. Då kom det en man utrustad med snöskotta och skyffel han sa på finska (eftersom det är tvåspråkigt här) att han bodde i närmaste hus och hade hört när jag körde och slirade fast. Han började gräva en gång åt mig så jag skulle slippa bort. Jag försökte förklara åt honom att jag sysslar med terrängkörning på fritiden. Jag sa det är sånt här jag sysslar med det är inga problem jag slipper bort när jag vill. Han fortsatte att skyffla och göra väg åt mig. Jag försökte förklara på nytt men han bara fortsatte att skyffla. Då han hade skyfflat klart var det bara att tacka och försvinna. :banghead:
Titel: SV: Roliga fyrhjulingshistorier/incidenter
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 27 maj 2014 kl. 07:17:53
Häromdagen var jag hos en bekant som var ute på tomten och lekte med sin son.
Efter att vi samtalat ca 30 minuter var det så dags att åka hem.
Då jag kört fram mot deras altan så var jag tvungen att backa ett par meter för att ta mig därifrån utan att riva upp deras gräsmatta med däcken, men efter ca 0.5 meter så känner jag hur ena bakhjulet går upp i luften...
I panik hann man tänka att det var deras 1 -åriga son som befann sig bakom, men som tur var så var det istället han som kört in sin "Bobby Car" och parkerat den bakom min hjuling.
En böjd bakaxel (på Bobby Car:en) resulterade i en inköpsresa till barnens hus, och man blev 500 kr fattigare.  :dntknow:
Förhoppningsvis är man fortfarande polare med polaren.
Titel: SV: Roliga fyrhjulingshistorier/incidenter
Skrivet av: TheJo skrivet 27 maj 2014 kl. 12:21:53
Tonårssynder  ':)

Skulle vara Formula Offroad i grustaget som bara ligger ett antal km bort.
Så en polare kommer och hämtar mig och en annan polare med sin Sportsman och kärra.
Då vi är i god tid så bestämmer sig polaren för att köra runt och visa på lite jobb han har gjort i grustaget. Gå i ganska hög fart.

Sen helt plötsligt ser han en bekant, en bit bort.
Då skriker han, "Kolla där är ****!!!".
Vrider på styret max. Kärran vickar, och vi flyger av, tillsammans med systemkamera och ölburkar.  :D

Som tur var missade vi de största stenarna. För någon hjälm hade man ju självklart inte. Och det slutade med endast några skrubbsår.
Men polaren som körde får fortfarande höra: "Kolla där är ****!!!"  ;D
Titel: SV: Roliga fyrhjulingshistorier/incidenter
Skrivet av: thol skrivet 30 maj 2014 kl. 10:54:41
När jag och syrran var yngre hade vi en 80 cc Suzuki att åka runt på och störa graskapet ':) Den hade vi släpat med till en farbror som bor lite ute i skogen sådär där vi fick härja av oss lite på en åker.
Men de var rätt jäkla kladdigt på åkrarna och syrran körde fast, farsan drog loss henne och sa till henne att åka tillbaka till huset och att inte stanna mitt i den stora vatten/lerpölen mitt på åkern, vilket hon gjorde. resultatet blev att både hon och hjulingen fick sköljas av med vattenslang ;D