ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: Bubs skrivet 10 augusti 2022 kl. 10:54:38

Titel: Snökedjor fram eller bak
Skrivet av: Bubs skrivet 10 augusti 2022 kl. 10:54:38
Kommer att använda min nyinköpta Can am 570 till lite snöröjning hemma i vinter eftersom det är lite backigt så har jag tänkt sätta på snökedjor så nu undrar jag om vad som är bäst om jag ska sätta dom fram eller bak
                     mvh J-O
Titel: SV: Snökedjor fram eller bak
Skrivet av: zyxclaes skrivet 10 augusti 2022 kl. 19:54:47
Om du nu ens behöver snökedjor skulle jag sätta dessa på bakhjulen.

Jag själv har aldrig behövt snökedjor när jag plogat. Den ”tuggar” på bra ändå med 4WD och lågväxel. Iofs är det ganska plant där jag plogar.
Titel: SV: Snökedjor fram eller bak
Skrivet av: raptor350 skrivet 11 augusti 2022 kl. 15:50:30
Skruvdubb kan vara ett alternativ till kedjor.
Titel: SV: Snökedjor fram eller bak
Skrivet av: Tomterna skrivet 11 augusti 2022 kl. 22:30:16
Beror såklart var man bor, hur mycket som ska plogas och vad man vill använda den till när man inte plogar.

Men fram OCH bak säger jag!

Har provat köra utan (slirar bara omkring när det blir lite snö i plogen), bara kedjor bak (styr på bra framåt, men iiiingen styrförmåga när det börjar bli fullt i plogen, och usel backförmåga i uppförsbacke) för att sedan köra med OFA ATV 7 PRO fram och bak.
Då går det som tåget med fullt lass i plogen! Inga oförutsedda händelser, bara att köra /backa och styra dit man vill fara.

Till saken hör att jag har en ganska brant utförsbacke/slänt där jag ”tippar av” snön. Och den vill man INTE fara över kanten på, så det är också en ganska stark anledning.

Det tråkiga är förstås att den inte är särskilt trevlig att köra omkring med på vägen när man inte plogar. Blir lite som att man har fyrkantiga hjul…

Edit: Jag var inne på skruvdubb först, men originaldäcken Carlisle ACT HD har ingen vidare design för att dubbas. I varje klack är det en djup skåra, så det finns inget massivt gummi att skruva dessa i, så det blev kedjor istället. (men varje gång de ska läggas på/tas av, så kommer funderationerna igen, då de är skapligt tunga att hantera, så det blir bara ett montage och ett demontage per säsong…)