ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Yamaha => Ämnet startat av: Narmasil™ skrivet 19 april 2008 kl. 16:58:47

Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 19 april 2008 kl. 16:58:47
Hej! har som sagt en Raptor 700 som är Paoletti reggad.

Sitter Allround broms med bakbromsen på den, och det är sjukt jobbigt så jag skulle ta bort det. Tog ur slangen fram från Allround connection grejen, och körde i en popnit i slangen så det blev tätt och fint, skruvade sen tillbaka den i huset.

Fast före detta hade jag skruvat ur Banjo kopplingen som sitter vid pedalen, och då läckte det ut endel olja, jag satte ihop det igen och gjorde som åvan då.

Då kom problemet, det GÅR inte att lufta bakbromsen ? kommer ut sjukt små mängder olja ur den och jag har säkert pumpat 200 gånger totalt (jo jag vet hur man luftar bromsar). Sen provade jag ta ur popniten jag satt i och sen göra allt "originalt" igen, klarade fortfarande inte lufta ut bromsarna bak!.

Tog mig en provsväng utan bakbromsar, körde väl 200m så började den gå tungt, då började frambromsarna ligga på, så bromsade jag med frambromsen kanske 5 gånger så blev dom HELT låsta, fick öppna en luftskruv fram så släppte dom, gjorde så kanske 3 gånger men oljan gick inte tillbaka?

Nu sitter jag här och trodde jag visste nått om bromsar men tydligen inte ?  nån som vet hur i herrans namn jag ska bära mig åt för att få bort äckel allround bromsen och även ha 2 separata bromsar ?

Går ju inte ha det så man kan göra stoppies med bakbromsen heller! :)

(http://www.traderaplus.se/bilder/27990.jpg)

Postade även detta på raptor forum, hoppas verkligen jag får till de här :(
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: rptr skrivet 19 april 2008 kl. 20:46:27
du skulle ha köpt en dresel :P
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: iroc skrivet 19 april 2008 kl. 21:00:54
om du kollar på en 700 som inte är ombyggd på detta viset då?  -går det inte bygga tillbaks liksom
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: rptr skrivet 19 april 2008 kl. 22:32:48
hajjar inte riktigt, men är det inte bara köra en krets vardera förbikoppla allrounden? hur ser den ut kopplingen där?
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 20 april 2008 kl. 02:35:14
Kopplingen bak till bakre oket är via en Banjo koppling, och denna är förlängd så det sitter dubbla banjokopplingar på den, och den andra går altså fram och sitter med nån skum hydraulkoppling i en hub, har ju provat att proppa denna men det funkar inte riktigt...

Har pillat med det lite idag och nu funkar främre kretsen som det ska, hade nog för mycket olja i där.
MEN! det går tamejfan inte att få bakre att fungera, jag lyckade hitta en banjo Hona med slang på som jag drog i en lång skruv så det skulle hålla tätt och satte dit istället, men likaså så får jag inget motstånd i pedalen.

Pumpade och luftade hej vilt men det päser ut lite lite olja men ingen luft, så man tycker ju det borde vara bra, men icke då, bromspedalen går i botten utan något motstånd, och jag förstår inte vad som är fel, man kan ju tycka att bromscylindern har gått sönder men det kan den ju knappast göra bara av att man tar bort en slang till den.

P.S Jag hade gärna köpt en dresel om det ändå gått att få tag i en fin :)  fick sånt superpris på min cykel med all extra utr så jag vart tvungen å köpa, Paoletti handtagen är inge vidare tycker jag, men elektronik och sånt ska tydligen vara mer välgjort på dom än dresel.

(http://www.wrscottequipment.com/images/scottwrportablegenerator.jpg)

har en sån här hemma på gården, kanske skulle ta å blåsa lite ner i oljetanken till bromsen? men det borde ju inte göra nån skillnad eftersom det kommer olja ur luftskruven  :?
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Puttepick skrivet 20 april 2008 kl. 18:16:27
Hur vet man vad man har? Paoletti Dresel mm!!!

Jag har ingen aning om vad det är för sort på min :-(

//Putte
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Outlander skrivet 20 april 2008 kl. 18:32:01
Har du en reggad så börja med att kolla i regbevistet.

Annars har Paoletti oftast en fyrkantig framlampa, Dresel har 2 grodögon.
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Stamper skrivet 20 april 2008 kl. 19:06:33
Är du säker på att bakbromsen tog ordentligt innan du kopplade om?
Min tar när jag står med all tyngd på den! Jag vill ha det så, den gör mer skada än nytta, i alla fall för mig som mest kör asfalt.
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 20 april 2008 kl. 20:31:31
jag fick ställa raptorn på näsan idag i garaget så att luftnippeln på oket bak blev högsta punkten, först då klarade jag få lufta så jag fick någon bromsverkan, men likaså är inte bromsen så tar bromsen låååångt ner mot förut.

märker det mest när jag ska åka bakhjul och bromsa så måste ja trycka en bit längre ner nu, låste bakhjulen på asfalt i 100 km/h så bättre än så behöver det ju inte vara, men ja skulle vilja ha den lite mindre svampig :(

får nog fixa en hejdundrans banjokoppling och använda allround slangen som fylle i nästa hopp som ska byggas
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 25 maj 2008 kl. 00:03:46
joda jag har fått snurr på det nu, har fortfarande dubbel banjo men en strypning på ena slangen så allrounden är helt bortkopplad, fick lufta lite vid banjon så gick det, inte så lätt att få tag på riktig banjokoppling i närheten där ja bor i den längden så lika bra det är som det är nu.
Titel: Paoletti Allround broms
Skrivet av: Droopfy skrivet 28 maj 2008 kl. 12:56:19
Det är inte så att du har lite luft bakom kolvarna i oket?

tryck tillbaka kolvarna samtidigt som du öppnar skruven så du får tryckt tillbaka det.

kanske funkar.

//Droopfy