ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska ATV Föreningen => Ämnet startat av: corba skrivet 10 april 2014 kl. 12:48:12

Titel: Forskningsprojekt
Skrivet av: corba skrivet 10 april 2014 kl. 12:48:12
Hej.
Jag arbetar som forskare på VTI (Statens Väg och Transportforskningsintitut) och har fått i uppdrag av Länsföräkringars Forskningsfond att genomföra ett forskningsprojekt som syftar till att undersöka köregenskaper hos fyrhjulingar.
Det jag nu är ute efter är ett par personer som är intresserade att vara testförare i detta projekt.
Uppgiften är att utföra en serie testkörningar i bland annat kon-bana (slalom), undanmanöverprov etc med sin fyrhjuling.

Innan testerna så utrustas maskinen med lite sensorer (accerometrar, gyro etc) så att vi får mätdata på allt som händer.

Det finns dock några enkla men viktiga krav på föraren. 1. Kan utföra uppgifterna enligt direktiv (borde inte vara så svårt)
2. Kan på ett bra sätt beskriva känslan av körningen eftersom inte allt kan mätas objektivt.
3. Bör vara bosatt i Dalarna, eftersom testerna kommer att utföras i Borlänge.

Ni som är intresserade av att bidra till forskningen inom fyrhjulingar och på sikt förbättra trafiksäkerheten för alla kan PMa mig så kontaktar jag er.

Tack på förhand.
Titel: SV: Forskningsprojekt
Skrivet av: BRsport skrivet 28 juni 2014 kl. 12:38:33
Det lyder som et ret omfattende forskningsprojekt, idet der er mange forskellige ATV'er og lige så mange forskellige køreegenskaber og det afhænger igen af indstilling af "undervogn" om man har sat den op til trial, rally, asfaltkørsel.
Hvad er formålet med projektet?
Politiker-ammunition eller en afdækning af alle ATV/UTV der findes på markedet og deres køreegenskaber afhængigt af indstillingerne på undervogn og dækvalg?
Med den korte beskrivelse du har givet, får du nok ikke alle til at melde sig med deres atv.