ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => PS Moto => Ämnet startat av: Freak skrivet 15 juni 2009 kl. 21:53:45

Titel: Inkörnings-tid?
Skrivet av: Freak skrivet 15 juni 2009 kl. 21:53:45
Tjena alla glada. Jag e ny i gemet tänkte fråga er rutinerade rävar om hur länge inkörnings-perioden är. Har köpt en psmoto 250 extreme, den har nu gått ca 20 mil. Jag har satt på ett 115 huvudmunstycke, öppet uni-filter och tatt ur insatsen ur dämparen. Problemet är att den tjuvstannar för mig ibland när jag släpper gasen i tex. korsning, har ställt tomgången på ca 2000 rpm. Nån som känner igen det?? Nån som vet vad jag gör för fel???
Titel: SV: Inkörnings-tid?
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 23 juni 2009 kl. 00:25:30
Hej hej och välkommen!!

Om du har en bra åf som inte krånglar ifall du vill reklamera, så är det bara att gasa järnet från början - eftersom om motorn rasar så skulle den ju förr eller senare ändå ha rasat, då det hade varit fråga om fabriksfel isåfall. En motor som är ok tål detta utan prob. Det finns även en helt rimlig teori om att en motor som körs in hårt kommer att ge mer effekt än en motor som körs in snällt. Kolvringarna ska med en hård inkörning täta bättre i cylindern då de av gastrycket utvidgar sig bättre. Detta ska erhållas genom fullgas upp till maxvarv på en för ändamålet bra växel för att sedan släppa av helt och låta motorn bromsa ned till ett ganska lågt varv för att sedan ge full gas igen. Upprepas några ggr (kommer ej ihåg hur många ggr). Även motorbromsandet ska ge ett gastryck i cyl som behövs för maximal utvidning av kolvringarna. Tror du kan söka på "montenuza" ellr liknande för att läsa mer. Eller söka på "inkörning" här på forumet.

Kolla så du inte har trafik bakom dig om du gasar upp och motorbromsar ned så du blir påkörd bakifrån eller nåt sånt tråkigt!

Ta mitt inlägg endast som en idé och läs om saken innan och ta även andra råd före du bestämmer. Jag vill ju inte ge dig ett råd som ger dig problem. Jag har gjort så här med alla mina 4a maskiner och tycker jag fått ett bra resultat (vet ju inte hur de gått ifall jag kört in dem lugnt men tror inte de hade gått bättre om jag tagit det lugnt)

Byt olja och filter efter 20 mil för det blir mkt skit i olja av inkörningen. Använd mc-olja då kopplingen annars slirar.

Kommer inte på nåt bra tips ang tjuvstannandet tyvärr.

Lycka till ;)

Mvh Joe