ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: Metaliumboy skrivet 8 maj 2012 kl. 19:35:06

Titel: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Metaliumboy skrivet 8 maj 2012 kl. 19:35:06
Hej alla kunniga därute! :D

Jag går i köptankar, jag vill ha en vägreggad ATV/QUAD. Meningen är att jag ska använda den när jag ska åka och fiska, köra allmänt på småvägar runtom där jag bor vilket är på landet,och nyttja den på vintern och ploga snö! Vilka märken/modeller skulle ni rekommendera? Blir inte klok på att läsa i forum och söka på Google! Alla skriver olika, många skriver att man ska skippa "Kinaskiten" DEt måste finnas lite pulver i maskineriet och gärna modellförslag som inte behöver servas var femte timma!


Med vänlig hälsning, Rikard
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: mattiass skrivet 8 maj 2012 kl. 19:40:02
Du ska ju inte ha en quad om du ska ploga iaf.

Ska du köpa kinamaskin så köp en välbeprövad :)
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Metaliumboy skrivet 8 maj 2012 kl. 20:03:25
Hehe, nee det är riktigt! Om jag ska va ärlig så kommer det inte plogas så mycket, en liten vit lögn för att det ska gå hem i hushållet! :p
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Gäst skrivet 8 maj 2012 kl. 20:24:56
Vilken prisnivå vill du lägga dig på? Är ju ett ganska stort pengaspann mellan maskinerna =)

Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Metaliumboy skrivet 8 maj 2012 kl. 20:29:50
Priset får i te överstiga 40.000:- får man något vettigt för det ? Finns många Dinli 450 på blocket, är det vettiga maskiner?
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 maj 2012 kl. 22:26:08
Du ska inte underskatta plogandet, det är rätt roligt och skönt att slippa snöskyffeln.
Så fyrhjulsdrift är riktigt bra för att klara sig fint året runt med snö på vintern och även lite terrängkörning året om.

Köper du nytt så har du ju garanti, men rätt täta servicar för att behålla den. Tusingarna rinner iväg där med om man kör mkt.

Köper du begagnat så får du ju kanske en mer prisvärd maskin, men kanske utan garanti. Fast då har du lite pengar över (kanske) för att täcka ev reparationer.

Ditt pristak på 40k, är det bara nu som för att känna på eller typ för alltid?
Vill man köpa en hjuling för att känna på om man vill åka så kan man ju hitta Allroad/Linhai 300cc 4x4 för 20-25k. Då får man ju smaka på vad om det är något som passar, plus att du inte tömmer lädret helt.
Risken är ju dock stor att man börjar snegla på större maskiner sen. Men då kanske det känns lättare att lägga ut mer pengar, plus att du nog inte förlorar så många tusenlappar på 300an när du säljer.

Annars finns det ju rätt många cf500 eller goes 520. Det är en beprövad modell som varit med länge. Dom kostar ju 50k nya, så 35-40 hittar man ju en sån för.

Vill du ha bättre kvalitet så finns ju can-am outlander 400, kommer ju ner i pris runt 40k ibland. Prestandan är nog likvärdig dom andra 500cc maskinerna. Även Polaris har väl en del vägreggade 500cc maskiner, men det är glest med dom.

Går ju att hitta Dinli 700 för 40k också. Dom har väl haft en del bekymmer vilket gjort att priset rasat lite. Lite mer motor men kanske mer problem.


Alla maskiner ovan är ju ATV, alltså "arbetsmodeller" med 4x4.

Med ditt pristak får du nog tyvärr ingen kvalitetsmaskin med rejält pulver i motorn.

Jag hade valt:
Billigt prova på: Linhai eller Allroad 300 till rätt pris. Eller Outlander 400 för bättre kvalitet.
Sen om du fastnar i träsket och vill uppåt så kan du nog sälja utan att förlora mer än enstaka tusingar, eller göra en vinst om du har tur.
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Metaliumboy skrivet 9 maj 2012 kl. 09:24:08
Tack för ett suveränt bra svar!

Jag ska tänka igenom och kika runt lite så får vi se vad det blir tillslut! :)
Titel: SV: Ska köpa min första ATV/QUAD
Skrivet av: Fyrhjulingen Admin skrivet 9 maj 2012 kl. 10:14:13
Hej,
skulle rekommendera att du försöker lägga på 9900 kr till på din budget så du kommer upp i 50. Då kan du välja till diffspärr på de flesta kina-maskiner vilket ger en helt annan känsla vid terrängkörning. Själv har jag en Allroad 500 Black Edition som jag är helt nöjd med! Lycka till. Mvh // http://www.fyrhjulingen.com (http://www.fyrhjulingen.com)